Deelnemen aan een Zoom-vergadering zonder account

U hebt geen Zoom-account nodig om als deelnemer Zoom-vergaderingen te kunnen bijwonen. Als iemand u uitnodigt voor een vergadering, kunt u deelnemen zonder een account aan te maken of u aan te melden bij een account. Met een Zoom-account kunt u echter uw eigen vergaderingen maken en hosten, anderen uitnodigen om deel te nemen aan uw vergadering en uw persoonlijke instellingen aanpassen om alles uit uw virtuele Zoom-vergaderervaring te halen.

Lees meer over veelgestelde vragen en problemen die gebruikers tegenkomen wanneer ze Zoom voor het eerst gebruiken.

Opmerking: Als de host de deelname aan de vergadering echter heeft beperkt door verificatieprofielen in te stellen, moeten alle deelnemers zijn aangemeld bij een Zoom-account om aan de vergadering te kunnen deelnemen.

Vereisten om als gast deel te nemen aan een Zoom-videogesprek

Zoom gebruiken zonder account

Er zijn veel manieren om deel te nemen aan een vergadering, maar de gemakkelijkste manieren om als gast deel te nemen, zijn op de link klikken die de host u heeft verstrekt of de vergadering-ID en wachtwoordcode rechtstreeks invoeren in Zoom.

Opmerking: Afhankelijk van de instellingen van de host kunt u vanuit uw browser deelnemen aan de vergadering zonder eerst Zoom te downloaden. Als u vanuit een webbrowser aan vergaderingen deelneemt, hebt u toegang tot de basisfuncties voor Zoom-vergaderingen.

De verstrekte link gebruiken

1. Klik op de uitnodigingslink voor de vergadering die u van de host hebt ontvangen, bijvoorbeeld per e-mail of in uw agenda-uitnodiging.
    In uw webbrowser verschijnt een pop-upvenster dat u vraagt de toepassing te openen of te downloaden.
  2. Klik in het pop-upvenster op Cancel (Annuleren).
  3. Klink onderaan de pagina op de link Join From your Browser (Deelnemen vanuit uw browser).
    Opmerking: Als u de link voor deelname vanuit uw browser niet ziet, heeft de host deze optie mogelijk niet ingeschakeld en kunt u alleen deelnemen aan een Zoom-vergadering door de Zoom Client te openen of deze eerst te downloaden.
  4. Klik in het pop-upvenster in de linkerbovenhoek van het scherm op Allow (Toestaan) om Zoom toegang te verlenen tot uw microfoon en camera.
  5. Voer in het veld Your Name (Uw naam) een weergavenaam in.
  6. (Optioneel) Vink het selectievakje Remember my name for future meetings (Mijn naam onthouden voor toekomstige vergaderingen) aan.
  7. Klik op Join (Deelnemen).
    U neemt nu als gast aan de vergadering deel.

De vergadering-ID en wachtwoordcode invoeren in Zoom

1. Ga in uw webbrowser naar zoom.us/join.
  2. Voer de vergadering-ID in die door de host/organisator is verstrekt.
  3. Klik op Join (Deelnemen).
    Er verschijnt een pop-upvenster dat u vraagt de toepassing te openen of te downloaden.
  4. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Start de vergadering vanuit de Zoom-software als deze al op uw apparaat is gedownload.
    • Klik op Cancel (Annuleren) in het pop-upvenster en vervolgens op Download Now (Nu downloaden) om Zoom te downloaden voordat u deelneemt.
    • Klik op Cancel (Annuleren) in het pop-upvenster en vervolgens op de link Join from Your Browser (Deelnemen vanuit uw browser) als u Zoom niet wilt downloaden voordat u aan de vergadering deelneemt.
      Opmerking: U hoeft Zoom niet te downloaden voordat u deelneemt aan de vergadering, maar de functionaliteit is beperkt als u vanuit uw browser deelneemt.
  5. Geef Zoom desgevraagd toestemming om uw microfoon en camera te gebruiken.
  6. Voer een weergavenaam in en klik op Join (Deelnemen).
  7. (Optioneel) Vink het selectievakje Remember my name for future meetings (Mijn naam onthouden voor toekomstige vergaderingen) aan.
  8. Voer desgevraagd een wachtwoordcode voor de vergadering in en klik nogmaals op Join (Deelnemen).
    U neemt nu als gast aan de vergadering deel.

Meer informatie over manieren om deel te nemen aan virtuele Zoom-vergaderingen.