Vergaderingen plannen met de Outlook add-in

Zodra de Zoom voor Outlook-invoegtoepassing is geïnstalleerd, door uzelf of door een accountbeheerder, kunt u eenvoudig Zoom-vergaderingsdetails aan agenda-gebeurtenissen in Outlook toevoegen wanneer u een nieuwe evenement gebeurtenis plant of een bestaande gebeurtenis bewerkt.

Dit artikel behandelt:

Outlook (webbrowser)

Een vergadering plannen

Opmerking: uw plannerinstellingen worden gesynchroniseerd vanuit het Zoom webportaal.

1. Open uw webagenda van Outlook en klik opNieuwe gebeurtenis om een nieuw agendagebeurtenis te maken.
  2. Voer de gegevens van de vergadering in, zoals de titel, de locatie en de gastenlijst.
  3. Klik op de drie puntjes in de bovenste werkbalk en selecteer Zoom. De Zoom-balk wordt geopend en u wordt om uw Zoom-gegevens gevraagd.
  4. Klik opZoom en vervolgens op Een Zoom-vergadering toevoegen.
  5. Meld u aan bij uw Zoom-account. Als u al bent aangemeld op het Zoom webportaal, wordt u automatisch aangemeld.
    Opmerking: de instellingen voor de vergadering worden automatisch gevuld met uwstandaardinstellingen in uw Zoom-webportaal.

Vergaderingen bekijken, bewerken en verwijderen

1. Open uw webagenda van Outlook.
  2. Klik op een Zoom-vergadering en klik opBewerken.
  3. Klik op de drie puntjes in de bovenste werkbalk. Meld u aan bij uw Zoom-account als daarom wordt gevraagd.
  4. Klik op Zoom.
  5. Klik op Instellingen.
  6. Wijzig uw vergaderopties en klik opBijwerken om de wijzigingen toe te passen.
    Tip: klik opStandaardinstellingen ladenom uwstandaardinstellingen te laden die u in uw Zoom webportaal vindt.
  7. (Optioneel) Klik opVerwijderen als u de Zoom-vergadering uit de gebeurtenis wilt verwijderen.

Outlook 2013 of 2016 (desktopclient)

Een vergadering plannen

Opmerking: uw plannerinstellingen worden gesynchroniseerd vanuit hetZoom webportaal.

1. Open de bureaublad-app van Outlook en schakel over naar de agendaweergave.
  2. Klik in het tabblad Start op Nieuwe gebeurtenis.
  3. Voer de gegevens van de vergadering in, zoals de titel, de locatie en de gastenlijst.
  4. Klik op de drie puntjes in de bovenste werkbalk en selecteer Zoom. De Zoom-zijbalk wordt geopend en vraagt om uw Zoom-gegevens.
    Opmerking: u kunt de werkbalk ook zo aanpassen dat de Zoom-optie altijd zichtbaar is. Klik op de drie puntjes , selecteer Werkbalk aanpassen, en gebruik dan het venster om Zoom naar de werkbalk te slepen.
  5. opZoom en vervolgens op Een Zoom-vergadering toevoegen.
  6. Selecteer de gewenste video-, audio- en vergaderinstellingen. Klik opZoom-vergaderingtoevoegen om Zoom-deelnamegegevens aan de vergadering toe te voegen.

Vergaderingen bekijken en bewerken

1. Open de Bureaublad-app van Outlook en schakel over naar de agendaweergave.
  2. Dubbelklik op een Zoom-vergadering om de vergaderingsgegevens weer te geven.
  3. Klik op Gebeurtenis bewerken
  4. Klik op de drie puntjes in de bovenste werkbalk en selecteer Zoom. De Zoom-zijbalk wordt geopend.
    Opmerking: U kunt de werkbalk ook aanpassen zodat de zoomoptie altijd zichtbaar is. Klik op de drie puntjes , selecteer Werkbalk aanpassen, en gebruik dan het venster om Zoom naar de werkbalk te slepen.
  5. Klik opZoom en vervolgens op Instellingen.
  6. Wijzig uw vergaderopties en klik opBijwerkenom de wijzigingen toe te passen.
  7. Klik op Opslaan om de wijzigingen aan de kalendergebeurtenis op te slaan.

