Deelnemers en panelleden in een webinar beheren

Uw webinar kan panelleden en webinars bevatten en u als host kunt ze beheren. Door op Deelnemers te klikken in uw besturingselementen, kunt u de panelleden en deelnemers van uw webinar beheren. Dit omvat het bevorderen van panellid naar co-host of van deelnemer naar panellid, het degraderen van panelleden naar deelnemers, dempen opheffen, video stoppen en nog veel meer.

U kunt ook de rapportage zien na het einde van uw webinar, waarin u de registratie, deelnemers, peiling en andere details kunt zien.

Dit artikel behandelt:

Randvoorwaarden voor het beheer van deelnemers en panelleden in een webinar

Het openen van het deelvenster Deelnemers

1. Meld u aan bij de Zoom desktop client.
  2. Start een webinar als de host.
  3. Klik op Deelnemers in de besturingselementen van het webinar.
    Het deelvenster Deelnemers staat rechts op uw scherm. De host, co-hosts en panelleden worden weergegeven in het tabblad Panellid en de deelnemers in het tabblad Deelnemers.

Opmerking: deelnemers worden op de volgende volgorde weergegeven.

1. Deelnemers die mogen praten.
  2. Deelnemers die hun hand opgestoken hebben. Deelnemers die als eerste hun hand hebben opgestoken, worden bovenaan weergegeven.
  3. Deelnemers zonder hand opgestoken.

Het beheren van panelleden

Zweef boven de naam van een panellid en klik op Meer. U ziet de volgende opties om deelnemers te beheren:

Een panellid in een deelnemer veranderen

Als u een panellid degradeert, zal de deelnamelink van het panellid worden verwijderd van het web. Als dit een terugkerend webinar is, betekent dit ook dat het panellid uit alle herhalingen zal worden verwijderd. Als u diegene weer bevordert naar panellid in hetzelfde webinar als waarin diegene werd gedegradeerd, zal diegene weer worden toegevoegd aan het web.

1. Meld u aan bij de Zoom desktop client.
  2. Start een webinar als de host.
  3. Klik op Deelnemers .
  4. Klik op het tabblad Panelleden.
  5. Zweef boven de naam van het panellid die u deelnemer wilt maken en klik op Meer.
  6. Klik op Rol veranderen in deelnemer.

Deelnemers beheren

In het tabblad Deelnemers ziet u een lijst met aanwezige deelnemers met eventuele non-verbale feedback die zij hebben geselecteerd naast hun naam. Als er 7 of meer deelnemers zijn, is de zoekbalk bovenaan de lijst te zien zodat u snel een specifieke deelnemer kunt opzoeken.

Om deelnemers te beheren, zweeft u boven de naam van de deelnemer en klikt u op Meer. U ziet de volgende opties:

Een deelnemer bevorderen naar panellid

1. Meld u aan bij de Zoom desktop client.
  2. Start een webinar als de host.
  3. Klik op Deelnemers .
  4. Klik op het tabblad Deelnemers.
  5. Zweef boven de naam van de deelnemer die u wilt bevorderen en klik op Meer.
  6. Klik op Bevorderen naar panellid.

Aanvullende besturingselementen

Onderaan het deelvenster Deelnemers in het tabblad Panelleden vindt u aanvullende besturingselementen:

Besturingselementen deelnemerweergave

De host en co-host hebben ook de mogelijkheid om de video-indeling te bedienen die deelnemers tijdens het webinar gepresenteerd krijgen. Alle panelleden kunnen hun eigen video-indeling instellen en kunnen de indeling instellen die de deelnemers zien.

De bedieningselementen van deelnemers kunnen op twee locaties worden ingesteld: altijd zichtbaar in het deelvenster Deelnemers onder Meer of rechtsbovenin het deel video door op Weergave te klikken. De volgende opties zijn beschikbaar:

Als de host of het panellid zijn/haar scherm deelt, veranderen de opties en zullen zo verschijnen: