Uw account en add-ons opwaarderen

U kunt uw Zoom-abonnement op elk moment upgraden. Als u midden in de factureringsperiode een upgrade uitvoert, wordt de account gecrediteerd voor de resterende tijd van uw bestaande abonnement en wordt de upgrade met het toegepaste krediet bij u in rekening gebracht. Wanneer u een nieuwe licentie of add-on koopt, moet u deze onder Gebruikers in Gebruikersbeheer aan een gebruiker toewijzen.

Opmerking: als de optie Huidig abonnement bewerken grijs wordt weergegeven, ga dan met de muisaanwijzer over het informatiepictogram om te zien waarom u zelf online geen aanpassingen kunt doorvoeren. Als dit wordt veroorzaakt door openstaande facturen, kunt u uw facturen bekijken op het tabblad Factuurgeschiedenis op de pagina Facturering. Als dit te wijten is aan een andere reden, neem dan contact op met uw aangewezen accountbeheerder met betrekking tot uw gewenste wijziging.

Dit artikel behandelt:

Aanpassen van uw abonnement

Via het Zoom webportaal kunt u upgraden van een Pro-plan naar een Business-plan, of uw uitbreidingen upgraden. Als u moet upgraden naar een Enterprise-plan, neem dan contact op met Zoom Sales.

Opmerking: voor het Business-abonnement zijn minimaal 10 licenties vereist. Als u alleen het aantal deelnemers aan een vergadering wilt verhogen, maar geen behoefte hebt aan het Business-plan (met een minimum van 10 licenties), kunt u overwegen om in plaats daarvan de add-on Grote vergadering aan te schaffen. Klik in het navigatiescherm op Facturering en vervolgens op Huidige abonnementen om de add-on Grote vergadering weer te geven.

Upgraden van een Pro-abonnement naar een Business-abonnement

1. Meld u aan bij het Zoom webportaal.
  2. Klik in het navigatiescherm op Accountbeheer en vervolgens op Facturering.
  3. Klik op het tabblad Huidig abonnement op Account upgraden.
  4. Kies het Business-abonnement.
    Opmerking: als u wilt upgraden naar een Enterprise-plan, neem dan contact op met de verkoopafdeling van Zoom.
  5. Voer het aantal licenties in dat u nodig hebt en selecteer of u maandelijks of jaarlijks wilt betalen.
  6. Klik op Opslaan en doorgaan.
  7. Bekijk de wijzigingen. Als dit juist is, klikt u op Opslaan en doorgaan. Als u iets wilt wijzigen, klikt u op Bewerken in het gedeelte dat u wilt wijzigen.
  8. Klik op Plaats bestelling om uw aankoop te voltooien.
    U ontvangt een bevestiging dat uw aankoop succesvol is afgerond.

Opmerking: als u wilt downgraden van een Business- naar een Pro-plan, kunt u dit doen via het Zoom webportaal. Meer informatie over downgraden van Business naar Pro.

Wijziging van het aantal licenties of de betalingsfrequentie

Als u gebruikers moet toevoegen en extra licenties wilt aanschaffen, zal Zoom het nieuwe licentietarief pro rata toepassen voor de rest van de betalingsperiode, zodat het wordt vernieuwd op de oorspronkelijke betalingscyclus. Als u licenties verwijdert, vindt deze wijziging plaats aan het einde van uw abonnementsperiode zonder terugbetaling of tegoed. U hebt tot het einde van uw abonnementsperiode nog toegang tot deze licenties.

Opmerking: als u licenties verwijdert, moet u ervoor zorgen dat u de toewijzing van de licenties ongedaan maakt onder Gebruikers in Gebruikersbeheer. Als u licenties toevoegt, moet u die licenties aan gebruikers toewijzen. Meer informatie over het configureren van gebruikers.

