Aan de slag met opnames

Ooit zult u uw vergadering of webinar willen opnemen voor trainings-, juridische of andere doeleinden.

Zoom heeft twee soorten opnames: lokale opnames en cloudopnames. Lokale opnames zijn standaard bij alle Zoom-accounts en worden op uw computer opgeslagen. Cloudopnames zitten bij alle betaalde accounts en worden opgeslagen in de Zoom-cloud, waar u ze kunt bekijken, delen en downloaden.

Beide opties bieden standaard MP4 video, M4A audio en chattekstbestanden.

Dit artikel behandelt:

Opname starten

Nadat u uw vergadering hebt gestart, kunt u uw opname starten door op Opnemen te drukken onderaan het scherm van uw Zoom-vergadering. Als u cloudopname hebt ingeschakeld, verschijnt er een pop-up die u vraagt waar u wilt opnemen: Opnemen op deze computer of Opnemen in de cloud. U ziet dat uw opname is gestart doordat er een rode lamp verschijnt in de linkerbovenhoek van uw Zoom-venster, met de woorden 'Opnemen.'

Uw lokale opname

Uw lokale opnames worden opgeslagen op de harde schijf van uw computer. Standaard is dit uw Documenten-map in een bestand genaamd zoom. Hier volgt meer informatie over het vinden van uw lokale opnames. kunt ook automatische opnames inschakelen, een instelling die standaard uit staat.

Uw cloudopname

Uw cloudopnames worden opgeslagen in de Zoom cloud. Deze bevinden zich in het tabblad Opname van uw Zoom webportaal, welke u met een wachtwoord kunt beschermen, delen en downloaden. Deze functie staat standaard uit en is beschikbaar voor betaalde Zoom Pro, Business, Education en Enterprise abonnees. Het mooie aan cloudopnames is dat u dit kunt doen vanaf uw mobiele apparaat, Zoom Room en uw desktop.