Een webinar met registratie plannen

Voor het plannen van een webinar met registratie moeten uw inschrijvers een kort formulier invullen voordat ze de link naar uw webinar ontvangen. Daardoor kunt u de namen, e-mailadressen en andere informatie van de inschrijvers verzamelen. U kunt kiezen iedereen die zich registreert automatisch goed te keuren of u kunt deelnemers handmatig goedkeuren.

Na het plannen van een webinar met registratie, kunt u:

Opmerkingen:

Dit artikel behandelt:

Randvoorwaarden voor het plannen van een webinar met registratie

Een webinar met registratie plannen

1. Meld u aan bij de Zoom web portal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Webinars
    U ziet een lijst met geplande webinars.
  3. Selecteer Een webinar plannen.
  4. Kies de gewenste webinarinstellingen
  5. Selecteer de optie Registratie om registratie te vereisen. Als registratie is vereist en het webinar een terugkerend evenement is, specificeert u een van de volgende opties:
    • Deelnemers registreren zich eenmalig en kunnen alle vervolgvergaderingen bijwonen: geregistreerde deelnemers kunnen alle terugkerende vergaderingen bijwonen. Alle data en tijden van het webinar worden weergegeven en de inschrijver wordt geregistreerd voor alle exemplaren.
    • Deelnemers moeten zich voor elke vervolgvergadering registreren om deze bij te wonen: geregistreerde deelnemers moeten zich voor elke terugkerende vergadering afzonderlijk registreren om eraan deel te nemen. Ze kunnen slechts één datum en tijd kiezen op de registratiepagina.
    • Deelnemers registreren zich eenmalig en kiezen een of meerdere vervolgvergaderingen om bij te wonen: geregistreerde deelnemers registreren zich één keer om aan een of meerdere terugkerende vergaderingen deel te nemen. Ze moeten selecteren op welke data en tijden ze willen deelnemen en worden alleen voor die evenementen geregistreerd. Ze kunnen meerdere opties kiezen.
    • Opmerking: als u een terugkerend webinar plant met registratie, verliest u de registratiegegevens als u een terugkerend webinar bewerkt, waardoor inschrijvers zich opnieuw moeten registreren.
  6. Klik op Plannen.

Opmerkingen:

Een registratiegoedkeuring instellen

Voordat u de link verzendt voor uw registratiepagina, wilt u zeker weten dat uw instellingen voor de goedkeuring van registraties goed naar wens zijn geconfigureerd. Hieronder wordt uitgelegd hoe u handmatige of automatische goedkeuring kunt instellen, maar er zijn ook talloze andere opties om registratie te configureren, zoals aanvullende vragen, registratielimieten, e-mailinstellingen en nog veel meer.

Automatische goedkeuring selecteren

1. Nu uw webinar is gepland, scrolt u omlaag naar de pagina met details van het webinar om de registratiemogelijkheden te bekijken onder Deelnemers uitnodigen.
    Naast Goedkeuring wordt Automatisch goedkeuren of Handmatig goedkeuren weergegeven.
  2. Als er Handmatig goedkeuren staat, klikt u aan de rechterkant op Bewerken.
  3. In het tabblad Registratie selecteert u Automatisch goedkeuren.
  4. Klik op Alle opslaan.
  5. Kopieer de registratie-URL of de uitnodiging om met uw deelnemers te delen.

Handmatige goedkeuring selecteren

1. Nu uw webinar is gepland, scrolt u omlaag naar de pagina met details van het webinar om de registratiemogelijkheden te bekijken onder Deelnemers uitnodigen.
  2. Naast Goedkeuring staat hier Automatisch goedkeuren of Handmatig goedkeuren. Als er Handmatig goedkeuren staat, klikt u aan de rechterkant op Bewerken.
  3. In het tabblad Registratie selecteert u Handmatig goedkeuren.
  4. Klik op Alle opslaan.
  5. U kunt de registratie-URL of de uitnodiging kopiëren om te delen met uw deelnemers.
  6. Als een deelnemer zich heeft geregistreerd, keert u terug naar uw pagina met Webinars.
  7. Klik op de naam van het webinar om de informatie te bekijken.
  8. Selecteer Bewerken rechts van Deelnemers beheren.
  9. Selecteer de gebruiker(s) die u wilt goedkeuren en/of weigeren. U kunt meerdere inschrijvers tegelijkertijd selecteren om goed te keuren of te weigeren. Indien goedgekeurd, ontvangen zij een e-mail met informatie over deelname aan het webinar.

Het aanpassen van de links voor de servicevoorwaarden en het privacybeleid

U kunt uw accountprofiel gebruiken om de URL's aan te passen van uw links voor de servicevoorwaarden en het privacybeleid. Deze links verschijnen onder het registratieformulier.