Zoom Mail en Zoom Calendar inschakelen voor uw account

Met de Zoom Mail- en Zoom Calendar-clients kunt u rechtstreeks vanuit de Zoom-desktopclient uw e-mails bekijken en beheren of uw agenda-items plannen en beheren, waardoor alles voor uw vergaderingen, telefoon, chats, whiteboards, e-mail en agenda in één toepassing wordt gecentraliseerd. Verbind uw bestaande Google- of Microsoft 365 (Exchange)-account om e-mails te bekijken en te versturen of agenda-items te plannen via de Zoom-client, of maak een nieuw e-mailadres aan via de Zoom Mail-service en beheer de e-mails en agenda van dat account.

Vereisten voor het inschakelen van Zoom Mail en Zoom Calendar

Zoom Mail- en Zoom Calendar-clients (bèta)

Opmerking: bij Basis- en Pro-accounts zijn de Zoom Mail- en Calendar-clients standaard ingeschakeld. Bij Zakelijke- en Ondernemingsaccounts zijn de Zoom Mail- en Zoom Calendar-clients standaard uitgeschakeld.

Zoom Mail- en Zoom Calendar-services (bèta)

Opmerking: bij Pro-accounts zijn de Zoom Mail- en Zoom Calendar-services standaard ingeschakeld. Bij Zakelijke- en Ondernemingsaccounts zijn de Zoom Mail- en Zoom Calendar-services standaard uitgeschakeld.

Zoom Mail en Zoom Calendar inschakelen

Account

Zoom Mail of Zoom Calendar in- of uitschakelen voor alle gebruikers in het account:

1. Meld u als beheerder aan bij de Zoom web portal met de bevoegdheid om accountinstellingen te bewerken.
  2. Klik in het navigatiemenu op Accountbeheer en vervolgens op Accountinstellingen.
  3. Klik op het tabblad Vergadering.
  4. Klik onder More Settings (Meer instellingen) op de knop Use Zoom client to manage emails and calendar events (Zoom-client gebruiken voor het beheren van e-mails en agenda-items) om dit in of uit te schakelen.
  5. Als er een verificatiedialoogvenster verschijnt, klikt u op Inschakelen of Uitschakelen om de wijziging te verifiëren.
  6. (Optioneel) Selecteer het vakje Users can use Zoom Mail service and manage their calendar (Gebruikers kunnen Zoom Mail-service gebruiken en hun agenda beheren) om gebruikers toe te staan een eigen Zoom Mail-account aan te maken.
  7. (Optioneel) Als u wilt verhinderen dat gebruikers in uw account deze instellingen kunnen wijzigen, klikt u op het vergrendelpictogram en vervolgens op Lock (Vergrendelen) om de instelling te bevestigen.
    Nadat de Zoom Mail-client is ingeschakeld, kunnen gebruikers hun Google-, Microsoft 365 (Exchange)- of Zoom Mail-serviceaccount verbinden in de desktoptoepassing.

Groep

Zoom Mail of Zoom Calendar in- of uitschakelen voor een gebruikersgroep:

1. Meld u als beheerder aan bij de Zoom web portal met de bevoegdheid om groepen te bewerken.
  2. Klik in het navigatiemenu op User Management (Gebruikersbeheer) en vervolgens op Groups (Groepen).
  3. Klik op de betreffende groepsnaam in de lijst.
  4. Klik op het tabblad Vergadering.
  5. Klik onder More Settings (Meer instellingen) op de knop Use Zoom client to manage emails and calendar events (Zoom-client gebruiken voor het beheren van e-mails en agenda-items) om dit in of uit te schakelen.
  6. Als er een verificatiedialoogvenster verschijnt, klikt u op Inschakelen of Uitschakelen om de wijziging te verifiëren.
    Opmerking: als de optie grijs wordt weergegeven, is ze vergrendeld op accountniveau en moet ze op dat niveau worden gewijzigd.
  7. (Optioneel) Selecteer het vakje Users can use Zoom Mail service and manage their calendar (Gebruikers kunnen Zoom Mail-service gebruiken en hun agenda beheren) om gebruikers toe te staan een eigen Zoom Mail-account aan te maken.
  8. (Optioneel) Als u wilt verhinderen dat gebruikers in de groep deze instellingen kunnen wijzigen, klikt u op het vergrendelpictogram en vervolgens op Lock (Vergrendelen) om de instelling te bevestigen.
    Nadat de Zoom Mail-client is ingeschakeld, kunnen gebruikers hun Google-, Microsoft 365 (Exchange)- of Zoom Mail-serviceaccount verbinden in de desktoptoepassing.