Zwart scherm tijdens scherm delen

Als u tijdens het delen van een scherm in een vergadering een zwart scherm krijgt, volgt u deze stappen om het probleem op te lossen.

Opmerkingen:

Het zwarte scherm tijdens het scherm delen kan worden veroorzaakt door een grafische kaart met automatisch graphics wisselen (zoals een Nvidia kaart).

1. Open het Nvidia configuratiescherm in het Windows Configuratiescherm.
  2. Klik op 3D-instellingen beheren.
  3. Klik op Programma-instellingen onder Ik wil graag de volgende 3D-instellingen gebruiken.
  4. Voeg onder Selecteer een programma om aan te passen vanuit de Zoom-prullenbakmap Cpthost.exe toe.
  5. Klik op Toevoegen.
  6. Zoek Cpthost.exe in de Zoom-prullenbakmap (in C:/>Users>UWGEBRUIKERSNAAM>AppData>Roaming>Zoom>prullenbak).
  7. Klik op Geselecteerd programma toevoegen.
  8. Onder Gewenste graphics processor selecteert u Geïntegreerde graphics
  9. Klik op Toepassing.
  10. Probeer het scherm opnieuw te delen met Zoom.

De functie voor het delen van het scherm vereist compositie. Volg deze stappen om de xcompmgr van een derde te installeren.

xcompmgr installeren

Installeer xcompmgr via uw Linux distro pakketmanager. Als u een grafische pakketmanager hebt (zoals Synaptics), zoekt u naar xcompmgr in uw pakketmanager.

U kunt ook de terminal op uw Linux distro openen en de relevante opdracht uitvoeren:

Debian, Ubuntu of Linux Mint

sudo apt install xcompmgr

openSUSE

zypper install xcompmgr

Fedora

dnf install xcompmgr

Arch Linux

Zie de Arch Linux wiki voor instructies.

xcompmgr configureren

Na installatie opent u de terminal en voert u de volgende opdracht uit:

xcompmgr -c -l0 -t0 -r0 -o.00