Planningsrechten

Planningsrechten is ontworpen voor een gebruiker of een beheerder om:

U en de toegewezen planner moeten beide een licentie hebben of zich ter plaatse bevinden, en gebruikers met Planningsrechten kunnen alle vergaderingen beheren en voor alle vergaderingen als alternatieve host fungeren.

Het is zelfs mogelijk om Planningsrechten te gebruiken tussen gekoppelde master/sub-accounts

Opmerkingen:

Dit artikel behandelt:

Vereisten voor planningsrechten

Instellen van planningsrechten

1. Meld u aan op het Zoom web portal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Vergadering.
  4. Klik onder Overige op Toevoegen naast Planningsrechten toewijzen aan.
  5. Voer onder Gebruikers een gebruikersnaam of e-mailadres in het tekstvak in.
  6. (Optioneel) Klik op Toevoegen om meer gebruikers of e-mailadressen toe te voegen om planningsrechten toe te wijzen.
  7. (Optioneel) Schakel het selectievakje Kan mijn privégebeurtenissen beheren in als u wilt dat een of meerdere gebruikers uw privégebeurtenissen beheren en de details ervan bekijken.
    Opmerking: gebruikers met clientversies 5.9.0 of hoger zien privégebeurtenissen, maar met verborgen details als ze uw privégebeurtenissen niet mogen beheren.
  8. Klik op Opslaan.

Als de gebruiker met succes is toegewezen, verschijnt hij onder Planningsrechten toewijzen aan. Zij moeten zich echter van de Zoom desktop client afmelden en opnieuw aanmelden voordat zij voor u kunnen plannen.

Als planningsrechten niet kunnen worden toegewezen omdat de gebruiker niet op uw account staat of geen gelicentieerde gebruiker is, krijgt u een foutmelding.

Plannen voor een andere gebruiker (Zoom plug-ins, add-ins en add-ons)

Zorg ervoor dat u, voordat u begint, planningsrechten instelt en de laatste versie van de plug-in, add-in of add-on installeert.

Opmerking: U kunt ook agenda-integratie instellen als u Zoom Meetings gepland wilt zien in agenda's van derden om weer te geven op de desktopclient.

Outlook add-in

Volg de PDF-gids voor planningsrechten om meer te weten te komen over het plannen voor een andere gebruiker. U kunt ook deze stappen volgen om een planning te maken voor een andere gebruiker in de Outlook add-in.

1. Een vergadering plannen met behulp van de Outlook add-in.
  2. Klik in het venster van de agendagebeurtenis op Zoom en vervolgens op Instellingen.
  3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Planning voor de gebruiker voor wie u de vergadering wilt plannen.

Opmerking: Als u iemand anders wilt toestaan uw Outlook-agenda te beheren, raadpleegt u de ondersteuningssite voor Office 365.

Outlook plug-in

Volg de PDF-handleiding voor planningsrechten voor meer informatie over het plannen voor een andere gebruiker. U kunt ook deze stappen volgen om een planning te maken voor een andere gebruiker in de Outlook plug-in.

1. Een vergadering plannen met behulp van de Outlook plug-in.
  2. Klik in het venster met agendagebeurtenissen op Instellingen wijzigen op de werkbalk.
  3. Klik op het vakje Planning voor en selecteer vervolgens de gebruiker voor wie u de vergadering wilt plannen.

Opmerking: Als u iemand anders wilt toestaan uw Outlook-agenda te beheren, raadpleegt u de ondersteuningssite voor Office 365.

Overige plug-ins en add-ons

Volg deze PDF-handleidingen voor meer informatie over het plannen voor een andere gebruiker:

Opmerking: wanneer u een andere gebruiker plant met behulp van een plug-in, add-in of add-on, wordt de vergadering voor uzelf gepland. Als gevolg daarvan zal de vergadering voor de persoon voor wie u een planning maakt niet in Zoom worden weergegeven. Nadat u de vergadering hebt gepland op het platform van derden, volgt u deze stappen om de gebruiker te wijzigen waarvoor de vergadering is gepland:

1. Meld u aan op het Zoom web portal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Vergaderingen.
  3. Klik op de vergadering die u in het platform van derden hebt gepland.
  4. Klik op Deze vergadering bewerken.
  5. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Planning voor de gebruiker aan wie u planningsrechten hebt toegekend en sla de wijzigingen in de vergadering op.
    De vergadering wordt voor de gebruiker weergegeven wanneer deze zich aanmeldt op het Zoom web portal, de desktopclient of de mobiele app van Zoom.

Plannen voor een andere gebruiker (Zoom)

De gebruiker met planningsrechten moet zich afmelden van de Zoom client en zich opnieuw aanmelden om de optie Planningsrechten te laten verschijnen.

1. Meld u aan op de Zoom desktop client.
  2. Klik op Planning.
    Hiermee wordt het planningsvenster geopend.
  3. Zoek de sectie Planning voor, onder de sectie Onderwerp, en kies de gebruiker voor wie u wilt plannen uit het vervolgkeuzemenu.
  4. Pas eventueel andere vergaderinstellingen aan.
  5. Klik op Opslaan om af te sluiten en open de kalender die u hebt geselecteerd.
  1. Meld u aan op het Zoom web portal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Vergaderingen.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op Een vergadering plannen.
  4. Klik in de sectie Planning voor in het vervolgkeuzemenu en kies de gebruiker voor wie u een planning wilt maken.
  5. Pas eventueel andere vergaderinstellingen aan.
  6. Klik op Opslaan om te voltooien.

De gebruiker met planningsrechten moet zich afmelden van de Zoom client en zich opnieuw aanmelden om de optie planningsrechten te kunnen gebruiken.

1. Meld u aan op de Zoom mobile app.
  2. Tik op Planning.
  3. Tik op Geavanceerde opties.
  4. Tik op Planningsrechten.
  5. Tik op de naam van de gebruiker voor wie u de vergadering wilt plannen.
  6. Pas indien nodig andere vergaderinstellingen aan.
  7. Tik op Gereed om het plannen te voltooien.

Een vergadering tussen gebruikers overdragen

Als u een vergadering voor iemand hebt gepland, maar die vergadering moet verplaatsen zodat iemand anders de host is, kan planningsrechten helpen. U kunt vergaderingen bewerken en voordat de sessie begint de host zo vaak als nodig wijzigen. Eventuele wijzigingen in de vergadering terwijl de vergadering actief is, zullen niet worden weergegeven totdat de vergadering opnieuw wordt gestart.

1. Meld u aan op het Zoom web portal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Vergaderingen.
  3. Zoek en klik op het onderwerp van de vergadering die u wilt aanpassen.
  4. Klik op Bewerken
  5. Klik in de sectie Planning voor op de vervolgkeuzelijst en selecteer een nieuwe host.
    Opmerking: u moet al planningsrechten hebben voor zowel de huidige host als de gebruiker aan wie u deze vergadering wilt toewijzen.
  6. Klik op Opslaan.

Zodra de vergadering is overgedragen tussen gebruikers op het Zoom web portal, zou de vergadering nu voor de nieuwe host zichtbaar moeten zijn in de lijst met komende vergaderingen op het Zoom web portal, de desktop client en de mobiele app. Als de vergadering is geëxporteerd naar of direct is ingepland in een agendaservice, zoals Outlook of Google Calendar, controleer dan of de nieuwe host ook is uitgenodigd voor de agendagebeurtenis.

Opmerking: dit kan ook met webinars, maar dan moeten alle gebruikers (zowel hosts als de gebruiker met planningsrechten) de webinar add-on hebben.