Aan de slag met Zooms factureringsbeheer

Op de pagina Facturering in het Zoom-webportal kun je jouw huidige abonnement, facturering en factureringsgeschiedenis zien. Hier kun je ook je abonnement en betaalgegevens bijwerken.

lightbulb tip icon
Weet je niet goed waar je moet beginnen?
Onze hub voor facturerings- en accountbeheer is ontworpen om je te helpen bij het uitvoeren van de meest gangbare facturerings- en accountbeheertaken.

Opmerking: Vanaf 17 juli 2023 zullen bepaalde accounteigenaren en -beheerders een speciale sectie Abonnementen en facturering zien in hun menu BEHEERDER.

Dit artikel behandelt:

Vereisten voor toegang tot factureringsbeheer

Waar je factureringsbeheer kunt vinden

1. Meld je aan bij de Zoom-webportal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Accountbeheer en vervolgens op Facturering.
    Je ziet dan de volgende tabbladen:

Tabblad Huidige abonnementen

Op het tabblad Huidige abonnementen zie je welk abonnement je nu hebt en kun je jouw huidige abonnementstype upgraden.
Als je meerdere abonnementen voor een bepaald product hebt (Zoom Phone of Zoom Webinars), kun je op Abonnementen weergeven klikken om alle abonnementen voor dat product te bekijken en wijzigingen aan te brengen.

Klik op Account upgraden om het abonnementstype te wijzigen van een Basis (Gratis) naar een Pro (Betaald) abonnement

Als je al een abonnement hebt, klik je op Huidig abonnement bewerken om het abonnement bij te werken (bijv. factureringsperiode of aantal licenties wijzigen) of op Abonnement annuleren om het abonnement te annuleren.

Gedeelte Geïnteresseerd in andere beschikbare producten?

Scrol omlaag naar het gedeelte Geïnteresseerd in andere beschikbare producten? voor abonnementen die je kunt kopen in aanvulling op je huidige abonnementen. Als je een Webinar- of Phone-abonnement hebt en op zoek bent naar een andere versie van dat abonnement, klik je op Toevoegen aan winkelwagen. Als je een abonnement in de lijst met Huidige abonnementen wilt wijzigen, dan klik je hierboven op Huidig abonnement bewerken in plaats van het opnieuw toe te voegen onder Beschikbare add-ons.

Tabblad Factureringsgegevens

Op het tabblad Factureringsgegevens kun je jouw betaalgegevens bijwerken, zoals creditcard, PayPal, factuuradres of contactgegevens.

Tabblad Factureringsgeschiedenis

Op het tabblad Factureringsgeschiedenis kun je eerdere facturen bekijken.

Contact opnemen met Zoom-ondersteuning

Op basis van je account- en gebruikerstype kun je aanvullende ondersteuning krijgen van Zooms factureringsexperts. Meer informatie over hoe je contact kunt opnemen met Zoom-ondersteuning.