Vergaderingen of webinars livestreamen op Facebook

U kunt een Zoom-webinar of -vergadering op Facebook live naar uw Facebook-tijdlijn, een groepspagina of pagina waar u een beheerder van bent streamen. Zo kunnen uw deelnemers via Zoom deelnemen of kunnen kijkers via Facebook Live meekijken en commentaar geven.

Opmerking:

Dit artikel behandelt:

Voorwaarden voor het livestreamen van vergaderingen of webinars op Facebook

Streaming voor vergaderingen

Streaming voor webinars

Livestreaming van vergaderingen op Facebook inschakelen

Account

Om alle leden van uw organisatie in staat te stellen vergaderingen op Facebook te livestreamen:

1. Meld u aan bij de Zoom web portal als beheerder met de bevoegdheid om accountinstellingen te bewerken.
  2. Klik opAccountbeheer en selecteer vervolgensAccountinstellingen.
  3. Zoek op het tabbladVergaderingonder de sectieIn vergadering (geavanceerd)de instellingLivestreaming van vergaderingen toestaan, controleer of die is ingeschakeld, vink de optie Facebook aan en klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
  4. (Optioneel) Als u deze instelling verplicht wilt maken voor alle gebruikers in uw account, klikt u op het slotpictogram, en vervolgens op Vergrendelenom de instelling te bevestigen.

Groep

Om alle leden van een specifieke groep in staat te stellen vergaderingen op Facebook te livestreamen:

1. Meld u als beheerder aan bij de Zoom web portal met de bevoegdheid om groepen te bewerken.
  2. Klik opGebruikersbeheer en selecteer vervolgens Groepen.
  3. Klik op de naam van de groep die u wilt bewerken.
  4. Zoek op het tabbladVergaderingonder de sectieIn vergadering (geavanceerd)de instelling Livestreaming van vergaderingen toestaan, controleer of deze is ingeschakeld, vink de optie Facebook aan en klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
    Opmerking: als de optie grijs is weergegeven, is deze vergrendeld op het accountniveau en moet deze op dat niveau worden gewijzigd.
  5. (Optioneel) Als u deze instelling verplicht wilt maken voor alle gebruikers in deze groep, klikt u op het slotpictogram en vervolgens op Vergrendelen om de instelling te bevestigen.

Gebruiker

Voor het livestreamen van vergaderingen die u op Facebook organiseert:

1. Meld u aan bij de Zoom web portal.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Zoek op het tabbladVergaderingonder het  gedeelteIn vergadering (geavanceerd)de instellingLivestreaming van vergaderingen toestaan, controleer of dit is ingeschakeld, vink de optie Facebook aan en klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
    Opmerking:als de optie grijs wordt weergegeven, is deze vergrendeld op groeps- of accountniveau en moet u contact opnemen met uw Zoom-beheerder om wijzigingen aan te brengen.

Livestreaming van webinars op Facebook inschakelen

Account

Om alle leden van uw organisatie in staat te stellen webinars op Facebook te livestreamen:

1. Meld u aan bij de Zoom web portal als beheerder met de bevoegdheid om accountinstellingen te bewerken.
  2. Klik opAccountbeheer en selecteer vervolgensAccountinstellingen.
  3. Zoek op het  tabbladVergadering onder het  gedeelteIn vergadering (geavanceerd)de instelling Livestreaming van webinars toestaan, controleer of deze is ingeschakeld, vink de optie Facebook aan en klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
  4. (Optioneel) Als u deze instelling verplicht wilt maken voor alle gebruikers in uw account, klikt u op het slotpictogram, en vervolgens op Vergrendelenom de instelling te bevestigen.

