Gebruikerstypen en -rollen van Zoom

De functies die beschikbaar zijn voor uw Zoom-vergaderingen zijn afhankelijk van uw accounttype, gebruikerstype en hoe uw account is geconfigureerd door de eigenaar of beheerder van uw Zoom-account (indien van toepassing).

U opent uw Zoom-account via een of meer van de volgende inlogopties: inloggen via e-mail met een wachtwoord, via Facebook, via Apple, via Google of via Single Sign-On (SSO).

In dit artikel komt het volgende aan bod:

Uw Zoom-accounttype identificeren

Zoom-accounts zijn gebaseerd op het type abonnement en de producten die u hebt geselecteerd. U kunt op de profielpagina van uw account zien welk type account u hebt.Als u uw Zoom-accounttype wilt wijzigen, bekijk dan onze tariefplannen en opties voor onze videovergaderoplossingen.

Er zijn 4 accounttypes:

Zoom migreert ook nieuwe accounts, en upgradet bestaande accounts, naar accounts met een nieuwe naam en in een nieuw jasje:

Deze accounts verschillen functioneel gezien niet van hun oorspronkelijke account, dus elk verwijzing naar de generieke accounttypen in de functievoorwaarden beslaat beide accountversies. Als voor een functie echter een Zoom One-account is vereist, worden de voorwaarden van Zoom One opgegeven.

Uw rol binnen een Zoom-account identificeren

Zoom-accountrollen zijn gebaseerd op de mogelijkheden waartoe een gebruiker vanuit administratief oogpunt toegang heeft tijdens een Zoom-vergadering. Elke gebruiker behoort tot een van de onderstaande rollen en elke rol kent unieke bevoegdheden. U kunt op de profielpagina van uw account zien welke rol u in uw account hebt.

Er zijn 3 rollen in de accounts:

Opmerking: Er kunnen ook aangepaste rollen worden gemaakt voor uw account.

Uw Zoom-gebruikerstype identificeren

Afhankelijk van uw accounttype valt u onder een van de volgende gebruikerstypen. U kunt op uw profielpagina zien welk gebruikerstype u hebt. Als u een beheerder of accounteigenaar bent, kunt u op de pagina Users (Gebruikers) de gebruikerstypen voor alle gebruikers onder uw account bekijken.

Er zijn 3 gebruikerstypen:

Anderen uitnodigen op uw account

Een accounteigenaar of beheerder kan andere gebruikers toevoegen aan zijn of haar account of uitnodigen.

Meer informatie over het toevoegen en beheren van gebruikers.