Uw video verbeteren in Zoom

Zoom heeft veel ingebouwde functies om de video- en beeldkwaliteit te verbeteren en waarde toe te voegen aan videovergaderingen met virtuele achtergronden en filters. Deze functies zorgen niet alleen voor betere vergader-, webinar- en externe werkervaringen, maar laten hosts en deelnemers zo wat flair aan hun video toevoegen.

Daarnaast kunnen accounteigenaren en beheerders aangepaste filters uploaden voor hun gebruikers.

Dit artikel behandelt de stappen om slechte video- en beeldkwaliteit te verbeteren, waaronder:

Voorwaarden voor Zoom-video's van hoge kwaliteit

De functies Mijn uiterlijk bijwerken, HD-video en Virtuele achtergrond

De functie voor aanpassing van verlichting

De functie voor videofilters

De functie voor studio-effecten

De video- en beeldkwaliteit van vergaderingen verbeteren

HD-video inschakelen

Met onze HD-videomogelijkheden kunt u videovergaderingen met een hoge resolutie ervaren.

Opmerking: Vanwege recente gebeurtenissen met COVID-19 zijn vergaderingen met een 720p-videokwaliteit alleen beschikbaar voor gebruikers van een Pro-account of hoger, en alleen voor vergaderingen met maximaal 2 deelnemers. De 1080p-kwaliteit is momenteel voor speciale gevallen. Raadpleeg voor meer informatie onze vereisten voor Groeps-HD.

U kunt HD-video inschakelen om 720p of 1080p te gebruiken voor een hoge videokwaliteit tijdens uw vergadering of webinar. HD-video inschakelen in uw Zoom Client:

1. Klik in de Zoom desktop client op uw profielfoto en vervolgens op Instellingen.
  2. Klik op het tabblad Video.
  3. Klik op HD.

Opmerking: Zelfs als de instelling is ingeschakeld, moet uw apparaat ook voldoen aan de bandbreedtevereisten.

Aanpassen bij weinig licht

Met de instellingen van Zoom voor weinig licht kunt u slechte lichtomstandigheden tijdens externe videovergaderingen opvangen door de donkere stukken in uw video op te lichten.

1. Klik in de Zoom desktop client op uw profielfoto en vervolgens op Instellingen.
  2. Klik op het tabblad Video .
  3. Schakel Adjust for low light (Aanpassen bij weinig licht) in.
  4. Deze instelling staat standaard ingesteld op Auto. U kunt echter Manual (Handmatig) selecteren en de instelling aanpassen naar het gewenste effect.

Mijn uiterlijk bijwerken

De functie Mijn uiterlijk bijwerken verzacht de scherpte van uw foto en verbetert uw digitale uiterlijk in real time.

1. Klik in de Zoom desktop client op uw profielfoto en vervolgens op Instellingen.
  2. Klik op het tabblad Video.
  3. Klik op Touch up my appearance(Mijn uiterlijk bijwerken).
  4. Gebruik de schuifregelaar om het effect aan te passen.

Zoom onthoudt uw voorkeur en gebruikt deze de volgende keer dat u op deze computer een vergadering start of daaraan deelneemt.

1. Tik in uw Zoom-app op Instellingen.
  2. Tik op Vergaderingen.
  3. Tik op Touch up my appearance (Mijn uiterlijk bijwerken).
  4. Schakel deze optie in of uit om uw video al dan niet te retoucheren.
  5. Gebruik de schuifregelaar om het effect aan te passen.

Zoom onthoudt uw voorkeur en gebruikt deze de volgende keer dat u vanaf dit apparaat een vergadering start of daaraan deelneemt.

Videofilters toepassen

Videofilters gebruiken uiteenlopende lagen, kleurfilters en andere aangepaste videoframes tijdens vergaderingen en webinars; allemaal in de Zoom desktop client en mobile app.

1. Meld u aan bij de Zoom desktop client.
  2. Klik op uw profielfoto en vervolgens op Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Background & Filters (Achtergrond en filters).
  4. Klik op het tabblad Video Filters (Videofilters).
  5. Selecteer het gewenste filter.
  6. (Optioneel) Vink het selectievakje aan naast Apply to all future meetings (Toepassen op alle toekomstige vergaderingen), om dit filter standaard in te stellen voor alle vergaderingen waaraan u deelneemt of die u host.
  1. Meld u aan bij de Zoom mobile app.
  2. Tik tijdens een Zoom-vergadering op More (Meer) in de besturingselementen.
  3. Tik op Background and Filters (Achtergrond en filters) en selecteer het tabblad Filters.
  4. Tik op het filter dat u wilt gebruiken.
  5. (Optioneel) Tik op de optie Apply to all meetings (Toepassen op alle vergaderingen) om dit filter te blijven gebruiken voor alle vergaderingen waaraan op dit apparaat wordt deelgenomen.
  6. Wanneer u de gewenste filters geselecteerd hebt, tikt u op de X om terug te keren naar de vergadering.

Virtuele achtergronden gebruiken

Met de functie Virtuele achtergrond kunt u een afbeelding of video als achtergrond weergeven tijdens een Zoom-vergadering. Deze functie werkt het beste met een green-screen en uniforme verlichting, zodat Zoom het verschil tussen u en uw achtergrond kan detecteren.

Studio-effecten toepassen

Met de functie voor studio-effecten kunt u wenkbrauwen, een snor of baard, en lipkleurfilters toepassen op uw uiterlijk in de video.

1. Meld u aan bij de Zoom desktop client.
  2. Klik op uw profielfoto en vervolgens op Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Background & Filters (Achtergrond en filters).
  4. Klik rechtsonder in de hoek op Studio-effecten.
  5. Kies de gewenste instellingen uit de secties Eyebrows (Wenkbrauwen), Mustache & Beard (Snor en baard) en Lip Color (Lipkleur).
  6. Vink het selectievakje Apply to all future meetings (Toepassen op alle toekomstige vergaderingen) aan of uit.
  7. Klik op Close (Sluiten).