De Zoom desktop client en mobile app downloaden

Zoom brengt cloudvideovergaderingen, eenvoudige online vergaderingen en groepsberichten samen in één gebruiksvriendelijk platform. Onze oplossing biedt de beste ervaring op het gebied van video, audio en het draadloos delen van schermen tussen meerdere platforms.

U kunt de Zoom desktop client downloaden voor macOS, Windows, Linux en Chrome PWA, evenals de Zoom mobile app voor iOS en Android, vanuit het Downloadcentrum. Daarnaast kunt u installatieprogramma's downloaden voor de Zoom-toepassing en diverse invoegtoepassingen. Zoom wordt automatisch gedownload wanneer u uw eerste Zoom-vergadering start of aan uw eerste Zoom-vergadering deelneemt.

Als het Zoom-platform nieuw voor u is, adviseren we u onze introductiehandleiding te raadplegen voor informatie over het gebruik van de Zoom-toepassing nadat u deze hebt geïnstalleerd.

Dit artikel behandelt:

De Zoom desktop client downloaden

De Zoom desktop client downloaden:

1. Voer in uw internetbrowser https://zoom.us/ in.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op RESOURCES en vervolgens op Download Zoom Client.
    U kunt ook rechtstreeks naar het Downloadcentrum gaan.
  3. Klik onder Zoom Client for Meetings op de Downloadknop.
    Linksonder in uw scherm begint het Zoom-installatieprogramma (ZoomInstaller.exe) automatisch met het downloaden van de Zoom desktop client. Als het downloaden niet wordt gestart, dubbelklik dan op het Zoom-installatieprogramma om de installatie van de desktop client te starten.
    Opmerking: Nadat de installatie van de Zoom desktop client is voltooid, verschijnt er een Zoom-pictogram op uw bureaublad.
  4. Voltooi het installatieproces.
    Raadpleeg voor meer informatie over installatie op Linux of macOS de hulpartikelen over het installeren van de Zoom-toepassing op Linux of macOS.
  5. Dubbelklik op het Zoom-bureaubladpictogram om Zoom te gaan gebruiken.

De Zoom mobile app downloaden

De Zoom mobile app voor iOS downloaden:

1. Tik op het App Store-pictogram.
  2. Tik rechtsonder in het scherm op Search (Zoeken).
  3. Typ 'Zoom' in het zoekvak.
  4. Zodra de zoekresultaten zichtbaar zijn, tikt u op ZOOM Cloud Meetings.
  5. Tik op de knop GET (Ophalen).
    Zoom begint met het downloaden van de toepassing op uw iOS-apparaat.
    Opmerking: Wanneer de installatie van de Zoom mobile app is voltooid, verschijnt het Zoom-app-pictogram op uw startscherm.
  6. Zodra het downloaden van de Zoom mobile app is voltooid, kunt u Zoom op de volgende manieren gaan gebruiken:
    • Bent u op de App Store-pagina van Zoom gebleven, tik dan op OPEN.
    • Als u de App Store hebt verlaten, tikt u op het pictogram van de Zoom mobile app op uw startscherm.

Als de Zoom iOS-app nieuw voor u is, adviseren we u onze introductiehandleiding te raadplegen voor informatie over het gebruik van de Zoom iOS-app nadat u deze hebt gedownload.

De Zoom mobile app voor Android downloaden:

1. Tik op het Google Play-pictogram.
  2. Tik onderaan uw scherm op Apps.
  3. Tik in de rechterbovenhoek van uw scherm op het Zoek-pictogram.
  4. Typ 'Zoom' in het zoekvak.
  5. Zodra de zoekresultaten zichtbaar zijn, tikt u op ZOOM Cloud Meetings.
  6. Tik op de Installeren-knop.
  7. Tik op Accept (Accepteren) om de installatie te bevestigen.
    Zoom begint met het downloaden van de toepassing op uw Android-apparaat.
    Opmerking: Wanneer de installatie van de Zoom mobile app is voltooid, verschijnt het Zoom-app-pictogram op uw startscherm.
  8. Zodra het downloaden van de Zoom mobile app is voltooid, kunt u Zoom op de volgende manieren gaan gebruiken:
    • Bent u op de Google Play-pagina van Zoom gebleven, tik dan op Open.
    • Als u Google Play hebt verlaten, tikt u op het pictogram van de Zoom mobile app op uw startscherm.

Als de Zoom Android-app nieuw voor u is, adviseren we u onze introductiehandleiding te raadplegen voor informatie over het gebruik van de Zoom Android-app nadat u deze hebt gedownload.