Terugkerende vergaderingen plannen

Met Zoom kunt u meerdere herhaalde vergaderingen plannen, om telkens dezelfde vergadering-ID en -instellingen te gebruiken. U kunt deze vergaderingen plannen als dagelijks, wekelijks of maandelijks. U kunt ook een terugkerende vergadering instellen om deze op elk gewenst moment te gebruiken. Vergadering-ID's voor terugkerende vergaderingen verlopen 365 dagen nadat de vergadering voor het laatst is gestart.

Voor meer informatie over het plannen van vergaderingen in het algemeen en alle vergaderingsinstellingen, kunt u onze documentatie over het plannen van vergaderingen raadplegen.

Opmerkingen:

De volgende instructies bevatten stappen voor het plannen van terugkerende vergaderingen in de Zoom desktop client en om ze vervolgens toe te voegen aan uw Google Agenda of Outlook desktop.

Als u liever eerst een terugkerende vergadering plant in uw Google Agenda of Outlook desktop, wordt de terugkerende vergadering automatisch weergegeven in uw Zoom desktop client. Meer informatie over het plannen van vergaderingen in Google Agenda of de Outlook-desktopapp.

Een terugkerende vergadering plannen

1. Meld u aan bij de Zoom desktop client.
  2. Volg de stappen om een vergadering te plannen.
  3. Zorg ervoor dat de optie Recurring meeting (Terugkerende vergadering) is geselecteerd.
  4. Kies in de agenda in welke agenda u de vergadering wilt opslaan.
  5. Klik op Save (Opslaan) om de geselecteerde agenda te openen en uw terugkerende vergadering in te stellen.
  6. Volg een van de onderstaande gedeelten, afhankelijk van uw geselecteerde agenda.

Terugkerende vergaderingen instellen in Google Agenda

Als u Google Agenda hebt gekozen bij het maken van een terugkerende vergadering in de Zoom desktop client, wordt er een browservenster geopend waarin u wordt gevraagd aan te melden bij Google om de herhaling aan uw agenda toe te voegen.

1. Meld u aan bij Google wanneer u hierom wordt gevraagd. Als u al bent aangemeld, selecteert u uw Google-account.
  2. Klik op Allow (Toestaan) om Zoom toegang te geven tot uw Google-account.
    Google Agenda maakt een agendagebeurtenis met de gegevens van de Zoom-vergadering.
  3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu onder de datum- en tijdopties de gewenste herhaling voor uw vergaderingen.
  4. Voltooi uw vergaderingsopties en klik op Save (Opslaan).

Terugkerende vergaderingen instellen in Outlook desktop

Als u Outlook hebt gekozen bij het maken van een terugkerende vergadering in de Zoom desktop client, wordt de Outlook-desktopapp geopend.

Opmerking: U moet de Outlook-desktopapp op uw computer hebben geïnstalleerd opdat dit zou werken. Als u een terugkerende Zoom-vergadering wilt instellen in de Outlook-webapp, raadpleeg dan de Zoom Scheduler-add-in.

1. Klik op de bovenste werkbalk van de Outlook-desktopapp op Recurrence (Herhalingspatroon).
  2. Wijzig de instellingen voor het herhalingspatroon en klik op OK.
  3. Voltooi uw vergaderingsopties en klik op Send (Verzenden).

Terugkerende vergaderingen bekijken

U kunt een lijst met uw terugkerende vergaderingen bekijken in de Zoom desktop client.

1. Meld u aan bij de Zoom desktop client.
  2. Klik op het tabblad Meetings (Vergaderingen).
  3. Scrol in het linkerdeelvenster omlaag naar het gedeelte Recurring meeting (Terugkerende vergadering) om uw terugkerende vergaderingen te zoeken.
  4. Klik op een vergadering om meer details en vergaderingsopties te bekijken.

