De Zoom-toepassing installeren op macOS

De onderstaande instructies behandelen het installeren van de Zoom-toepassing op macOS. Als u Zoom of Zoom Rooms op uw Mac-computer wilt installeren, moet u mogelijk uw beveiligings- en privacyinstellingen wijzigen zodat deze het downloaden van apps van bekende ontwikkelaars toestaan.

Dit artikel behandelt:

Instructies

Machtigingen voor installatie

1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm. Kies Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Beveiliging en privacy.
  3. Klik op het hangslotpictogram linksonder om wijzigingen te kunnen aanbrengen.
  4. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw computerbeheerder in.
  5. Verander Sta apps toe die zijn gedownload bij: naar App Store en ontwikkelaars waarvan de identiteit bekend is.

6. Opmerking: voor Mac High Sierra (10.13.x) moet u ook op Toestaan klikken.
  7. Klik nogmaals op het hangslotsymbool om verdere wijzigingen te voorkomen.

De Zoom-toepassing installeren

1. Ga naar ons Downloadcentrum.
  2. Klik onder Zoom Client for Meetings op Download.
  3. Dubbelklik op het gedownloade bestand. Het wordt meestal opgeslagen in uw map Downloads.
  4. Klik zodra het installatieprogramma wordt geopend op Continue (Doorgaan).
  5. Kies de bestemming voor installatie:
    • Installeer voor alle gebruikers van deze computer
      Opmerking: U hebt de inloggegevens van de beheerder nodig om de software te installeren voor alle gebruikers van het apparaat.
    • Installeer alleen voor mij
  6. Klik op Continue (Doorgaan).
  7. (Optioneel) Wilt u de bestemming voor installatie wijzigen, kies dan Change Install Location (Wijzig locatie voor installatie).
  8. Klik op Install (Installeren).
  9. (Optioneel) Als u Install for all users of this computer (Installeer voor alle gebruikers van deze computer) kiest, moet u de inloggegevens van de beheerder invoeren.
  10. Klik op Install Software (Software installeren).
  11. Zodra de installatie is voltooid, klikt u op Close (Sluiten).

Machtigingen voor de Zoom-toepassing

Vanwege de verscherpte beveiliging en machtigingen in Mac OS 10.14 Mojave en 10.15 Catalina wordt u gevraagd om de Zoom desktop client toestemming te geven voor het gebruik van de microfoon en camera, en voor Mac OS 10.15 Catalina om schermopname te gebruiken. De machtigingen worden ingesteld in de Systeemvoorkeuren van het apparaat