Een directe vergadering organiseren

Zodra u bij Zoom een account hebt aangemaakt en de toepassing hebt geïnstalleerd, kunt u heel eenvoudig een directe videovergadering organiseren. Met een directe vergadering kan de host onmiddellijk een vergadering beginnen zonder vooraf deelnemers in te plannen of uit te nodigen. U kunt op elk moment anderen uitnodigen om deel te nemen aan een directe vergadering. Uitnodigingen voor de vergadering moeten afkomstig zijn van de besturingsbalk van de vergadering op uw scherm.

Opmerking: een ID voor een directe vergadering die is gestart vanuit de Zoom desktop client of de Zoom mobile app, vervalt zodra de vergadering is afgelopen. ID's voor directe vergaderingen die via de API zijn gepland, vervallen na 24 - 48 uur.

Dit artikel behandelt:

Vereisten voor het hosten van een directe vergadering

Een directe vergadering organiseren via de Zoom desktop client

Opmerking: Als u de Zoom desktop client niet hebt geïnstalleerd, gaat u naar de startpagina van Zoom en selecteert u Een vergadering organiseren om de installatie te starten.

Tabblad Start

Een directe vergadering starten vanuit het tabblad Start van de Zoom desktop client:

1. Meld u aan op de Zoom-desktopclient.
  2. Klik op het tabblad Start.
  3. (Optioneel) Klik op de pijl omlaag down-arrow-button.png voor de volgende opties voor directe vergaderingen:
    • Start met video: dit begint uw onmiddellijke vergadering met uw video ingeschakeld.
    • Gebruik mijn persoonlijke vergadering-ID: uw persoonlijke vergadering-ID (PMI) geeft toegang tot uw persoonlijke vergaderruimte, een virtuele ruimte die permanent voor u is gereserveerd.
  4. Klik op Nieuwe vergadering new-meeting-with-video-button.png om een directe vergadering te beginnen.

Chat

Een chatgesprek beginnen met een contact of een kanaal:

1. Meld u aan op de Zoom desktop client.
  2. Klik op het tabblad Chat.
  3. Selecteer een contact of kanaalnaam om een chat te openen.
  4. (Optioneel) Klik bij de videocameraknop video-on-button.png op de pijl omlaag down-arrow-button.png om de optie Vergaderen met video te selecteren.
  5. Klik op de videocameraknop video-on-button.png om een directe vergadering te beginnen.

Een directe vergadering hosten via de Zoom mobile app

Tabblad Vergaderen en chatten

Een directe vergadering starten vanuit het tabblad Vergaderen en chatten in de Zoom mobile app:

1. Meld u aan op de Zoom mobile app.
  2. Tik in het tabblad Vergaderen en chatten op het pictogram Nieuwe vergadering new-meeting-with-video-button.png.
  3. Zorg ervoor dat Video aan ingeschakeld is on-toggle-button.png.
  4. (Optioneel) Zorg ervoor dat Persoonlijke vergadering-ID (PMI) gebruiken is ingeschakeld als u uw persoonlijke vergaderruimte wilt gebruiken on-toggle-button.png.
  5. Tik op Vergadering starten.

Opmerking: als dit de eerste keer is dat u een Zoom-vergadering vanaf dit apparaat start, wordt u gevraagd Zoom toestemming te geven voor toegang tot de camera en microfoon. Tik op OK om te bevestigen.