De Zoom desktop client starten

Hoewel u vergaderingen kunt starten en plannen vanuit de Zoom web portal, kan dat ook rechtstreeks vanuit de Zoom-toepassing. Het is ook belangrijk om toegang te krijgen tot de Zoom-toepassing om er bepaalde instellingen te configureren en functies te gebruiken, zoals virtuele achtergrond, audio/video-instellingen en andere opties.

Opmerking: De Zoom desktop client en de mobile app hebben andere functies dan de Zoom web portal. De Zoom web portal dient vooral om uw instellingen voor vergaderingen en voor Zoom Phone te wijzigen. U kunt de web portal ook gebruiken om uw profiel aan te passen.

Vereisten voor het starten van de Zoom desktop client

Zoom openen

1. Selecteer het Finder-pictogram , in uw Dock.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en klik vervolgens op nieuw Finder-venster.
  3. Klik op Toepassingen in het nieuwe venster. Zoek zoom.us in uw app-lijst en dubbelklik op het pictogram om de app te starten.

Opmerking: Als Launchpad in uw Dock aanwezig is, kunt u erop klikken om naar uw lijst met toepassingen te gaan en Zoom vanaf daar te openen.

Zoom opslaan in uw Dock

1. Zodra de Zoom desktop client is geopend
  2. Klik met de rechtermuisknop op het Zoom-pictogram in uw Dock.
  3. Wijs Options (Opties) aan met de muis en klik op Keep in Dock (Vastmaken aan Dock).
Opmerking: In alle versies van Windows kunt u de Zoom desktop client vastmaken aan uw taakbalk door met de rechtermuisknop op Zoom desktop client te klikken en vervolgens op Pin to Taskbar (Vastmaken aan taakbalk).
  1. Klik op het Windows-pictogram, , in de taakbalk.
  2. Scrol in de lijst met apps totdat u bij de map Zoom komt.
  3. Klik op de map Zoom.
  4. Dubbelklik op Start Zoom (Zoom starten) om de toepassing te starten.
  1. Klik op het Windows-pictogram, , in de taakbalk.
  2. Klik op de pijl-omlaag in de linkeronderhoek om naar Alle apps te gaan.
  3. Scrol naar de apps totdat u Zoom ziet, klik vervolgens op Zoom starten.
  1. Klik op het Windows-pictogram, , in de taakbalk.
  2. Klik op All Programs (Alle programma's).
  3. Klik op de map Zoom in de programmalijst.
  4. Dubbelklik op Zoom starten.
  1. Veeg omhoog van de onderkant van het scherm naar boven. U kunt ook op het pictogram Alle apps, Menu Apps, tikken.
  2. Tik op Zoom.
  1. Ga naar het beginscherm.
  2. Tik op Zoom in het beginscherm.
  • Voor alle virtuele omgevingen is het aanbevolen om de VDI-client te gebruiken. Dit geldt ook voor omgevingen die media-extensies gebruiken die Zoom momenteel niet ondersteunt. Het gebruik van de standaard desktop client in een VDI-omgeving wordt niet ondersteund of aanbevolen.