De Slack-app gebruiken

Met de Slack-app van Zoom kunt u een directe vergadering starten of deelnemen aan een geplande vergadering door de opdracht /zoom direct te gebruiken in een Slack-kanaal, privégroep of privébericht. Bovendien worden Zoom Phone-oproepen ondersteund via slashopdrachten. Als de vergadering of oproep beëindigd is, ontvangt u een melding met een samenvatting van de vergadering en, indien van toepassing, een link naar de opname van de vergadering.

Opmerkingen:

Dit artikel behandelt:

Randvoorwaarden

Het installeren en configureren vanuit de Zoom Marketplace

Als u momenteel de Zoom Slack-integratie gebruikt die eerder is geconfigureerd in uw account, moeten alle gebruikers van het account bij goedkeuring vooraf van de Slack-app vanuit de Marketplace hun Slack-account individueel opnieuw autoriseren bij Zoom. Zie voor meer informatie het deel Overstappen vanaf een eerder ingeschakelde Slack-integratie hieronder.

De Slack-app installeren voor individueel gebruik:

1. Meld aan op uw Zoom-account via Zoom Marketplace
  2. Zoek naar Slack en klik op de app.
    Als de app niet vooraf is goedgekeurd, neemt u contact op met uw Zoom-beheerder om deze app goed te keuren voor uw account.
  3. Klik op Bezoek site om te installeren, bevestig de rechten die de app vereist en kies Toestaan.
    U wordt herleid naar een pagina waarop u kunt kiezen hoe u de app wilt installeren:
    Opmerking:als u de Slack-app al hebt geïnstalleerd en van een persoonlijke installatie wilt overstappen op een accountbrede installatie, zie dan het deel hieronder.

De Slack-app installeren voor uw volledige organisatie (beheerdersrechten vereist):

1. Klik op Installeer Zoom voor Slack binnen het volledige bedrijf.
  2. Controleer de rechten die de app vereist en klik op Autoriseren.
    Opmerking: als u geen beheerdersrechten hebt in Zoom, moet u contact opnemen met uw Zoom-beheerder om de app te installeren voor uw account.
  3. U selecteert nu de Slack Workspace waarin u wilt installeren.
  4. Klik op Verbinden met Slack workspace.
  5. Verifieer de rechten en klik op Toestaan.
    De app is nu klaar voor gebruik.

De Slack-app ALLEEN voor uzelf installeren:

1. Klik op Zoom ALLEEN toevoegen aan mijn Slack-account
  2. Verifieer de rechten die de app vereist en klik op Toestaan.
    De Slack-app is nu geïnstalleerd.
  3. Om de configuratie af te ronden, navigeert u naar een Slack-kanaal en voert u “/zoom” in.
  4. Klik op de link in het antwoord.
  5. Verifieer de rechten en klik op Autoriseren.

Het wisselen van de installatie door een gebruiker naar een installatie op accountniveau

Als u de Slack-app al hebt geïnstalleerd en van een persoonlijke installatie wilt overstappen op een accountbrede installatie, volgt u de onderstaande stappen:

1. Meld aan op uw Zoom-account en navigeer naar de Zoom Marketplace.
  2. Klik op Beheren.
  3. Zoek Slack en klik op Verwijderen.
  4. Bevestig het dialoogvenster en ga door.
  5. Zoek naar Slack in de Zoom Marketplace en klik op de app.
  6. Klik op Bezoek site om te installeren, bevestig de rechten die de app vereist en kies Toestaan.
  7. Klik op Installeer Zoom voor Slack binnen het volledige bedrijf.
  8. Controleer de rechten die de app vereist en klik op Autoriseren.
    Opmerking: als u geen beheerdersrechten hebt in Zoom, moet u contact opnemen met uw Zoom-beheerder om de app te installeren voor uw account.
  9. U selecteert nu de Slack Workspace waarin u wilt installeren.
  10. Klik op Verbinden met Slack Workspace
  11. Verifieer de rechten en klik op Toestaan.
    De app is nu klaar voor gebruik.

De Zoom-app gebruiken op Slack

Kenmerken van de Zoom Slack-app

Aanvullende configuraties

Bellen in Slack via Zoom Meetings inschakelen

1. De Slack-teameigenaar moet naar Beheer gaan en Instellingen Workspace selecteren
  2. In het tabblad Instellingen vouwt u Oproepen uit en kiest u uw gewenste opties. U kunt Zoom selecteren voor zowel videogesprekken als directe telefoonnummers. Hieronder ziet u hoe het eruit zal zien als u Slack zo instelt dat u Zoom kunt gebruiken voor zowel video als direct bellen naar een telefoonnummer.
  3. Als u de knop Bellen met de hint “Begin een gesprek met Zoom” gebruikt, wordt een directe Zoom-vergadering gestart. Een kanaal ontvangt de volgende melding:

De installatie van de Zoom-app ongedaan maken

1. Meld aan bij uw Zoom-account en navigeer naar de Zoom Marketplace.
  2. Zoek naar Slack en klik op de app.
  3. Kies het tabblad Beheren en klik op Installatie ongedaan maken.
  4. Bevestig het dialoogvenster en klik op OK.

De samenvatting en opnamelink ontvangen in een privékanaal of groeps-PB

Opmerking:

Overstappen vanuit een eerder ingeschakelde Slack-integratie

Als u de Marketplace Slack-integratie wilt installeren en de Slack-integratie reeds hebt geconfigureerd in Zoom voorafgaand aan Zoom Marketplace, moet u zich er bewust van zijn dat alle gebruikers van het account moeten aanmelden/authenticeren in de intgratie tussen Slack en Zoom. Dit is verplicht vanwege een versterkte veiligheidsmaatregel voor deze integratie. De Zoom Marketplace gebruikt nu OAuth 2.0 voor alle integraties zodat uw gegevens nog veiliger zijn. Het proces van de gebruiker zodra de Slack-integratie in de Marketplace is ingeschakeld, is als volgt:

1. Als gebruikers na de goedkeuring van een beheerder vooraf in de Zoom Marketplace proberen de /zoom slashopdracht te gebruiken, ontvangen zij dit bericht:
    De gebruiker moet op Zoom autoriseren klikken. 3. De gebruiker wordt opnieuw naar Zoom geleid en moet aanmelden als dat nog niet is gebeurd. Na de aanmelding moet de gebruiker toestemming geven voor de integratie. Ze moeten op Toestaan klikken om door te gaan.
  2. Vervolgens ziet de gebruiker een autorisatiepagina voor Slack en moeten ze de rechten bevestigen en op Autoriseren klikken.

Nadat deze stappen zijn voltooid, kan de gebruiker de Slack-integratie gebruiken. Dit is een eenmalige toestemming.

Bekende beperkingen

Hoe uw gegevens worden gebruikt

Deze app heeft toegang tot en gebruikt de volgende gegevens van uw Zoom-account:

Deze app gebruikt de volgende informatie van uw Slack-account: