Groeps-HD-video gebruiken

Opmerking: nu onze wereld samenkomt om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan en wereldwijd in verbinding wil blijven via Zoom, doen we ons best om onze bandbreedte snel op te schakelen tijdens deze ongekend hoge vraag.

In de tussentijd wordt standaard video in plaats van HD-video geactiveerd als 3 of meer deelnemers zich aansluiten bij een groepsvergadering. HD-video (720p) wordt geactiveerd voor 2 deelnemers of als een Zoom Room of Conference Room Connector deelneemt aan een groepsvergadering. HD-video (1080p) wordt alleen geactiveerd voor selectieve gebruikscases, zoals uitzendingsevenementen op groot formaat.

-

Groeps-HD_video activeert 720p videokwaliteit voor de video-indeling van de actieve spreker in een groepsvergadering.

Full high-definition 1080p video is alleen beschikbaar bij Business- en Enterprise-abonnementen.

Accounts die aan alle andere randvoorwaarden voor Groeps-HD-video's voldoen, kunnen ook 720p of 1080p feeds aanvragen voor de deelnemers van webinars. Deze functie moet worden ingeschakeld door Zoom-ondersteuning, maar is momenteel alleen geactiveerd voor selectieve gebruikscasussen, zoals grootschalige uitzendevenementen. Nadat u contact hebt opgenomen met ondersteuning, kan het tot 3 werkdagen duren voordat de functie is ingeschakeld.

H.323/SIP-apparaten kunnen video's tot 1080p verzenden en ontvangen. Voor 1080p of hoger moet dit worden ingeschakeld door Zoom Support en op het aangeleverde apparaat of het apparaat moet deelnemen via een specifieke tekenreeks voor inbellen.

Bovendien moet Groeps-HD-video op 720p voor het Pro -account worden ingeschakeld door Zoom-ondersteuning.

Opmerkingen:

Dit artikel behandelt:

Randvoorwaarden voor Groeps-HD-video

Standaard HD (720p)

Full HD (1080p)

Het in- of uitschakelen van Groeps-HD-video

Opmerking: de instelling Groeps-HD-video verbruikt een hogere CPU en bandbreedte (~2Mbps up/down). Als u problemen met het netwerk of CPU-prestaties ervaart, dan kunt u Groeps-HD-video uitschakelen.

Account

Groeps-HD-video in- of uitschakelen voor alle gebruikers van het account:

1. Meld u aan bij het Zoom-webportaal als beheerder met de rechten voor het bewerken van accountinstellingen.
  2. Klik in het navigatiemenu op Accountbeheer en vervolgens op Accountinstellingen.
  3. Klik op het tabblad Vergadering.
  4. Onder In vergadering (Geavanceerd) klikt u op de Groeps-HD-video schakelaar om deze in of uit te schakelen.
  5. Als een verificatievenster verschijnt, klikt u op Inschakelen of Uitschakelen om de verandering te bevestigen
  6. (Optioneel) Als u deze instelling verplicht wilt stellen voor alle gebruikers in uw account, klikt u op het slotpictogram en vervolgens op Vergrendelen om de instelling te bevestigen.
  7. Selecteer Standaard HD (720p) of Full HD (1080p), indien van toepassing voor uw account.
  8. Klik op Save (opslaan).

Groep

Groeps-HD-video in- of uitschakelen voor een groep gebruikers:

1. Meld u aan bij het Zoom-webportaal als beheerder met de rechten voor het bewerken van groepen.
  2. In het navigatiemenu klikt u op Gebruikersbeheer en vervolgens op Groepen.
  3. Klik op de betreffende groepsnaam in de lijst.
  4. Klik op het tabblad Vergadering .
  5. Onder In vergadering (Geavanceerd)klikt u op de schakelaar Groeps-HD-video om het in of uit te schakelen.
  6. Als een verificatiedialoogvenster verschijnt, klikt u op Inschakelen of Uitschakelen om de verandering te bevestigen.
    Opmerking: als de optie grijs is, is het vergrendeld op accountniveau en moet het ook op dat niveau worden gewijzigd.
  7. (Optioneel) Als u deze instelling verplicht wilt stellen voor alle gebruikers in deze groep, klikt u op het hangslotpictogram en vervolgens op Vergrendelen om de instelling te bevestigen.
  8. Selecteer Standaard HD (720p) of Full HD (1080p), indien van toepassing voor uw account.
  9. Klik op Save (opslaan).

Gebruiker

Groeps-HD-videoin- of uitschakelen voor uw eigen gebruik:

1. Meld u aan bij het Zoom-webportaal.
  2. Klik in het navigatiedeelvenster op Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Vergadering .
  4. Onder In vergadering (Geavanceerd) klikt u op de schakelaar Groeps-HD-video om het in of uit te schakelen.
  5. Als een verificatiedialoogvenster wordt weergegeven, klikt u op Inschakelen of Uitschakelen om de verandering te bevestigen.
    Opmerking: als de optie grijs is, is het vergrendeld op groeps- of accountniveau. U moet contact opnemen met uw Zoom-beheerder.
  6. Selecteer Standaard HD (720p) of Full HD (1080p), indien van toepassing voor uw account.
  7. Klik op Save (opslaan).

Bandbreedtevereisten voor Groeps-HD-video

Standaard HD (720p)

Full HD (1080p)

Het verzenden en ontvangen van Groeps-HD met de Zoom client

Hieronder staan de richtlijnen voor het bereiken van HD tijdens een vergadering of webinar. Dit is geen uitputtende lijst gezien er nog andere mogelijke beperkingen zijn, zoals hardwarebeperkingen.

HD verzenden

HD ontvangen