Aan de slag met de Zoom voor Chrome OS-app

Opmerking: Aangezien de ondersteuning voor ChromeOS-apps tegen 5 november 2022 voor alle besturingssystemen wordt uitgefaseerd, heeft Zoom de Zoom voor Chrome PWA (Progressive Web App) uitgebracht om de ChromeOS Zoom-app te vervangen. Om een soepele overgang te waarborgen, raden we beheerders sterk aan om gebruikers van de ChromeOS-app nu al te migreren naar de nieuwe Zoom voor Chrome PWA.

Zoom verenigt cloudvideovergaderingen en eenvoudige online vergaderingen in één gebruiksvriendelijk platform. Onze oplossing biedt de beste ervaring op het gebied van video, audio en het draadloos delen van schermen tussen meerdere platforms. In dit artikel ontdekt u de basisfuncties van de Zoom-app op Chrome OS.

Hoewel u met de Chrome OS-app aan vergaderingen kunt deelnemen of ze kunt starten, contactpersonen kunt uitnodigen om met u te vergaderen, deelnemers kunt beheren en meer, heeft de Chrome OS-app niet alle functies die beschikbaar zijn in de Zoom desktop client, mobile app of web client.

Dit artikel behandelt:

Vereisten voor het gebruik van de Zoom voor ChromeOS-app

Aanmelden en deelnemen

Klik na het starten van Zoom op Join a Meeting (Deelnemen aan een vergadering) om deel te nemen aan een vergadering zonder u aan te melden. Als u zich wilt aanmelden en uw eigen vergadering wilt starten of plannen, klikt u op Sign In (Aanmelden).

Om u aan te melden gebruikt u uw Zoom-, Google- of Facebook-account. U kunt ook aanmelden met SSO.Als u een Zoom-account hebt, maar uw wachtwoord bent vergeten, moet u uw wachtwoord opnieuw instellen.

Een vergadering starten

Nadat u zich hebt aangemeld, ziet u het tabblad Start a meeting (Een vergadering starten), waar u de volgende opties kunt aanklikken:

Aan een vergadering deelnemen

Klik op het tabblad Join a meeting (Deelnemen aan een vergadering) om deel te nemen aan een vergadering die op dat moment aan de gang is. Voer de vergadering-ID of de naam van de persoonlijke link in en klik op Join (Deelnemen). Mogelijk wordt u ook gevraagd om een wachtwoordcode voor de vergadering, dus houd de informatie in de uitnodiging voor de vergadering bij de hand.

U kunt ook de volgende vakjes aanvinken voordat u zich aanmeldt:

Contactpersonen

Klik op het tabblad Contacts (Contactpersonen) om uw contactpersonen weer te geven en te beheren. U ziet een lijst met al uw contactpersonen. U kunt ook naar contactpersonen zoeken. Nadat u een contactpersoon hebt geselecteerd, kunt u de status van de contactpersoon en informatie over deze contactpersoon zien. Ook kunt u een directe vergadering met deze contactpersoon starten.

Instellingen

Klik op het tandwielpictogram  om naar uw instellingen te gaan.

Besturingselementen in vergaderingen

Nadat u een vergadering hebt gestart of zich bij een vergadering hebt aangemeld, hebt u toegang tot de besturingselementen voor vergaderingen onderaan het vergaderingsvenster (beweeg uw muis in het Zoom-venster om de besturingselementen voor vergaderingen weer te geven).

Meer informatie over besturingselementen voor vergaderingen voor hosts, co-hosts en deelnemers. U kunt ook deelnemen aan een testvergadering om vertrouwd te raken met de besturingselementen voor vergaderingen voordat u deelneemt aan een geplande vergadering.

Meer bronnen