De Zoom voor Chrome PWA configureren

Als u een beheerder bent die Chrome-apps beheert, kunt u de Zoom voor Chrome PWA configureren via de Google Beheerconsole. Hierdoor kunt u de PWA implementeren voor uw gebruikers met exact het installatie- en configuratiebeleid dat aan uw wensen voldoet.

Voor meer informatie over hoe u de Zoom voor Chrome PWA gebruikt zodra het is geconfigureerd en geïmplementeerd, raadpleegt u de Aan de slag gids.

Opmerking: de Zoom voor Chrome PWA is iets anders dan de ChromeOS-app en is bedoeld deze te vervangen zodra de ondersteuning voor ChromeOS-apps is uitgerold voor alle besturingssystemen. Dit zal tegen 5 november 2022 zijn. We raden beheerders ten zeerste aan om gebruikers te migreren van de ChromeOS-app naar de nieuwe Zoom voor Chrome PWA om een soepele overgang te garanderen. Meer informatie over de PWA automatisch lanceren op toestellen met Chrome OS

Dit artikel behandelt:

Randvoorwaarden voor het configureren van de Zoom voor Chrome PWA

Ondersteunend beleid

Beleidsregels installatie

Gebruik deze beleidsregels voor de installatie van de Zoom voor Chrome PWA:

ParameterBeschrijvingType waarde
Installatie forceren Installeert de app automatisch en voorkomt dat gebruikers deze verwijderen.Boolean
Installatie + pincode forcerenInstalleert de app automatisch en voorkomt dat gebruikers deze verwijderen. Op een toestel met Chrome OS wordt de app hiermee aan de taakbalk vastgemaakt.Boolean
Installatie toestaanLaat gebruikers de app installeren.Boolean

Beleidsregels Zoom voor Chrome

De volgende parameters worden ondersteund voor gebruik met de Zoom voor Chrome PWA. De standaardwaarde wordt gebruikt als u geen parameter specificeert.

ParameterBeschrijvingStandaardType waarde
BlockUntrustedSSLCert
Specificeer of de app stopt voor een ongeldig certificaat. Indien dit niet het geval is, wordt de gebruiker gevraagd of hij/zij het certificaat al dan niet wil vertrouwen.
ValsBoolean
DisableGoogleLogin
Specificeer of aanmelden met Google is uitgeschakeld.
ValsBoolean
DisableAppleLogin
Specificeer of aanmelden met Apple is uitgeschakeld.
ValsBoolean
DisableFacebookLogin
Specificeer of aanmelden met Facebook is uitgeschakeld.
ValsBoolean
DisableLoginWithSSO
Specificeer of aanmelden met SSO is uitgeschakeld.
ValsBoolean
DisableLoginWithEmail
Specificeer of aanmelden met e-mailadres is uitgeschakeld.
ValsBoolean
SetSSOURL
Definieer vooraf de vanity-URL die wordt gebruikt voor aanmelden met SSO.
Voorbeeld: voer 'success' in om de SSO-URL in te stellen als https://success.zoom.us
(leeg)Tekenreeks
ForceLoginWithSSO
Specificeer of SSO de standaard aanmeldmethode is. Indien ingesteld op Waar, kunnen gebruikers nog altijd wisselen naar andere aanmeldmethodes. Dit item wordt niet toegepast als DisableLoginWithSSO is ingesteld op True.
ValsBoolean
SetAccountIDsRestrictedToJoin
Stel account-ID's* in waartoe de client beperkt is om deel te nemen aan vergaderingen, gehost door specifieke accounts
(leeg)Tekenreeks
AutoLoginWithChromeBookUserAccount
Leid Chromebook-aanmeldgegevens automatisch naar de Google-verificatiepagina, waar zij hun opgeslagen Google-aanmeldgegevens kunnen selecteren.
Dit is niet van toepassing als DisableGoogleLogin is ingesteld op Waar.
ValsBoolean
GoogleLoginRenameDisabled
Voorkom dat gebruikers een andere naam geven voordat ze deelnemen aan een vergadering als ze hebben aangemeld via Google
ValsBoolean
SSOLoginRenameDisabled
Voorkom dat gebruikers een andere naam geven voordat ze deelnemen aan een vergadering als ze hebben aangemeld via SSO
ValsBoolean

*Opmerking: laat een accountbeheerder of -eigenaar contact opnemen met Ondersteuning om uw account-ID op te halen.

De Zoom voor Chrome PWA configureren

1. Meld aan op de Google Beheerconsole.
  2. Ga vanuit de startpagina naar Apparaten en selecteer Chrome.
  3. Klik op Apps & extensies.
  4. Klik op Gebruikers & browsers als het type app dat u wilt configureren.
  5. Om de instellingen op iedereen toe te passen, houdt u de bovenste eenheid van de organisatie geselecteerd. Selecteer anders een onderliggende eenheid van de organisatie die u hebt aangemaakt voor uw organisatie.
  6. Klik rechtsbovenin op  en kies Toevoegen met URL.
  7. Voer deze URL in (https://pwa.zoom.us/wc) en kies hoe u de PWA wilt openen.
  8. Klik op Opslaan
  9. Stel het appbeleid handmatig in of upload een aangepast JSON-bestand.
  10. Klik op Opslaan.

Controleren of de configuratie is toegepast:

1. Voer chrome://policy in de browser van de Chrome browser van het doel in.
  2. Zoek het deel ManagedConfigurationPerOrigin beleid en klik op Meer weergeven om de beleidwaarde open te vouwen.
  3. Kopieer de waarde managed_configuration_url in de adresbalk van uw browser, laad die pagina en controleer of de JSON overeenkomt.

Voorbeeld JSON

Zie hieronder voor een voorbeeldconfiguratie waardoor de Google aanmelding wordt uitgeschakeld en de vanity-URL vooraf wordt gedefinieerd en wordt gebruikt om aan te melden met SSO:

{
'DisableGoogleLogin': true,

'SetSSOURL': 'success'
}

Opmerking: alleen het domein is vereist als u de SSO URL instelt. U hoeft niet de volledige SSO URL in te voeren, zoals https://success.zoom.us.