Aan de slag met Zoom Rooms

Zoom Rooms is een softwarematig ruimtesysteem dat een geïntegreerde ervaring biedt voor audiogesprekken, draadloos scherm delen en videogesprekken. Zoom Rooms kan worden gebruikt voor deelnemers in de ruimte zelf of voor externe deelnemers die deelnemen vanuit een andere ruimte, vanaf hun desktop of vanaf hun mobiele apparaat.

Elke ruimte heeft minimaal een macOS- of Windows-computer nodig waarop de Zoom Rooms-software draait en een iPad-, Android- of Windows 10-tablet waarop de Zoom Rooms-app draait. Aanvullende apparatuur kunnen tv's zijn, luidsprekers, camera's, microfoons en een iPad waarop de Zoom Rooms Scheduling Display draait. Apparaten kunnen worden aangemeld in Zoom-apparaatbeheer om aanvullend extern beheer te bieden vanuit de Zoom-webportaal.

Dit artikel behandelt:

Randvoorwaarden voor het opstellen van Zoom Rooms

Licenties

Om een volledige Zoom Room in te zetten, moet uw account Zoom Room-licenties bevatten of een gratis proefperiode van 30 dagen van Zoom Rooms. U kunt Zoom Rooms-licenties aanschaffen in Zoom Rooms of door Contact op te nemen met Sales.

Voor testdoeleinden kunt u een Zoom Room-testopstelling inzetten waardoor u een testvergadering kunt houden of deel kunt nemen aan een vergadering, met beperkte functionaliteit en zonder Zoom Rooms-licenties aan te moeten schaffen.

Voorbereiding op uw Zoom Rooms-opstelling

1. Ontwerp uw ruimte met de tafelindeling die het beste bij uw wensen past:
  2. Denk na of Zoom Device Management bij uw organisatie past.
  3. Regel hardware met de benodigde systeemeisen
  4. Bereid uw bekabelde of draadloze netwerk voor en configureer uw firewall:
    • Zorg ervoor dat het draadloze subnet het bekabelde subnet kan bereiken. Lukt dit niet, gebruik dan een iPad met ethernetadapter.
    • Configureer de firewall van uw desktop voor Airplay, indien nodig.
  5. Voeg gebruikers toe aan het Zoom Rooms-portaal of bepaal wie Zoom Rooms mag beheren. Deze gebruikers moeten de Zoom Rooms-rechten hebben.
  6. Voeg Zoom Rooms toe vanuit het Webportaal of de Zoom Rooms-controller. U kunt uw Zoom Room-opstelling ook extern testen met de webcontroller.
  7. Voeg uw Google- of Microsoft-agenda toe voor integratie in Zoom Rooms:
  8. Bereid een Room-accountkaart voor met aanmeldgegevens in een beveiligde map.
  9. Controleer of de ruimte gereed is en denk hierbij aan meubels, stroom, netwerk en kabels.

Zoom Rooms instellen

Stel uw hardware op in de vergaderruimte

Stel uw besturingssysteem (OS) in.

1. Configureer uw Windows of macOS voor de kioskmodus.
  2. Configureer de kioskmodus van uw controller.

Uw Zoom Rooms-software instellen

De Zoom Rooms controller gebruiken

Na de configuratie gebruikt u de knoppen op het linkerpaneel van de gebruikersinterface van de controller. Bepaalde functies zijn mogelijk niet beschikbaar op alle platforms.

Opmerking: deze aanwijzingen zijn van toepassing op ruimtes met iOS of Android ruimtecontrollers.

Start start geplande vergaderingen als de host, start een directe vergadering, neem deel aan een vergadering met de vergadering-ID of persoonlijke linknaam, bel een H.323/SIP-apparaat of geef instructies op het scherm weer om het scherm te delen.

Telefoon: bel een telefoonnummer met Zoom Phone. Om deze functie te gebruiken, moet u een Zoom Phone-licentie toewijzen aan de ruimte.

Contactpersonen): bekijk contactpersonen en start een directe vergadering.

Instellingen: bekijk instellingen voor de ruimte, zoals het veranderen van audio/video-apparaten.

Aanvullende bronnen

*Als u Zoom Rooms voor 1 november 2015 hebt geconfigureerd, kunt u uw betaalde licenties toch toepassen om aanvullende ruimtes te configureren.