Groep

Om alle leden van een specifieke groep in staat te stellen webinars op Facebook te livestreamen:

1. Meld u als beheerder aan bij de Zoom web portal met de bevoegdheid om groepen te bewerken.
  2. Klik opGebruikersbeheer en selecteer dan Groepsbeheer.
  3. Klik op de naam van de groep die u wilt bewerken.
  4. Zoek op het tabbladVergaderingonder het gedeelte In vergadering (geavanceerd)de instelling Livestreaming van webinars toestaan, controleer of deze is ingeschakeld, vink de optie Facebook aan en klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
    Opmerking: Als de optie grijs is weergegeven, is deze op accountniveau geblokkeerd en moet deze op dat niveau worden gewijzigd.
  5. (Optioneel) Als u deze instelling verplicht wilt maken voor alle gebruikers in deze groep, klikt u op het slotpictogram en vervolgens opVergrendelenom de instelling te bevestigen.

Gebruiker

Livestreamen van webinars die u op Facebook host mogelijk maken:

1. Meld u aan bij de Zoom web portal.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Zoek op het tabbladVergaderingonder het gedeelte In vergadering (geavanceerd)de instelling Livestreaming van webinars toestaan, controleer of deze is ingeschakeld, vink de optie Facebook aan en klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
    Opmerking: Als de optie grijs is weergegeven, is deze vergrendeld op groeps- of accountniveau en moet u contact opnemen met uw Zoom-beheerder om wijzigingen aan te brengen.

Een livestream naar Facebook starten

Direct streamen vanuit een vergadering of webinar

1. Start uw webinar of vergadering.
  2. Klik in de besturingselementen van de vergadering/webinar op Meer.

3. Klik op Live op Facebook.
  4. Uw standaardbrowser wordt geopend en u wordt gevraagd om in te loggen bij Facebook als u nog niet bent ingelogd.
  5. Log in op Facebook.
  6. Facebook geeft dan het volgende bericht:
    'Dit eindpunt is verouderd en zal niet meer toegankelijk zijn zodra de volgende Graph API-versie wordt uitgebracht.Gebruik in plaats daarvan de Live API.
    Negeer dit bericht, kies waar op Facebook u wilt livestreamen, en klik op Volgende. Zoom zal in een volgende release wijzigingen doorvoeren om ervoor te zorgen dat er geen onderbreking is van uw Facebook live streaming.
    Opmerkingen:
    • Als u de livestream niet kunt starten, leeg dan de cache en cookies van uw browser en probeer het dan opnieuw.
    • Zoom ondersteunt de nieuwe Facebook Live Producer niet. Als u een melding ziet om te proberen naar de nieuwe Live Producer te gaan, klik dan op Negeren.
  7. Wanneer Facebook klaar is met het laden van de livestream en u klaar bent om de uitzending op Facebook te starten, klikt u op Go Live.
  8. Wacht op de melding van de Zoom-client dat uw webinar live is op Facebook en begin dan uw vergadering of webinar.
  9. Het streamen stopt wanneer u het webinar of de vergadering beëindigt of op het pictogram Streaming stoppen op de Zoom-client klikt.

Streaming naar Facebook via aangepaste livestreaming

1. Schakel Aangepaste live streaming in voor uw vergadering of webinar.
  2. Navigeer naar uw vergadering of webinar.
  3. Scroll naar de onderkant van de pagina en klik op Configureer livestream-instellingen in de Live Streaming-sectie.
  4. Meld u in een apart tabblad of venster aan bij Facebook
  5. Klik op Live Video op de pagina, groep, evenement, of uw tijdlijn waar u live wilt gaan.
  6. Klik in het linkerpaneel op Live video-evenement plannen.
  7. Voer de naam van het evenement in, selecteer de datum en tijd van uw stream, voeg een optionele beschrijving toe, en pas indien nodig de privacy-instellingen aan.
  8. Klik op Volgende.
  9. (Optioneel) Voeg een omslagfoto toe aan het evenement en pas indien nodig andere streaminginstellingen aan.
  10. Klik op Evenement maken.
  11. Kopieer en plak de URL van de post van Facebook in de URL van de Live-streamingpagina op Zoom.
  12. In het linkerpaneel, selecteer Komende live video's en evenementen
  13. Zoek het evenement dat u net hebt aangemaakt en klik op Live video instellen.
  14. Selecteer in de sectie Aan de slag de optie Stream Key gebruiken om de Stream Key en de URL van de server te bekijken.
  15. Kopieer en plak de server-URLen Stream Keyvan Facebook in de stream-URL en Stream Key op Zoom.
  16. Klik op Opslaan in het venster Live Stream Service toevoegen in Zoom.
  17. Start uw Zoom-vergadering of -webinar wanneer u klaar bent om het evenement te beginnen.
  18. Klik op Meer in de besturingselementen van de vergadering en selecteer Live op aangepaste livestreaming service