Een terugkerende vergadering plannen

1. Meld u aan bij de Zoom desktop client.
  2. Volg de stappen om een vergadering te plannen.
  3. Zorg ervoor dat de optie Recurring meeting (Terugkerende vergadering) is aangevinkt.
  4. Klik op Schedule (Plannen) om de geselecteerde agenda te openen en uw terugkerende vergadering in te stellen.
  5. Volg een van de onderstaande gedeelten, afhankelijk van uw geselecteerde agenda.

Terugkerende vergaderingen instellen in Google Agenda

Als u Google Agenda hebt gekozen bij het maken van een terugkerende vergadering in de Zoom desktop client, wordt er een browservenster geopend waarin u wordt gevraagd aan te melden bij Google om de herhaling aan uw agenda toe te voegen.

1. Meld u aan bij Google wanneer u hierom wordt gevraagd. Als u al bent aangemeld, selecteert u uw Google-account.
  2. Klik op Allow (Toestaan) om Zoom toegang te geven tot uw Google-account.
    Google Agenda maakt een agendagebeurtenis met de gegevens van de Zoom-vergadering.
  3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu onder de datum- en tijdopties de gewenste herhaling voor uw vergaderingen.
  4. Voltooi uw vergaderingsopties en klik op Save (Opslaan).

Terugkerende vergaderingen instellen in Outlook desktop

Als u Outlook hebt gekozen bij het maken van een terugkerende vergadering in de Zoom desktop client, wordt de Outlook-desktopapp geopend.

Opmerking: U moet de Outlook-desktopapp op uw computer hebben geïnstalleerd opdat dit zou werken. Als u een terugkerende Zoom-vergadering wilt instellen in de Outlook-webapp, raadpleeg dan de Zoom Scheduler-add-in.

1. Klik op de bovenste werkbalk van de Outlook-desktopapp op Recurrence (Herhalingspatroon).
  2. Wijzig de instellingen voor het herhalingspatroon en klik op OK.
  3. Voltooi uw vergaderingsopties en klik op Send (Verzenden).

Een terugkerende vergadering plannen

1. Meld u aan bij de Zoom web portal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Meetings (Vergaderingen).
  3. Klik op Schedule a Meeting (Een vergadering plannen).
  4. Selecteer onder de optie Time Zone (Tijdzone) het selectievakje naast Recurring meeting (Terugkerende vergadering).
  5. Bewerk het herhalingspatroon. Dit omvat het aantal keren dat de vergadering plaatsvindt en hoe vaak.
    Opmerking: Terugkerende vergaderingen kunnen maximaal 50 vervolgvergaderingen hebben. Als u meer dan 50 gebeurtenissen nodig hebt, gebruik dan de optie No Fixed Time (Geen vaste tijd) in het vervolgkeuzemenu Recurrence (Herhalingspatroon).
  6. Als registratie vereist is en de vergadering wordt herhaald, geef dan een van de volgende opties op:
    • Attendees register once and can attend any of the occurrences (Deelnemers registreren zich eenmalig en kunnen alle vervolgvergaderingen bijwonen): geregistreerde deelnemers kunnen alle terugkerende vergaderingen bijwonen. Alle data en tijden van het webinar worden weergegeven en de geregistreerde deelnemer is ingeschreven voor alle vervolgvergaderingen. Het bijbehorende registratieverslag bevat alle geregistreerde deelnemers samen, ongeacht welke sessie ze bijwonen, terwijl het deelnemersverslag van elke sessie de deelnemers voor die specifieke sessie bevat.
    • Attendees need to register for each occurrence to attend (Deelnemers moeten zich voor elke vervolgvergadering registreren om deze bij te wonen): geregistreerde deelnemers moeten zich voor elke terugkerende vergadering afzonderlijk registreren om eraan deel te nemen. Ze kunnen slechts één datum en tijd kiezen op de registratiepagina. De registratie- en deelnemersverslagen voor elke geplande sessie bevatten de geregistreerde deelnemers/deelnemers voor die sessie alleen.
    • Attendees register once and can choose one or more occurrences to attend (Deelnemers registreren zich eenmalig en kiezen een of meerdere vervolgvergaderingen om bij te wonen): geregistreerde deelnemers registreren zich één keer om aan een of meerdere terugkerende vergaderingen deel te nemen. Ze moeten selecteren op welke data en tijden ze willen deelnemen en worden alleen voor die vervolgvergaderingen geregistreerd. Ze kunnen meerdere opties kiezen. De registratie- en deelnemersverslagen voor elke geplande sessie bevatten de geregistreerde deelnemers/deelnemers voor die sessie alleen.
  7. Klik op Save (Opslaan).
  8. Selecteer de vergaderingsopties en klik op Schedule (Plannen).

