De installatie van Zoom ongedaan maken

Als u Zoom in zijn geheel van uw apparaat wilt verwijderen of als u problemen ondervindt met uw huidige versie en een frisse, nieuwe installatie wilt doen, dan kunt u de onderstaande aanwijzingen gebruiken om Zoom van uw apparaat te verwijderen.

Instructies

1. In de zoekbalk in Windows zoekt u naar 'Configuratiescherm'.
  2. Klik op de app Configuratiescherm.
  3. Als het Configuratiescherm is ingesteld op categorieweergave, klikt u op Een programma verwijderen. Als Weergave is ingesteld op Grote of Kleine pictogrammen, klikt u op Programma's en functies
  4. Selecteer Zoom in de lijst met programma's en klik op Verwijderen.
  5. Als u gevraagd wordt of u zeker weet dat u Zoom wilt verwijderen, klikt u op Ja
  6. Als u klaar bent, kunt u Zoom via ons downloadcentrum opnieuw installeren

De installatie van Zoom ongedaan maken op macOS met versie 4.4.53932.0709 en hoger

1. Open de Zoom-desktoptoepassing.
  2. Selecteer zoom.us bovenaan uw scherm en selecteer Zoom verwijderen.

3. Selecteer OK om het verwijderen van de Zoom-desktoptoepassing en al haar onderdelen te bevestigen.

4. Zodra u klaar bent, kunt u Zoom weer downloaden en opnieuw installeren via ons downloadcentrum.

Zoom verwijderen op macOS met versie 4.4.53909.0617 en lager

1. Open Finder.
  2. Selecteer Ga bovenaan uw scherm.
  3. Selecteer Ga naar map...
  4. Als het geopend is, voert u ~/.zoomus/ in
  5. Verplaats  ZoomOpener naar uw prullenbak.
  6. Herhaal hierna stap 3 tot 5 voor de volgende mappen en bestanden
    1. Map: /Applicaties/ Verplaats naar prullenbak: zoom.us.app
    2. Map: ~/Applicaties/ Verplaats naar prullenbak: zoom.us.app
    3. Map: /Systeem/Bibliotheek/Extensies/ Verplaats naar prullenbak: ZoomAudioDevice.kext
    4. Map: ~/Bibliotheek/Applicatieondersteuning/ Verplaats naar prullenbak: zoom.us
      Opmerking: Zoom is mogelijk niet in beide mappen /Applicaties en ~/Applicaties geïnstalleerd.
  7. Als u klaar bent, installeert u Zoom opnieuw via ons downloadcentrum.

Debian, Ubuntu of Linux Mint

1. Open Terminal.
  2. Voer de volgende opdracht in:
    sudo apt remove zoom
  3. Druk op uw toetsenbord op Enter
  4. Als u klaar bent, kunt u Zoom via ons downloadcentrum opnieuw installeren

openSUSE

1. Open Terminal.
  2. Voer de volgende opdracht in:
    sudo zypper remove zoom
  3. Druk op uw toetsenbord op Enter
  4. Als u klaar bent, kunt u Zoom via ons downloadcentrum opnieuw installeren

Oracle Linux, CentOS, RedHat of Fedora

1. Open Terminal.
  2. Voer de volgende opdracht in:
    sudo yum remove zoom
  3. Druk op uw toetsenbord op Enter
  4. Zodra u klaar bent, kunt u Zoom via ons downloadcentrum opnieuw installeren

Installatie ongedaan maken via de Google Play Store

1. Open de Google Play Store
  2. Voer in de zoekbalk 'Zoom Cloud Meetings' in.
  3.  Tik op Zoom Cloud Meetings.
  4. Tik op Verwijderen.
  5. Als u gevraagd wordt of u de app echt wilt verwijderen, tikt u op OK
  6. Als u klaar bent, kunt u Zoom via de Google Play Store opnieuw installeren.

Installatie ongedaan maken vanuit Instellingen

Als u problemen ondervindt met het verwijderen van de installatie via de Google PlayStore of Zoom geïnstalleerd hebt via het APK-bestand, kunt u Zoom ook verwijderen vanuit het menu Android Instellingen.

Opmerking: Instelliigenmenu's van Android kunnen er anders uitzien dan hieronder vanwege een andere versie van Android of fabrikant van het toestel.

1. Ga naar Instellingen op uw Android-apparaat.
  2. Tik op Apps.
  3. Scrol naar de Zoom-app en tik erop.
  4. Tik op Verwijderen.
  5. Als u gevraagd wordt of u de app echt wilt verwijderen, tikt u op OK.
  1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op iPhone opslag of iPad opslag.
  4. Tik op Zoom.
  5. Tik op App verwijderen.
  6. Als u gevraagd wordt of u Zoom wilt verwijderen, verwijdert u ook alle documenten en gegevens. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Tik op App verwijderen.
  7. Zodra u klaar bent, kunt u Zoom via de iOS App Store opnieuw installeren.