Onscherpe achtergrond gebruiken

Wanneer er geen aangepaste virtuele achtergrond beschikbaar is of deze voldoet niet aan uw behoeften, maar u wilt toch wat privacy met betrekking tot uw omgeving, dan is de optie om de achtergrond te vervagen wellicht een goed alternatief. Deze optie vervaagt eenvoudigweg de achtergrond van uw video en verdoezelt wie of wat zich achter u bevindt. Perfect als u een rommelige slaapkamer wilt verbergen, de vergadering in een coffeeshop bijwoont of de dingen gewoon professioneel wilt houden.

Dit artikel bevat het volgende:

Voorwaarden voor gebruik van een onscherpe achtergrond

Een onscherpe achtergrond inschakelen

De optie Vervagen is slechts een variant van de virtuele achtergrondopties. Deze kunt u dan ook in uw virtuele achtergrondinstellingen regelen. Raadpleeg het gedeelte Virtuele achtergrond inschakelen in het informatieve virtuele achtergrond-artikel.

Een onscherpe achtergrond inschakelen voorafgaand aan een vergadering

1. Meld u aan bij de Zoom desktop client.
  2. Klik op uw profielfoto en vervolgens op  Instellingen.
  3. Selecteer Backgrounds & Filters (Achtergronden en filters).
    Opmerking: Als u het tabblad Virtuele achtergrond niet hebt en u dit hebt ingeschakeld op de web portal, meldt u dan af bij de Zoom desktop client en vervolgens weer aan.
  4. Klik op de optie Blur (Vervagen).
    De achtergrond achter u wordt onscherp en uw omgeving wordt verdoezeld.

Een onscherpe achtergrond inschakelen tijdens een vergadering

1. Deelnemen aan een Zoom-vergadering of webinar als panellid.
  2. Klik linksonder in de hoek van het videovenster op de knop pijl-omhoog naast de knop Start Video /Stop Video (Video starten/Video stoppen).
  3. Klik op Blur My Background (Mijn achtergrond vervagen).
    Opmerking: Voor deze optie is versie 5.9.3 of hoger vereist. Raadpleeg bij oudere versies het bovenstaande gedeelte om de functie voor het vervagen van de achtergrond te regelen.

Opmerkingen:

Android | iOS

Een onscherpe achtergrond inschakelen tijdens een vergadering

1. Meld u aan bij de Zoom mobile app.
  2. Tik tijdens een Zoom-vergadering op More (Meer) in de besturingselementen.
  3. Tik op Virtuele achtergrond (Android) of Background and Filters (Achtergrond en filters) (iOS).
  4. Tik op de optie Blur (Vervagen).
    De achtergrond achter u wordt onscherp en uw omgeving wordt verdoezeld.