Veelgestelde vragen voor beheerders

Hieronder staan antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen of problemen die accounteigenaars en beheerders hebben over het beheren van hun Zoom-account. Wij hebben ook veelgesteelde vragen voor gebruikers, een snelstartgids voor gebruikers en wekelijkse trainingen om u en uw gebruikers te helpen aan de slag te gaan met Zoom.

Lees veelgestelde vragen over:

Aan de slag met uw Zoom-account

Hoe kan ik een gebruiker toevoegen?
U kunt gebruikers individueel toevoegen door een CSV te uploaden of door just-in-time provisioning via Single Sign On (SSO)

Ik heb 5 Zoom-licenties aangeschaft. Betekent dit dat ik dan ook maar 5 Zoom-gebruikers kan hebben?
Met 5 Zoom-licenties kunt u 5 gebruikers met licentie in uw account hebben. Buiten uw gebruikers met licentie, kunt u tot 9999 Basic (gratis) gebruikers toevoegen aan uw Zoom-account.

Wat is het verschil tussen een Basic-gebruiker en een gebruiker met licentie?

Een Basic-gebruiker met een gratis account of gratis account met creditcard kan vergaderingen met maximaal 100 deelnemers hosten, maar de vergaderingen zijn beperkt tot 40 minuten. Zij kunnen geen invoegtoepassingen voor gebruikers en accounts gebruiken, zoals een grote webinar vergadering, webinar, audiogesprekken of vergaderruimteconnector.

Een Basic-gebruiker met een betaald account kan vergaderingen met maximaal 100 deelnemers hosten. Als 3 of meer deelnemers deelnemen, zal de vergadering na 40 minuten uitschakelen. Zij kunnen geen invoegtoepassingen voor gebruikers en accounts gebruiken, zoals grote webinars, audiogesprekken of vergaderruimteconnector.

Een gebruiker met licentie is een gebruiker van een betaald account die onbeperkt kan vergaderen zonder de limiet van 40 minuten. Ze kunnen standaard vergaderingen met maximaal 100 deelnemers hosten en er zijn licenties voor grote vergaderingen beschikbaar voor extra capaciteit. Gebruikers met licentie kunnen invoegtoepassingen gebruiken en hebben ook aanvullende functies, zoals cloudopname, de mogelijkheid om hun Persoonlijke vergadering-ID aan te passen en nog veel meer.

Hoe wijs ik licenties aan gebruikers toe?
Nadat u licenties hebt aangeschaft op de Factureringspagina, kunt u deze toewijzen aan gebruikers in Gebruikersbeheer.

Kan ik single sign on (SSO) gebruiken in Zoom?
Ja, u kunt Zoom configureren met uw IdP om aan te melden en om gebruikers toe te voegen met just-in-time provisioning.

Hoe kan ik automatisch gebruikers toevoegen aan mijn account?
Business-, Education- en Enterprise-accounts kunnen automatisch gebruikers toevoegen door een gekoppeld domein toe te voegen.

Hoe gebruik ik mijn bestaande telefoonnummers met Zoom Phone?
Om uw bestaande telefoonnummers te gebruiken met Zoom Phone, moet u het nummer porteren naar Zoom Phone. Zoom werkt met uw eerdere provider en porteert het nummer naar uw Zoom Phone-account. Zodra het overdrachtsproces is voltooid, kunt u de overgedragen nummers aan gebruikers toewijzen.

Hoe wijs ik Zoom Phone-licenties aan gebruikers toe?
U kunt Zoom Phone-licenties en belabonnementen toewijzen aan gebruikers in het Zoom-account. Als u een Zoom Phone-licentie aan een gebruiker toewijst, dan krijgt die gebruiker een toestelnummer toegewezen. Gebruikers ontvangen tevens een e-mail om ze te laten weten dat ze zijn toegevoegd aan Zoom Phone.

Hoe kunnen we ons Zoom-account ons merk meegeven?
Business, Education, Enterprise en API-abonnementsaccounts kunnen een aangepaste landingspagina configureren waar gebruikers op aanmelden. Wordt in deelnamelinks opgenomen, bijv.: uwbedrijf.zoom.nl.

Beschikbare functies beheren

Hoe kan ik instellingen uitschakelen voor specifieke gebruikers?
U kunt instellingen uitschakelen en vergrendelen voor alle gebruikers van uw account via de accountinstellingen of u kunt groepen instellen en instellingen uitschakelen voor een groep gebruikers. Als een instelling is uitgeschakeld en vergrendeld op account- of groepsniveau, kunnen gebruikers deze niet weer inschakelen.

Kan ik beperken wie er aan vergaderingen deelneemt in mijn account?
Ja, u kunt beperken wie er deelneemt aan vergaderingen en webinars van uw account door authenticatieprofielen in te stellen.

Hoe beperk ik met wie mijn gebruikers kunnen chatten?
U kunt beperken met wie uw gebruikers kunnen chatten door IM-groepen toe te voegen.

Hoe kan ik aanpassen welke inbelnummers verschijnen in onze uitnodogingen voor vergaderingen?
U kunt de wereldwijde inbelnummers aanpassen op account- of groepsniveau om te bepalen welke telefoonnummers worden weergegeven. Met een audiovergaderingsabonnement kunt u ook gratis telefoonnummers en tolnummers voor aanvullende landen toevoegen.

De Zoom-client beheren

Hoe kan ik de Zoom client beheren voor mijn gebruikers?
Op Windows-apparaten kunt u Zoom installeren met MSI, met groepsbeleid of met registratiesleutels. Op de Mac kunt u een massa-implementatie pushen met een aangepast plist bestand. Als u Chrome OS-apparaten beheert, kunt u de Google Admin console gebruiken.

Hebben jullie een virtuele desktopoplossing?
Ja, Zoom heeft een oplossing met virtuele desktopinfrastructuur (VDI).

Mijn account beheren

Kan ik anderen toevoegen om me te helpen mijn account te beheren?
Ja, de accounteigenaar kan beheerders toevoegen en ook gebruikers met aangepaste rollen om u te helpen uw Zoom-account te beheren.

Hoe beheer ik de wachtwoorden van mijn gebruikers?
U kunt minimale wachtwoordeisen instellen via de pagina Beveiliging van de Zoom-webportaal. U kunt ook het account van een gebruiker ontgrendelen als diegene meermaals het verkeerde wachtwoord heeft ingevoerd of u kunt het wachtwoord voor diegene wijzigen.

Hoe verander ik de accounteigenaar?
De accounteigenaar kan het eigendom van het account overdragen aan een accountbeheerder. Als de eigenaar niet beschikbaar is, kan de beheerder van een Pro-account vragen de eigenaar te zijn.

Ons bedrijf/onze school heeft nog een Zoom-account. Hoe kunnen we de contactpersonen delen?
U kunt meerdere Zoom-accounts koppelen als onderdeel van een organisatie.

Hoe verwijder ik een gebruiker?
U kunt een gebruiker verwijderen, deactiveren of ontkoppelen van de Zoom web portal.

Facturering

Hoe upgrade ik mijn huidige abonnement?
U kunt upgraden van een Pro-account naar een Business-account via de Zoom web portal. U kunt ook invoegtoepassingen aanschaffen. Neem voor de toevoeging van licenties een Enterprise-account, contact op met Zoom Sales

Hoe wijzig ik de betalingen van maandelijks naar jaarlijks of andersom?
U kunt de frequentie van uw betalingen wijzigen via de Factureringspagina van het Zoom-webportaal.

Hoe zeg ik mijn Zoom-account op?
U kunt uw Zoom-account opzeggen via de Factureringspagina van het Zoom-webportaal.