Technische ondersteuning Zoom

Ondersteuningsrichtlijnen voor Zoom

We begrijpen hoe belangrijk Zoom-producten zijn om u verbonden te houden op het werk, op school en in uw privéleven. In het licht van de recente COVID-19-pandemie blijft Zoom zich inzetten om de best mogelijke klantervaring te bieden.

Om uw ervaring zo positief mogelijk te maken, heeft het Zoom-ondersteuningsteam de volgende richtlijnen opgesteld, zodat uw vragen op een consistente, tijdige manier worden beantwoord.

In dit artikel vindt u de volgende hulpbronnen:

Ondersteuningsplannen en contact opnemen met Zoom

Als u vragen hebt die ons Zoom-helpcentrum niet kan oplossen, zijn er verschillende opties om extra ondersteuning te krijgen van technische experts van Zoom. Neem contact op met uw Zoom-accountmanager om uw huidige ondersteuningsplan en -opties te bespreken.

ToegangPremier

Premier+

Wereldwijd en 24/7 toegang tot het HelpcentrumAlle leden en beheerders, alle accounttypesAlle leden en beheerdersAlle leden en beheerders
Zelfbediening en chatbotAlle leden en beheerders, alle accounttypesAlle leden en beheerdersAlle leden en beheerders
Frontlijn niveau 1 (chat, ticket)Beheerders en leden met licentieLeden met licentieLeden met licentie
Frontlijn niveau 1 (telefonisch)Beheerders met licentie*Leden met licentieLeden met licentie
Antwoord met prioriteit Inbegrepen**Inbegrepen**
Direct niveau 2 (chat, ticket en telefoon) Beheerders met licentieBeheerders met licentie
Automatische escalatie  Inbegrepen
Technisch accountmanager  Inbegrepen

*Toegang tot telefonische ondersteuning is momenteel alleen beschikbaar voor Zakelijke, Onderneming- en Onderwijsklanten.
**Lees meer over prioritaire responstijden

Contact opnemen met ondersteuning

Community

De Zoom Community is 24/7 beschikbaar voor alle Zoom-gebruikers. U kunt er vragen stellen, oplossingen vinden en samenwerken met collega's. Log in met uw Zoom-accountgegevens en ga vandaag nog aan de slag.

Facturering/accountbeheer

Neem voor hulp met betrekking tot vragen over facturering of uw account contact op met Zoom-ondersteuning bij facturering.

Sociale media

Volg al het laatste Zoom-nieuws, plus tips en trucjes via uw favoriete socialemediakanalen

Bolt, onze chatbot

Raadpleeg onze virtuele assistent Bolt, de chatbot, voor hulp bij onze meest gestelde vragen. Wanneer de vragen te ingewikkeld zijn voor Bolt om te beantwoorden, kunnen gebruikers van een betaald account overschakelen naar een medewerker op de live chat voor 24/7-assistentie. U vindt onze chatbot aan de rechterkant van elke pagina in het Zoom-helpcentrum.

Webticket

Voor snelle hulp kunnen Zoom-gebruikers een webticket maken, waarin ze hun vraag of probleem in detail beschrijven. Onze technische experts zullen het probleem oplossen en snel een antwoord sturen. Dien hier uw webticket in: Verzoek via webticket.

Telefoon

Eigenaren en beheerders van Zakelijke, Onderwijs-, Onderneming- of API-accounts met een licentie kunnen hun verzoeken om ondersteuning telefonisch aan Zoom rapporteren. Leden met een licentie op accounts met Premier en Premier+ kunnen hun verzoeken om ondersteuning ook via de telefoon aan Zoom rapporteren.
Opmerking: Houd uw persoonlijke vergadering-ID en hostsleutel bij de hand, wanneer u ondersteuning van Zoom via de telefoon wilt.

LandTelefoonnummer
Verenigde Staten+1.888.799.9666 toestel 2
Australië+61.1800.768.027 toestel 2
Oostenrijk +43.3162 31266 toestel 2 of +43.800802079 toestel 2
Brazilië0800.761.2618 toestel 2
Frankrijk+33.800.94.64.64 toestel 2
Duitsland +49.30.80098621 toestel 2 of +49 0800.0010429 toestel 2
Hongkong+852.3002.3757
India000.800.050.2040 toestel 2
Italië +39 07611811003 toestel 2
Japan+81 120427732 of +81 0053.132.0070 toestel 2
Maleisië+60.1800.81.9551 toestel 2
Mexico +52 3319304373 toestel 2
Nieuw-Zeeland+64.800.475.039 toestel 2
Singapore+65.800.321.1249 toestel 2
Spanje +34 932207485 toestel 2
Zwitserland +41.31.5607204 toestel 2 of +41.0800117799 toestel 2
Verenigd Koninkrijk+44.800.368.7314 toestel 2 of +44.20.7039.8961 toestel 2

Let op wanneer u belt: er kunnen tarieven voor interlokale gesprekken gelden

Prioritaire respons

Prioritaire respons voor beheerders met een licentie op accounts met Premier of Premier+

PrioriteitPrioritaire eerste responstijdHersteltijd
P11 uur4 uur
P24 uur8 uur
P324 uur
P424 uur

Definities van prioriteit

PrioriteitDefinitieBronnen
P1De service ligt 'plat', de
service werkt slecht of de service kampt met
een kritieke impact als gevolg van een
fout met het netwerk of een ander software
probleem. Geen tijdelijke oplossingen. Voorbeelden hiervan zijn storingen in de uitzenddiensten of softwarefuncties van Zoom.
Zoom biedt op elk moment van de dag de nodige middelen om deze situatie op te lossen.
P2Belangrijke aspecten van de service worden
negatief beïnvloed door ontoereikende
prestaties van het netwerk of
andere softwareproblemen. Gedeeltelijk of helemaal geen
tijdelijke oplossingen.
Zoom stelt tijdens de lokale openingstijden van Zoom middelen ter beschikking om de situatie op te lossen en, waar redelijkerwijs nodig, aanvullende middelen buiten Zooms lokale openingstijden.
P3Algemene problemen met betrekking tot een functie of een
reeks functies. De operationele prestaties
van de service zijn niet aangetast.
Zoom biedt in alle redelijkheid middelen tijdens de lokale openingstijden van Zoom om het probleem op te lossen of om een tijdelijke oplossing te bieden.
P4Klanten hebben informatie of
hulp nodig bij de mogelijkheden,
installatie of configuratie van de service en er
zijn weinig tot geen gevolgen voor de bedrijfs
voering. Hieronder vallen verzoeken om
informatie, assistentie, functies, alfa/
bèta en andere vragen.
Dergelijke verzoeken worden afgehandeld binnen de regionale openingstijden van Zoom.