Het starten van of deelnemen aan een vergadering als de host

Als u de host van de vergadering bent en een geplande vergadering moet starten of eraan moet deelnemen, dan zijn daar meerdere manieren voor. Als host kunt u de vergadering starten vanuit de Zoom desktop client voor macOS, Windows of Linux, de Zoom mobile app voor Android of iOS, uw webbrowser of een H.323 of SIP-apparaat.

Met de hostsleutel kunt u als host een vergadering telefonisch starten. Meer informatie over het starten van een vergadering door inbellen.

Let op: als u bent uitgenodigd voor de vergadering van een andere Zoom-gebruiker, lees dan hier hoe u kunt deelnemen aan de vergadering.

Vereisten voor het starten van of deelnemen aan een vergadering als de host

Het starten van of deelnemen aan een vergadering die u host

1. In de Zoom client klikt u op Vergaderingen.
  2. In het tabblad Komende selecteert u de vergadering die u wilt starten, waarna aanvullende opties zullen verschijnen.
  3. Klik op Start.
  1. In de Zoom client klikt u op Vergaderingen.
  2. Onder Komende zweeft u boven de vergadering die u wilt starten. Er verschijnen aanvullende opties.
  3. Klik op Start.
  1. Klik in de Zoom mobile app op Vergaderingen.
  2. Klik op Start naast de vergadering die u wilt starten.
  1. Meld aan op Mijn vergaderingen.
  2. Onder Komende vergaderingen klikt u op Start naast de vergadering die u wilt starten.
  3. De Zoom Client start automatisch op om de vergadering te starten.

1. Bevestig dat u op zoom.us/profile in dezelfde browser bent aangemeld.
  2. Start de vergadering door op de URL link in uw e-mail of agendauitnodiging te klikken.
  3. De Zoom Client start automatisch op om de vergadering te starten.

Om een vergadering te starten als de host vanaf een H.323 of SIP-apparat, moet u de hostsleutel opnemen in de inbelreeks. Uw hostsleutel vindt u op zoom.us/profileMeer informatie over de hostsleutel.

H.323
Bel vanaf het toestel met een van de volgende inbelreeksen:

Vergaderingen zonder wachtwoordcode:

[IP-adres]##[Vergaderings-ID]###[Hostsleutel]
Voorbeeld: 192.168.1.25##123456789###123456

Vergaderingen met wachtwoordcode:

[IP-adres]##[Vergaderings-ID]#[Wachtwoordcode]#[Indeling]#[Hostsleitel]
Voorbeeld: 192.168.1.25##123456789#12345#11#123456

SIP
Bel in vanaf het toestle met een van de volgende inbelreeksen:

Vergaderingen zonder wachtwoordcode:

[Vergaderings-ID]...[Hostsleutel]@[IP-adres]
Voorbeeld: 123456789...123456@192.168.1.25

Vergaderingen met wachtwoordcode:

[Vergaderings-ID].[Wachtwoordcode]..[Hostsleutel]@[IP-adres]
Voorbeeld: 123456789.12345..123456@192.168.1.25

Let op: er zijn aanvullende opties voor inbelreeksen, waaronder de mogelijkheid om deel te nemen met een specifieke videoindeling. Meer informatie over SIP/H.323 inbelreeksen.