Achtergrondgeluid voor video's onderdrukken

De Zoom desktop client heeft opties die gebruikmaken van een ruisonderdrukkingsfilter voor verwijdering van afleidende geluiden die worden opgepikt door de microfoons van deelnemers, om de audiokwaliteit te verbeteren. Achtergrondgeluid, zoals geritsel met papier, typen op een toetsenbord, ventilators, geblaf van honden en andere geluiden, worden eruit gefilterd om een betere vergaderervaring te creëren. De standaardinstelling is dat Zoom automatisch achtergrondgeluiden dempt die door uw microfoon worden opgepikt. Deze optie kan echter worden gewijzigd om meer of minder geluiden te dempen op basis van de omgeving en de situatie.

Voorwaarden voor ruisonderdrukking

Voor een hoogwaardige audiokwaliteit hebt u het volgende nodig:

Afleidend achtergrondgeluid tijdens Zoom-vergaderingen verwijderen

1. Klik in de Zoom desktop client op uw profielfoto en vervolgens op Instellingen.
  2. Klik op het tabblad audio-button.png Audio.
  3. Selecteer in het gedeelte Achtergrondgeluid onderdrukken welke mate van onderdrukking u wilt gebruiken:
    • Auto: dit is de standaardinstelling die, waar nodig, een matige onderdrukking van het achtergrondgeluid toepast. De instelling past automatisch de mate aan waarin achtergrondgeluid geblokkeerd wordt, op basis van wat deze op de achtergrond detecteert. Muziek wordt niet als achtergrondgeluid gezien.
    • Low (Laag): de ruisonderdrukking is minimaal.Het blokkeert lage niveaus van aanhoudend achtergrondgeluid.
      Opmerking: Deze instelling is het beste wanneer er terloops muziek wordt afgespeeld, omdat hierdoor zoveel mogelijk van het oorspronkelijke geluid behouden blijft. Voor de beste weergave bij het afspelen van muziek kunt u overwegen om de instelling Enable Original Audio (Originele audio inschakelen) te gebruiken in uw geavanceerde audio-instellingen.
    • Medium (Gemiddeld): de beste optie om achtergrondgeluid in standaardomgevingen te verminderen en te elimineren, inclusief ventilators, getik met een pen, enz.
    • High (Hoog): de hoogste mate van ruisonderdrukking, waarbij geluiden als geritsel met papier of verpakkingen, of typen op een toetsenbord geblokkeerd worden.
      Opmerking: Deze optie inschakelen kan het CPU-gebruik verhogen.

Ondervindt u nog steeds problemen met uw audio? Verbeter uw audio-instellingen in Zoom door uw audio te testen of problemen met audio op te lossen in de Zoom mobile app.