Als u overstapt van een maandabonnement naar een jaarabonnement, zal Zoom de resterende tijd van uw maandabonnement pro rata in rekening brengen en in mindering brengen op de jaarprijs. Indien u overstapt van een jaarabonnement naar een maandabonnement, zal Zoom de resterende tijd van uw jaarabonnement pro rata berekenen en een krediet op uw account storten dat u kunt gebruiken voor het maandabonnement. Meer informatie over maand- en jaarabonnementen.

1. Meld u aan bij het Zoom webportaal.
  2. Klik in het navigatiescherm op Accountbeheer en vervolgens op Facturering.
  3. Klik op het tabblad Huidig abonnement op Huidig abonnement bewerken onder het abonnement dat u wilt bijwerken.
  4. Wijzig het abonnement door het aantal licenties of de frequentie van de factureringscyclus (maandelijks vs. jaarlijks) te wijzigen.
    Opmerking: wanneer u het aantal licenties wijzigt, moet het aantal dat u op deze pagina selecteert het totale aantal licenties weergeven dat u voor uw account nodig hebt, niet alleen de extra licenties die u wilt aanschaffen. Als u bijvoorbeeld 10 licenties heeft en er 2 aan wilt toevoegen, moet het aantal op dit scherm 12 zijn, niet 2. Als u op het pictogram Winkelwagen klikt, ziet u de wijzigingen terug in de winkelwagen.
  5. Klik op Opslaan en doorgaan.
  6. Bekijk de wijzigingen. Als dit juist is, klikt u op Opslaan en doorgaan.
  7. Klik op Bestelling plaatsen om uw aankoop af te ronden.
    U ontvangt een bevestiging dat uw aankoop succesvol is afgerond en een e-mail met de factuur als bijlage.

Aanschaf van een aanvullend abonnement

U kunt verschillende add-ons kopen in het gedeelte Geïnteresseerd in andere beschikbare abonnementen onder aan het tabblad Huidige abonnementen in Facturering. U kunt niet dezelfde add-on kopen met verschillende factureringscycli. U kunt bijvoorbeeld geen Webinar 500 maandelijks en een Webinar 500 jaarlijks kopen.

Opmerking: 1-maandsproducten zijn vanaf de aankoopdatum precies één maand houdbaar. Bij aankoop van een maandelijks product wordt u een evenredig bedrag gefactureerd op basis van uw maandelijkse factureringscyclus. Het product wordt dan voor de volle prijs vernieuwd op uw volgende maandelijkse factureringsdatum.

Volg de onderstaande stappen om een aanvullend abonnement aan te schaffen. U kunt deze stappen ook volgen om verschillende licenties van dezelfde add-on te kopen, bijvoorbeeld Webinar 500 en Webinar 1000. Om dit te doen, voegt u het nieuwe plan toe aan uw winkelwagen, in plaats van het bestaande plan te bewerken.

1. Meld u aan bij het Zoom webportaal.
  2. Klik in het navigatiepaneel op Accountbeheer en vervolgens op Facturering.
  3. Navigeer op het tabblad Huidig plan naar het gedeelte Geïnteresseerd in andere abonnementen.
  4. Klik op Toevoegen aan winkelwagen naast de licentie die u wilt kopen.
  5. Voer het aantal licenties in dat u nodig hebt en selecteer of u maandelijks of jaarlijks wilt betalen.
  6. Klik op Opslaan en doorgaan.
  7. Bekijk de wijzigingen. Als dit juist is, klikt u op Opslaan en doorgaan.
  8. Klik op Bestelling plaatsen om uw aankoop te voltooien.
    U ontvangt een bevestiging dat uw aankoop is voltooid en een e-mail met de factuur als bijlage.

Opmerking: Als u de capaciteit van een invoegtoepassing wilt upgraden, klikt u op Huidig abonnement bewerken in uw huidige invoegtoepassing en past u de capaciteit aan. Dit geeft u een pro rata tegoed voor uw vorige add-on en brengt u een pro rata bedrag in rekening voor de rest van de factureringscyclus voor de nieuwe add-on.