Een vergadering plannen

Opmerking: uw plannerinstellingen worden gesynchroniseerd vanuit hetZoom webportaal.

1. Open de Bureaublad-app van Outlook en schakel over naar de agendaweergave.
  2. Klik in het tabblad Startop Nieuwe vergadering.
  3. Voer de gegevens van de vergadering in, zoals de titel, de locatie en de gastenlijst.
  4. Klik op de drie puntjes in de bovenste werkbalk.
  5. Klik onder Zoom op Instellingen.
    De Zoom-zijbalk wordt geopend en vraagt om uw Zoom-inloggegevens.
  6. Selecteer de gewenste video-, audio- en vergaderinstellingen. Klik op Zoom-vergadering toevoegen om Zoom-deelnamegegevens aan de vergadering toe te voegen.
  7. Klik op Verzenden om de uitnodiging voor de vergadering te verzenden.

Vergaderingen bekijken en bewerken

1. Open de Bureaublad-app van Outlook en schakel over naar de agendaweergave.
  2. Dubbelklik op een Zoom-vergadering om de vergaderingsgegevens weer te geven.
  3. Klik op de drie puntjes in de bovenste werkbalk.
  4. Klik onder Zoom op Instellingen.
    De Zoom-zijbalk wordt geopend.
  5. Wijzig de vergaderopties en klik op Bijwerken om de wijzigingen toe te passen.

Outlook (mobiele app voor Android en iOS)

Een vergadering plannen en Zoom-vergadergegevens toevoegen aan de gebeurtenis

1. Open de Bureaublad-app van Outlook en schakel over naar de agendaweergave.
  2. Tik op de knop om een nieuwe agendagebeurtenis te maken.
  3. Voer de gegevens van de vergadering in, zoals de titel, de locatie en de gastenlijst.
  4. Tik net onder het veld Locatie op de schakelaar naast Zoom.
    Opmerking: als u een andere vergaderdienst ziet staan in plaats van Zoom, tikt u op het veld Vergaderprovider en selecteert u Zoom.
  5. Als u de invoegtoepassing voor de eerste keer gebruikt, moet u zich aanmelden bij uw Zoom-account.
  6. De URL van de vergadering wordt toegevoegd aan het locatieveld en de uitnodiging aan het beschrijvingsveld.
    Opmerking: de instellingen voor de vergadering worden automatisch ingevuld met uw standaardinstellingen in uw Zoom webportaal.
  7. Tik op het vinkje boven in het scherm om de vergadering op te slaan.

Automatisch een Zoom-vergadering aan iedere agenda-afspraak toevoegen

Outlook-gebruikers kunnen Outlook automatisch een Zoom-vergadering laten toevoegen aan elke agenda-vergadering die ze plannen. U moet de Outlook-invoegtoepassing geïnstalleerd en geconfigureerd hebben voordat u deze functie kunt gebruiken. Deze optie is standaard ingeschakeld, maar u moet Zoom instellen als de standaardvergaderdienst:

1. Open uw Outlook-webagenda en klik op het instellingenpictogram .
  2. Klik op het tabblad Gebeurtenissen en uitnodigingen.
  3. Zorg ervoor dat het selectievakje naast de optie Online vergadering toevoegen aan alle vergaderingen is ingeschakeld.
  4. Selecteer Zoom uit de lijst van vergaderproviders.
  5. Klik op Opslaan.
    Wanneer u begint met het plannen van een Outlook-vergadering, worden na enkele seconden Zoom-vergadergegevens toegevoegd.

Opmerking: Outlook-beheerders kunnen dit via PowerShell-opdrachten voor specifieke gebruikers of hun hele organisatie configureren. Raadpleeg het ondersteuningsartikel van Microsoft Outlook voor Elke vergadering online maken.

Vergaderingen voor anderen plannen

Meer informatie over planningsrechten om namens een andere Zoom-gebruiker te plannen.

Opmerking: planningsrechten worden voor de add-in ondersteund op Windows 10 OS 1910 (Outlook build: 16.0.12130.20272 of hoger), evenals Outlook voor macOS 2016, versie 16.24 en hoger.