Vervolgvergaderingen toevoegen en bewerken

Volg deze stappen om afzonderlijke vervolgvergaderingen toe te voegen of te bewerken als onderdeel van uw terugkerende vergadering.

1. Meld u aan bij de Zoom web portal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Meetings (Vergaderingen).
  3. Klik op het onderwerp van uw terugkerende vergadering.
  4. Klik op Show all occurrences (Alle vervolgvergaderingen weergeven) naast de tijd van de vergadering.
    Er verschijnt een lijst met alle vergadertijden. U kunt elke vergadering verwijderen of bewerken. U kunt ook een extra sessie toevoegen in dit gedeelte. Uitnodigingen voor vergaderingen kunnen naar verschillende agenda's worden geëxporteerd.
    Opmerking: Als u de vergadering eerder hebt toegevoegd aan uw agendadienst, zoals Google Agenda of Outlook, moet u de herhaling van de vergadering bewerken via uw agendadienst.

Alle vervolgvergaderingen bewerken

1. Meld u aan bij de Zoom web portal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Meetings (Vergaderingen).
  3. Plaats de muisaanwijzer op de naam van de terugkerende vergadering die u wilt bewerken en klik op Edit (Bewerken).
  4. Wanneer u wordt gevraagd of u alle terugkerende vergaderingen wilt bewerken, klikt u op Edit All Occurrences (Alle vervolgvergaderingen bewerken).
  5. Bewerk het herhalingspatroon zoals gewenst.
    Opmerking: Als u de vergadering eerder hebt toegevoegd aan uw agendadienst, zoals Google Agenda of Outlook, moet u de herhaling van de vergadering bewerken via uw agendadienst.
  6. Klik op Save (Opslaan).

Een terugkerende vergadering plannen

1. Meld u aan bij de Zoom mobile app.
  2. Volg de stappen om een vergadering te plannen.
  3. Tik op de optie Repeat (Herhalen) en selecteer een herhaling.
  4. Schakel Add to calendar (Toevoegen aan agenda) in en klik op Schedule (Plannen).
    Zoom leidt u om naar uw standaard agenda-app en maakt een nieuwe vergaderingsgebeurtenis.
  5. Volg een van de onderstaande gedeelten, afhankelijk van uw geselecteerde agenda.

Terugkerende vergaderingen instellen in Google Agenda

1. Tik onder de datum- en tijdopties op More options (Meer opties).
  2. Tik op Does not repeat (Niet herhalen) en selecteer een herhalingsoptie.
  3. Voltooi uw vergaderingsopties. Ga naar ons artikel over het plannen van vergaderingen voor meer informatie.
  4. Tik op Save (Opslaan).

Terugkerende vergaderingen instellen in Outlook

1. Tik op Repeat (Herhalen) en selecteer een herhalingsoptie. Tik vervolgens op het vinkje.
  2. Voltooi uw vergaderingsopties. Ga naar ons artikel over het plannen van vergaderingen voor meer informatie.
  3. Klik op Save (Opslaan).

Terugkerende vergaderingen bekijken

U kunt een lijst met uw terugkerende vergaderingen bekijken in de Zoom mobile app.

1. Meld u aan bij de Zoom mobile app.
  2. Tik op het tabblad Meetings (Vergaderingen).
  3. Scrol omlaag naar het gedeelte Recurring meeting (Terugkerende vergadering) om uw terugkerende vergaderingen te zoeken.
  4. Tik op een vergadering om meer details en vergaderingsopties te bekijken.