Een cloudopname starten

Cloudopname is automatisch ingeschakeld voor iedereen met een betaald abonnement. Wanneer u een vergadering opneemt en Record to the Cloud (Opnemen naar de cloud) kiest, worden de video, audio en chattekst opgenomen in de Zoom cloud. De opnamebestanden kunnen worden gedownload naar een computer of worden gestreamd vanuit een browser.

Cloudopnames kunnen worden gestart in de desktop clients en vanuit de Zoom-app voor iOS en Android. Zoom biedt ook de mogelijkheid tot lokale opname, waarbij de opnamebestanden worden opgeslagen op uw computer. Cloudopnames stellen u in staat de vergadering op te nemen in verschillende opnamelay-outs, waaronder actieve luidspreker, galerijweergave en gedeeld scherm, en kunnen worden geconfigureerd met een verscheidenheid aan opties voor opslag van cloudopnames.

Hebt u problemen met cloudopname, raadpleeg dan onze veelgestelde vragen over opnemen.

Dit artikel behandelt:

Vereisten voor het starten van een cloudopname

Beperkingen bij cloudopname

Een cloudopname starten

Alleen hosts en co-hosts kunnen een cloudopname starten. Als u wilt dat een deelnemer een opname start, kunt u deze persoon als co-host instellen of lokale opname gebruiken. Opnames die door co-hosts worden gestart, verschijnen alleen in de opnamelijst van de host in de Zoom web portal.

Om een vergadering handmatig op te nemen in de cloud (u kunt uw cloudopname ook automatisch starten):

1. Start uw directe of geplande vergadering als host.
  2. Klik op de opnameknop .
  3. Kies Record to the Cloud (Opnemen naar de cloud) om te beginnen met opnemen.
    Opmerking
    : Als u gedempt bent, verschijnt er een Opnamewaarschuwing-pop-upvenster met de vermelding: You are muted (U bent gedempt).
  4. Als u de opname wilt stoppen, klikt u op Pauzeren / Opname stoppen  of op End Meeting (Vergadering beëindigen).
    Zodra de vergadering is beëindigd, moet de opname worden verwerkt voordat u deze kunt bekijken. Zodra de verwerking is afgerond, stuurt Zoom een e-mail naar het e-mailadres van de host. In de e-mail staan twee links, de eerste voor de host, alleen om de opname te beheren. De tweede link is voor de deelnemers.

Meer informatie over het beheren van uw cloudopnames: