Zoom-desktopclient gebruiken met een dubbele monitor

Met de functie Dubbele monitor kunt u de video-indeling en content van scherm delen op één of twee afzonderlijke monitors/schermen zetten. Galerij of spreker weergave kan worden weergegeven op één monitor, terwijl de andere monitor gedeelde content weergeeft. Dit komt van pas voor presentaties en om aantekeningen te verbergen voor de deelnemers.

Dit artikel behandelt:

Randvoorwaarden Zoom-desktopclient met dubbele monitor

Dubbele monitor voor Zoom-desktopclient inschakelen

De functie Dubbele monitor inschakelen voor uw eigen gebruik:

1. Meld aan bij de Zoom client.
  2. Rechtsbovenin de Zoom Client klikt u op uw profielfoto en vervolgens op Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Algemeen.
  4. Selecteer het selectievakje Dubbele monitor gebruiken.

Opmerking: op de macOS versie van de desktop client kan de modus Dubbele monitor worden ingeschakeld met de sneltoetscombinatie Command(⌘)+Shift+D. U moet versie 5.8.6 of hoger hebben om deze snelkoppeling te gebruiken.

De functie Dubbele monitor inschakelen voor uw eigen gebruik:

1. Rechtsbovenin de Zoom Client klikt u op uw profielfoto en vervolgens op Instellingen.
  2. Klik op het tabblad Algemeen.
  3. Selecteer het selectievakje Dubbele monitor gebruiken.

Dubbele monitor gebruiken tijdens een vergadering

Nadat u bent gaan deelnemen aan een vergadering of er zelf één bent gestart, ziet u een Zoom-venster op elke monitor. De besturingselementen voor vergaderingen en de video van de deelnemer worden weergegeven op de ene monitor, terwijl de andere monitor alleen de video van de deelnemers weergeeft.

Als u begint met het delen van uw scherm, kunt u de video van de deelnemer blijven bekijken op de andere monitor.