Deelnemen aan een vergadering via uw browser

Als u Google Chrome, Mozilla Firefox of Apple Safari gebruikt om deel te nemen aan een vergadering of een vergadering te hosten, ziet u een dialoogvenster om de Zoom-toepassing te starten.

In Google Chrome en Mozilla Firefox kunt u ervoor kiezen om links altijd te openen met Zoom, maar dit wordt momenteel niet ondersteund in Safari.

Dit artikel behandelt:

Google Chrome

1. Open Chrome.
  2. Ga naar join.zoom.us.
  3. Voer uw vergadering-ID in die door de host/organisator is verstrekt.
  4. Klik op Join (Deelnemen).
  5. Klik op Open Zoom Meetings (pc) of Open zoom.us (Mac). U moet elke keer op deze optie klikken wanneer u Zoom probeert te starten vanuit een webbrowser.

Mozilla Firefox

1. Open Firefox.
  2. Ga naar join.zoom.us.
  3. Voer uw vergadering-ID in die door de host/organisator is verstrekt.
  4. Klik op Join (Deelnemen).
    • Als dit de eerste keer is dat u deelneemt vanuit Firefox, wordt u mogelijk gevraagd om Zoom of het Zoom-installatiepakket te openen.
    • Als u deze stap in de toekomst wilt overslaan, vinkt u het selectievakje Remember my choice for zoommtg links (Mijn keuze voor links naar Zoom-vergaderingen onthouden) aan.
    • Klik op Open Link
      .

Safari

1. Open Safari.
  2. Ga naar join.zoom.us.
  3. Voer uw vergadering-ID in die door de host/organisator is verstrekt.
  4. Klik op Join (Deelnemen).
  5. Wanneer u wordt gevraagd of u zoom.us wilt openen, klikt u op Allow (Toestaan).

Problemen met de invoegtoepassing om Zoom te starten

Dit kan gebeuren wanneer de invoegtoepassing niet is geactiveerd, is uitgeschakeld of niet goed is geïnstalleerd, of wanneer deze wel goed is geïnstalleerd maar niet kan worden uitgevoerd. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om het probleem op te lossen: controleer of de invoegtoepassing om Zoom te starten is ingeschakeld (en schakel deze weer in als deze was uitgeschakeld)

Safari

Safari ondersteunt de meeste invoegtoepassingen niet meer. U moet Zoom elke keer opnieuw starten.

Internet Explorer

1. Er is geen Zoom-invoegtoepassing op Internet Explorer.
  2. Er wordt automatisch een zoom_launcher.exe uitgevoerd.

Als deze was ingeschakeld, maar toch elke keer weer wordt gedownload, kunt u dit als volgt verhelpen: