Aan de slag met Zoom Webinars

Met Zoom Webinars kunt u een Zoom-vergadering naar maximaal 50.000 deelnemers uitzenden, afhankelijk van de grootte van uw webinar-licentie. Webinar-licenties beginnen bij een capaciteit van 500 deelnemers en kunnen oplopen tot 50.000 deelnemers. Als host of panellid kunt u uw scherm, video en audio in een webinar delen, terwijl de deelnemers de chat- of vraag-en-antwoordopties kunnen gebruiken voor interactie met de host en panelleden.

Voor webinars kan registratie vooraf nodig zijn, met de mogelijkheid voor de host om aangepaste registratievragen toe te voegen, of de registratie kan worden uitgeschakeld, zodat deelnemers zich kunnen aanmelden door eenvoudigweg op een link te klikken op het moment van het webinar. Webinars kunnen eenmalig worden gehouden, in een reeks worden herhaald of kunnen dezelfde sessie zijn die meerdere keren wordt gehouden.

Meer informatie over de verschillen tussen een webinar en een vergadering.

Dit artikel behandelt:

Voorwaarden

Opmerking: Zoom Rooms en CRC (H.323 en SIP)-toestellen kunnen deelnemen aan een webinar en panellid zijn, maar ze kunnen niet de host van de webinar zijn.

Als deelnemers feeds in 720p- of 1080p-kwaliteit willen ontvangen, moet de betreffende kwaliteit door Zoom Support zijn ingeschakeld. Nadat u contact hebt opgenomen met support, kan het tot 3 werkdagen duren voordat de functie is ingeschakeld. Ook aan alle andere voorwaarden voor 720p of 1080p Group HD moet worden voldaan.

Aanschaf van een webinar-licentie

U kunt een webinar-licentie kopen door naar de factureringspagina van uw account te gaan of door contact op te nemen met de verkoopafdeling. Ontdek hoe u na aankoop een webinar-licentie kunt toewijzen.

Registratie voor webinars

Voor webinars kan voorregistratie vooraf nodig zijn. De host kan alle inschrijvers automatisch of handmatig goedkeuren. De host kan aangepaste registratievragen toevoegen en rapporten over de registratie opvragen.

Als alternatief kan de host de registratie voor het webinar uitschakelen, hoewel de deelnemers dan nog steeds hun naam en e-mailadres moeten invoeren en de rapporten tot deze informatie beperkt zullen blijven.

Goedkeuring registratie

Er zijn twee goedkeuringsmethoden voor webinars waarvoor registratie vereist is

1. Automatische goedkeuring - alle inschrijvers voor het webinar ontvangen automatisch een bevestigingsmail met details over hoe ze aan het webinar kunnen deelnemen.
  2. Handmatige goedkeuring - de host van het webinar moet een inschrijver handmatig goedkeuren of afwijzen. Als een inschrijver wordt goedgekeurd, ontvangt hij een e-mail met details over hoe hij aan het webinar kan deelnemen.

Webinars die registratie vereisen zullen registratie-aanpassingen hebben met Webinar Rapporten inclusief de aangepaste velden.

Een webinar plannen

Opmerkingen:

Deelnemers en panelleden uitnodigen

Panelleden zijn volwaardige deelnemers aan de vergadering. Zij kunnen videos bekijken en versturen, screenshares delen, aantekeningen maken, enz. Panelleden tellen niet mee voor het maximum aantal deelnemers voor uw webinar, maar worden beperkt door uw maximale vergadercapaciteit. Panelleden ontvangen apart van de deelnemers aan het webinar een e-mailuitnodiging met hun unieke deelname-URL en andere deelname-informatie.

Meer informatie over panelleden.

Deelnemers zijn alleen-lezen deelnemers, die kunnen worden gedempt als de host dat wenst. Hun weergave van het webinar wordt gecontroleerd door de host. Het maximum aantal deelnemers wordt bepaald door uw webbinar-licentie (500, 1000, 3000, etc.). Ze kunnen communiceren met de host en de panelleden via de vraag- en antwoordronde en de in-webinar chat.

Als voor het webinar geen registratie vereist is, kunt u de deelnamelink kopiëren en met uw deelnemers delen.

Als voor het webinar registratie vereist is, moet de host de registratielink delen en de deelnemers het registratieformulier laten invullen. Zodra zij zijn geregistreerd, ontvangen zij een e-mailbericht met een unieke toetredingslink. Als een deelnemer probeert deel te nemen met een generieke deelnamelink of de webinar-ID, wordt hij of zij doorgestuurd naar de registratiepagina om de registratie te voltooien.

Er zijn drie verschillende manieren om deelnemers uit te nodigen zich te registreren:

Een webinar starten

Er zijn een paar manieren waarop u uw webinar kunt beginnen.