Een opgenomen video met geluid delen tijdens uw vergadering

Het delen van een videoclip in uw vergadering of webinar is gemakkelijker dan ooit met de geïntegreerde videospeler voor gedeelde content. Videobestanden kunnen worden geopend met de videospeler die in Zoom is geïntegreerd zonder dat de andere deelnemers de besturingselementen zien. Het delen van uw video via de geïntegreerde speler in plaats van als onderdeel van een gedeeld scherm of toepassing, verbetert de kwaliteit van gedeelde video's, waardoor uw kijkers een kijkervaring krijgen die vloeiender en stabieler is.

Dit artikel behandelt:

Randvoorwaarden voor het delen van een opgenomen video met geluid tijdens een vergadering

Het delen van uw opgenomen video tijdens een vergadering

1. Meld aan op de Zoom desktop client.
  2. Start een Zoom-vergadering of neem eraan deel.
  3. Klik op Scherm delen  in de besturingselementen voor vergaderingen.
  4. Wissel naar het tabblad Geavanceerd en selecteer Video
  5. Navigeer naar en selecteer de video die u wilt delen en klik vervolgens op Openen
    De video wordt nu geopend in Zoom en is zichtbaar voor deelnemers.

Opmerkingen:

De besturingselementen gebruiken

Als u de video deelt, hebt u enkele algemene besturingselementen die niet zichtbaar zijn voor de andere deelnemers van de vergadering. De deler heeft de volgende besturingselementen:

Hoe het delen van video's zich verhoudt tot andere deelmogelijkheden

Als u de optie gebruikt om uw desktop of een toepassing te delen, is de videoresolutie afhankelijk van het CPU-gebruik, de schermresolutie, de grafische kaart en de mogelijkheden van het grafische systeem van het OS. Als een video bovendien groter is dan 1080p, verlaagt Zoom de resolutie automatisch naar 1080p (of 720p) om de content te optimaliseren terwijl de benodigde bandbreedte wordt beperkt. Afhankelijk van hoe de video wordt gedeeld, zoals het delen van een specifieke toepassing of het delen van slechts een deel van uw scherm, kunnen aanvullende CPU-middelen nodig zijn en dat kan van invloed zijn op de algemene kwaliteit van zowel de gedeelde video als de vergadering voor de gebruiker die het deelt.

Als u echter de optie Video delen gebruikt, versleutelt Zoom de video direct vanuit het bestand en deelt het, waardoor enkele beperkende factoren van standaard content delen worden omzeild. Als u de Zoom client de versleuteling en het delen laat regelen, wordt het CPU-verbruik gereduceerd voor de deelnemer die deelt, waardoor een hogere framerate en vloeiender afspelen van de video mogelijk wordt gemaakt.