Probleemoplossing bij het vastlopen van Zoom-video

Als uw Zoom-video niet reageert of uw camera tijdens een vergadering vastloopt, zijn er enkele snelle oplossingen die kunnen helpen. Veel voorkomende problemen met Zoom-videoconferenties zijn te wijten aan apparaatinstellingen, concurrerende toepassingen of kwaliteitsproblemen. In deze handleiding leest u wat u moet doen als u problemen ondervindt met de video of camera tijdens uw Zoom Meetings.

Vereisten voor het diagnosticeren in geval van vastolpen van Zoom-video's

Als u dat nog niet hebt gedaan, test dan uw video om te bevestigen dat de juiste camera is geselecteerd en pas uw video-instellingen aan.

Probleemoplossing met video en camera op desktop of mobiel

Tips voor probleemoplossing voor Windows

1. Zorg ervoor dat alle andere programma's die gebruik maken van de camera, de camera niet gebruiken of gesloten zijn. Dit kan gaan om vooraf geïnstalleerde cameratoepassingen, andere videoconferentiesoftware of websites die gebruik maken van uw camera.
  2. Start de computer opnieuw op.
  3. Verwijder de Zoom client en installeer de nieuwste versie opnieuw vanuit ons Downloadcentrum
  4. Ga naar de pagina met ondersteuning en downloads van uw apparaat om het stuurprogramma van de camera bij te werken:

Windows 10 heeft een privacy-functie die Zoom kan blokkeren bij het gebruik van de camera, controleer dus deze functie en hoe u Zoom toegang kunt geven tot uw webcam.

Tips voor probleemoplossing voor macOS

1. Zorg ervoor dat alle andere programma's die gebruik maken van de camera, de camera niet gebruiken of gesloten zijn. Dit kan gaan om vooraf geïnstalleerde cameratoepassingen, zoals Photo Booth en Facetime, andere videoconferentiesoftware, of websites die gebruik maken van uw camera.
  2. Start de computer opnieuw op.
  3. Als de Zoom na opnieuw opstarten nog altijd vastloopt of niet reageert, controleer dan of de camera in een Mac-programma, zoals Photo Booth of Facetime, actief is.
    • Als het elders wel werkt, verwijder dan de Zoom client en installeer de nieuwste versie opnieuw vanuit ons Downloadcentrum
    • Als het in geen enkele toepassing werkt, neem dan contact op met Apple support

Opmerking: als u Mac OS 10.14 Mojave gebruikt en nog steeds problemen ondervindt bij het openen van de camera, controleer dan de machtigingen van uw besturingssysteem om te verzekeren dat Zoom toegang heeft tot de camera

Tips voor probleemoplossing voor Linux

1. Zorg ervoor dat alle andere programma's die gebruik maken van de camera, de camera niet gebruiken of gesloten zijn. Dit kan gaan om vooraf geïnstalleerde cameratoepassingen, andere videoconferentiesoftware of websites die gebruik maken van uw camera.
  2. Start de computer opnieuw op.
  3. Als het niet werkt na het opnieuw opstarten, verwijder dan de Zoom client en installeer de nieuwste versie opnieuw vanuit ons Downloadcentrum.

Problemen met video en camera op mobiele telefoons oplossen

Tips voor probleemoplossing bij Android-apparaten

• Probeer uw video te starten door op Video te tikken.
  • Schakel tussen de camera aan de voorkant en de camera aan de achterkant door te tikken op Camera wisselen.
  • Controleer of er andere toepassingen zijn die de camera al gebruiken.
    • Open recente toepassingen. De manier om dit te openen verschilt per toestel. Op sommige apparaten kunt u de home-toets ingedrukt houden, terwijl andere een toets voor recente toepassingen hebben.
    • Veeg naar rechts om toepassingen die de camera gebruiken te sluiten.
  • Controleer of Zoom rechten heeft voor de camera.
    • Open de apparaatinstellingen.
    • Tik op Toepassingen of Apps.
    • Tik op Zoom.
    • Tik op Machtigingen.
    • Als de toegang tot foto's en video's maken of Camera niet wordt vermeld, tikt u op de optie en wijzigt u de toestemming van Weigeren in Toestaan.
      Opmerking: Android-instellingen verschillen per fabrikant en serviceprovider, deze instructies komen dus mogelijk niet exact overeen met uw apparaat.
  • Verwijder de Zoom-app en installeer deze opnieuw.
    1. Open uw apparaatinstellingen.
    2. Tik op Toepassingen.
    3.
    4. Tik op Zoom.
    5. Tik op Verwijderen.
    6. Bevestig de verwijdering.
    7. Open de Play Store.
    8. Zoek Zoom cloudvergaderingen.
    9. Tik op Installeren.
  • Start uw Android-apparaat opnieuw op.

Tips voor probleemoplossing bij iOS-apparaten

• Probeer uw video te starten door op Start video te tikken.
  • Tik op het camerapictogram bovenaan uw scherm om te wisselen tussen de camera's aan de voor- en achterkant.
  • Zorg ervoor dat er geen andere apps zijn die de camera gebruiken.
    • Tik tweemaal op de thuisknop om alle geopende apps weer te geven.
    • Veeg omhoog over alle apps die de camera gebruiken.
  • Controleer of Zoom toegang tot de camera heeft.
    • Open uw iOS-instellingen.
    • Tik op Privacy.
    • Tik op Camera.
    • Zet Zoom-toegang aan (groen).
  • Start uw iOS-apparaat opnieuw op.
  • Verwijder de Zoom-app en installeer deze opnieuw vanuit de App Store
    • Houd het pictogram van de Zoom-app ingedrukt tot het begint te bewegen en een X verschijnt.
    • Tik op de X
    • Bevestig dat u de app wilt verwijderen door op Verwijderen te tikken.
    • Open de App Store.
    • Zoek naar Zoom.
    • Tik op het wolkje naast ZOOM cloudvergaderingen om de app te downloaden.
    • Zodra het downloaden is voltooid, wordt Zoom weergegeven uw apps.
  • Controleer of de camera werkt in andere iOS-apps, zoals de Camera-app.

Als u nog steeds problemen ondervindt met uw camera, downloadt u de nieuwste versie van Zoom van ons Downloadcentrum of neemt u contact op met de Zoom support voor assistentie.