Tips voor livestreamen op Facebook

Verwerkingstijd

Er is een verwerkingstijd van ongeveer 20 seconden voor Facebook Live, dus deelnemers die op Facebook kijken zullen dezelfde inhoud ongeveer 20 seconden later zien dan deelnemers die op Zoom kijken.

Audio-echo

Als u het Facebook-venster open hebt op uw computer, hoort u het geluid met ongeveer 20 seconden vertraging afspelen. Als u het Facebook-venster open moet houden om reacties te bekijken en te beantwoorden, klikt u op het luidsprekerpictogram rechtsonder de livestream op de Facebook-pagina om de video te dempen.

Videolay-out

U kunt de lay-out van de video van de vergadering of het webinar wijzigen om te bepalen hoe deelnemers die op Facebook kijken uw livestream bekijken.

Bij het delen van het scherm verschijnt de gedeelde inhoud in het grote videovenster, en de video van de spreker verschijnt als miniatuur als zijn video aan staat. Als de video van de spreker is uitgeschakeld, kunnen de deelnemers op Facebook alleen de gedeelde inhoud bekijken.

Facebook-rechten controleren

U kunt streamen naar uw Facebook-tijdlijn, een Facebook-groep of een Facebook-pagina, als u over de juiste rechten beschikt.

Zo controleert u de rechten voor een Facebookpagina

U moet beheerder of redacteur zijn om naar een Facebookpagina te kunnen streamen. Als u een moderator, analist of adverteerder bent, verschijnt deze pagina onder uw Facebook-pagina's, maar u kunt niet Live streamen.

1. Log in op uw Facebook-account.
  2. Zoek en kies de pagina waarnaar u wilt streamen.
  3. Klik aan de linkerkant bij de instellingen voor deze pagina op Paginarollen.
  4. Onder Bestaande paginarollen wordt een lijst getoond van iedereen aan wie een rol is toegewezen voor deze pagina en wie er aan welke rol is toegewezen. Alleen beheerders en editors kunnen naar een pagina streamen.

Zo controleert u uw rechten voor een Facebookgroep

U moet beheerdersrechten hebben om een groep te kunnen streamen. Als u moderator- of ledenrechten hebt, kunt u niet livestreamen naar deze Facebookgroep.

1. Log in op uw Facebook-account.
  2. Zoek en kies de groep waarnaar u wilt streamen.
  3. Klik op Leden.
  4. Onder Beheerders en moderators staat iedereen die voor deze pagina een rol heeft gekregen. Alleen admins kunnen naar een pagina streamen.
  5. Klik op ... naast uw naam.
    • Als u een moderator bent voor de groep, krijgt u de optie Verwijderen als moderator. U kunt niet livestreamen.
    • Als u een beheerder van de groep bent, hebt u de opties Wijzigen in moderator en Verwijderen als beheerder. U kunt livestreamen.

U moet ook Zoom als app voor uw groep toevoegen.

1. Log in op uw Facebook-account.
  2. Zoek en kies de groep waarnaar u wilt streamen.
  3. Klik in het linker zijpaneel op Instellingen
  4. Klik in de sectie Geavanceerde instellingen beheren op het bewerkingspotloodje naast Apps
  5. Klik op Apps toevoegen
  6. Zoek Zoom, klik op Zoom, en klik dan op Toevoegen.
  7. Volg de instructies op het scherm om Zoom tot deze Facebook-groep toegang te geven.