Avatars gebruiken in vergaderingen en webinars

Met avatars kunt u uw uiterlijk vervangen door een virtuele 3D-avatar die uw hoofdbewegingen en gezichtsuitdrukkingen weerspiegelt. Avatars zijn een eenvoudige en onderhoudende manier om uw deelnemers erbij te betrekken en een beetje plezier te maken. Avatars vormen ook een goede middenweg voor gebruikers die hun camera niet willen aanzetten, maar toch de kracht van lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen willen benutten.

Wanneer u deze functie tijdens een vergadering inschakelt, maakt de Zoom-technologie gebruik van de camera van uw toestel om te detecteren waar een gezicht zich op het scherm bevindt en het geselecteerde avatar-effect toe te passen. Afbeeldingen van uw gezicht verlaten uw toestel niet wanneer u deze functie gebruikt, en ze worden niet opgeslagen of verzonden naar Zoom. Deze functie maakt geen gebruik van gezichtsherkenning, wat betekent dat niet wordt vastgesteld wie u bent. Dus hoewel de Avatar-functie kan zeggen wat wel of niet een gezicht is, herkent of onderscheidt het geen individuele gezichten.

Dit artikel behandelt:

Vereisten voor Avatars

Opmerking: bij het vergelijken van uw processor met de vereisten, kunt u de generatie van uw processor bepalen aan de hand van het eerste (of de eerste twee) cijfer(s) van het processornummer, terwijl de resterende 3 cijfers het modelnummer vormen. Een Intel i7-6700 is bijvoorbeeld het 700-model van de 6e generatie i7-processoren.

Beperkingen voor Avatars

Avatars inschakelen

Account

Om Avatars in of uit te schakelen voor alle gebruikers in de account:

1. Meld u aan bij het Zoom-webportaal als beheerder met de bevoegdheid om de accountinstellingen te bewerken.
  2. Klik in het navigatiemenu op Accountbeheer dan Account Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Vergadering.
  4. Klik onder In vergadering (gevorderd), op de Avatars om deze functie in of uit te schakelen.
  5. Als er een verificatiedialoogvenster verschijnt, klikt u op Activeren of Uitschakelen om de wijziging te verifiëren.
  6. (Optioneel) Om te voorkomen dat alle gebruikers in uw account deze instelling kunnen wijzigen, klikt u op het slotpictogram , en dan op Slot om de instelling te bevestigen.

Groep

Om Avatars in of uit te schakelen voor een groep gebruikers:

1. Meld u aan bij het Zoom-webportaal als beheerder met de bevoegdheid om groepen te bewerken.
  2. Klik in het navigatiemenu op Gebruikersbeheerdan op Beheer van de groep.
  3. Klik op de naam van de groep in de lijst.
  4. Klik op het tabblad Vergadering.
  5. Klik onder In vergadering (gevorderd), op Avatars om de functie in of uit te schakelen.
  6. Als er een verificatiedialoogvenster verschijnt, klikt u op Activeren of Uitschakelen om de wijziging te verifiëren.
    Opmerking: als de optie grijs wordt weergegeven, is ze vergrendeld op accountniveau en moet ze op dat niveau worden gewijzigd.
  7. (Optioneel) Om te voorkomen dat alle gebruikers in de groep deze instelling kunnen wijzigen, klikt u op het slotpictogram  en dan op Vergrendelen om de instelling te bevestigen.

Gebruiker

Om Avatars voor eigen gebruik aan of uit te zetten:

1. Meld u aan bij het Zoom-webportaal.
  2. Klik in het navigatiepaneel op Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Vergadering.
  4. Klik onder In vergadering (gevorderd), op Avatars om de functie in of uit te schakelen.
  5. Als er een verificatiedialoogvenster verschijnt, klikt u op Activeren of Uitschakelen om de verandering te verifiëren.
    Opmerking: als de optie grijs wordt weergegeven, is deze vergrendeld op groeps- of accountniveau. U moet contact opnemen met uw Zoom-beheerder.

Avatars toepassen in een vergadering

Uw video-uiterlijk te veranderen in een Avatar:

1. Start of neem deel aan een vergadering (of webinar).
  2. Klik naast de knop Start Video  / Stop Video op de knop  en selecteer dan ofwel Kies virtuele achtergrond... of Kies videofilter....
  3. Klik op het tabblad Avatars.
  4. Klik op de avatar die u wilt toepassen.
    Opmerking: elke dierenoptie omvat een versie met een capuchon en een versie met een T-shirt.

Uw geselecteerde avatar zal uw hoofdbewegingen en gezichtsuitdrukkingen nabootsen. Avatars kunnen worden gebruikt in combinatie met virtuele achtergrondenen virtual reality, zodat u en anderen een nog leukere en boeiendere scène kunnen creëren voor uw deelnemers en aanwezigen.

Opmerking: avatars maken geen gebruik van gezichtsherkenning en slaan geen beelden van uw gezicht op.

Om uw video uiterlijk in een Avatar te veranderen:

1. Meld u aan bij de mobiele app van Zoom.
  2. Tik tijdens een Zoom-vergadering of webinar op Meer in de besturingselementen.
  3. Tik op Achtergrond en gevolgen.
  4. Tik op het tabblad Avatars.
  5. Tik op de avatar die u wilt toepassen.
    Opmerking: elke dierenoptie omvat een versie met een capuchon en een versie met een T-shirt.

Uw geselecteerde avatar zal uw hoofdbewegingen en gezichtsuitdrukkingen nabootsen. Avatars kunnen worden gebruikt in combinatie met virtuele achtergronden en virtual reality, waardoor u en anderen een nog leukere en boeiendere scène kunnen creëren voor uw deelnemers en genodigden.

Opmerking: avatars maken geen gebruik van gezichtsherkenning en slaan geen beelden van uw gezicht op.