Anderen uitnodigen om deel te nemen aan een vergadering

In dit artikel leert u hoe u meer deelnemers aan uw vergadering kunt toevoegen, of u nu Zoom-contactpersonen wilt uitnodigen voor een lopende sessie of anderen wilt uitnodigen voor een komende geplande vergadering.

Aanvullende uitnodigingsmethoden zijn onder meer uitnodigen per telefoon (hiervoor hebt u het audiovergaderingsabonnement nodig) of uitnodigen van een ruimtesysteem (hiervoor hebt u de add-on Cloud-ruimteconnector nodig).

Dit artikel behandelt:

Vereisten

Anderen uitnodigen tijdens een vergadering

1. Meld u aan bij de Zoom desktop client.
  2. Start of meld u aan bij een vergadering.
  3. Klik op Participants (Deelnemers) in de besturingselementen van de vergadering.
  4. Klik op Invite (Uitnodigen) onderaan het deelnemersvenster.
  5. Kies uit de volgende uitnodigingsopties:

E-mail

1. Klik op het tabblad E-mail.
  2. Selecteer een e-mailprovider:

• Default Email (Standaard e-mail): nodig anderen uit met behulp van de standaard e-mailtoepassing voor uw computer.
    • Gmail of Yahoo Mail: nodig anderen uit via de Gmail- of Yahoo-website. U wordt gevraagd u aan te melden bij uw account.
  3. Voeg ontvangers toe aan de e-mail en verzend deze.

Opmerkingen:

Contactpersonen

1. Klik op het tabblad Contacts (Contactpersonen).
  2. Zoek naar een contactpersoon of selecteer de gewenste naam in het venster.
  3. Klik op de persoon die u wilt uitnodigen. U kunt meerdere contactpersonen selecteren. Zodra u dit doet, worden hun namen blauw gemarkeerd en verschijnen ze in de lijst bovenaan het venster.
  4. Klik op Invite (Uitnodigen) in de rechterbenedenhoek.

Link of uitnodigingstekst

Klik op Copy Invite Link (Uitnodigingslink kopiëren) of Copy Invitation (Uitnodiging kopiëren) als u de informatie over uw directe vergadering ergens anders heen wilt sturen.

Anderen uitnodigen voor een geplande vergadering

U kunt ook een vergadering plannen en anderen uitnodigen voordat u de vergadering start.

Desktop client

1. Meld u aan bij de Zoom desktop client.
  2. Plan een vergadering.
  3. Klik op het tabblad Meetings (Vergaderingen).
  4. Selecteer de vergadering waarvoor u anderen wilt uitnodigen en klik op Copy Invitation (Uitnodiging kopiëren).
    De uitnodiging voor de vergadering wordt gekopieerd en u kunt die informatie in een e-mail plakken of waar u deze ook wilt tonen.

Web portal

1. Meld u aan bij de Zoom web portal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Meetings (Vergaderingen).
  3. Klik op het onderwerp van de vergadering.
  4. Naast Time (Tijd) vindt u opties om de vergadering toe te voegen aan uw agenda.
    • Als u op Google Calendar of Yahoo Calendar klikt, wordt er automatisch een agendagebeurtenis gemaakt in de door u gekozen e-mailservice.
    • Als u op Outlook Calendar klikt, wordt er een .ics-bestand gegenereerd dat u importeert in uw Outlook-agenda.
  5. U kunt de vergaderingsgegevens ook handmatig kopiëren door op Copy Invitation (Uitnodiging kopiëren) te klikken.

• Als u Uitnodiging kopiëren selecteert, wordt er een nieuw venster geopend met de uitnodigingstekst voor de vergadering.
    • Klik op Copy Meeting Invitation (Uitnodiging voor vergadering kopiëren).
    • U kunt de uitnodiging kopiëren en verzenden via e-mail of ergens anders plakken.