Een reservebetalingsmethode instellen

Voor accounts die met een creditcard, PayPal, Google Pay en Apple Pay betalen, kunnen beheerders elk van deze diensten instellen als back-upbetaalmethode voor het geval de betaling via hun primaire betaalmethode mislukt. Een back-upbetaalmethode helpt te waarborgen dat facturen tijdig worden betaald, zelfs wanneer afschrijving via de primaire betaalmethode niet mogelijk is, zodat de dienstverlening niet onderbroken wordt. Dit artikel legt uit hoe je een back-upbetaalmethode kunt instellen en de primaire en back-upbetaalmethode kunt verwisselen.

Vereisten voor het instellen van een back-upbetaalmethode

Een back-upbetaalmethode instellen

1. Meld je als beheerder aan bij de Zoom-webportal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Accountbeheer en vervolgens op Facturering.
  3. Klik op het tabblad Factureringsgegevens.
  4. Klik rechts van de optie Back-upbetaalmethode op Toevoegen.
    Opmerking: als je deze optie niet ziet, moet je een creditcard, PayPal, Google Pay of Apple Pay instellen als de primaire betaalmethode.
  5. Kies de back-upbetaalmethode die je wilt gebruiken:

Creditcard

Een andere creditcard instellen als back-upbetaalmethode.

1. Voer de creditcardgegevens in voor de back-upbetaalmethode die je wilt gebruiken.
  2. (Optioneel) Als het factuuradres van deze creditcard afwijkt van het factuuradres dat is vermeld onder de Contactpersoon voor facturering, verwijder dan het vinkje bij de optie Hetzelfde als de contactpersoon voor facturering en voer het factuuradres van deze creditcard in.
  3. Klik op Wijzigingen opslaan.
    Deze creditcardinformatie wordt in je account opgeslagen als mogelijke back-upbetaalmethode.
    Deze betaalmethode wordt alleen gebruikt wanneer de terugkerende afschrijving via de primaire betaalmethode mislukt.

PayPal

Je PayPal-account instellen als back-upbetaalmethode.

1. Vink het vakje aan waarmee je Zoom toestemming geeft om automatisch je back-upbetaalmethode te gebruiken voor terugkerende kosten die niet kunnen worden afgeschreven via je primaire betaalmethode.
  2. Klik op Wijzigingen opslaan bij PayPal.
  3. Je krijgt het verzoek om je aan te melden en je PayPal-account te koppelen.
    Deze PayPal-informatie wordt in je account opgeslagen als mogelijke back-upbetaalmethode.
    Deze betaalmethode wordt alleen gebruikt wanneer de terugkerende afschrijving via de primaire betaalmethode mislukt.

Google Pay

Je Google Pay-account instellen als back-upbetaalmethode.

1. Vink het vakje aan waarmee je Zoom toestemming geeft om automatisch je back-upbetaalmethode te gebruiken voor terugkerende kosten die niet kunnen worden afgeschreven via je primaire betaalmethode.
  2. Klik op het Google Pay-pictogram.
    Je krijgt het verzoek om je aan te melden en je Google Pay-account te koppelen.
  3. Klik op Wijzigingen opslaan bij Google Pay.
    Deze Google Pay-informatie wordt in je account opgeslagen als mogelijke back-upbetaalmethode.
    Deze betaalmethode wordt alleen gebruikt wanneer de terugkerende afschrijving via de primaire betaalmethode mislukt.

Apple Pay

Je Apple Pay-account instellen als back-upbetaalmethode.
Opmerking: het configureren van Apple Pay als back-upbetaalmethode wordt alleen ondersteund op in aanmerking komende Apple-apparaten met de Safari-browser. Andere browsers, zoals Chrome en Firefox, kunnen niet worden gebruikt om deze configuratie uit te voeren.

1. Vink het vakje aan waarmee je Zoom toestemming geeft om automatisch je back-upbetaalmethode te gebruiken voor terugkerende kosten die niet kunnen worden afgeschreven via je primaire betaalmethode.
  2. Klik op het Apple Pay-pictogram.
    Je krijgt het verzoek om je aan te melden en je Apple Pay-account te koppelen.
  3. Klik op Wijzigingen opslaan bij Apple Pay.
    Deze Apple Pay-informatie wordt in je account opgeslagen als mogelijke back-upbetaalmethode.
    Deze betaalmethode wordt alleen gebruikt wanneer de terugkerende afschrijving via de primaire betaalmethode mislukt.

De primaire en back-upbetaalmethode verwisselen

Als je je primaire en secundaire betaalmethode wilt verwisselen, kun je dat snel doen door de onderstaande stappen te volgen.

1. Meld je als beheerder aan bij de Zoom-webportal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Accountbeheer en vervolgens op Facturering.
  3. Klik op het tabblad Factureringsgegevens.
  4. Klik naast de optie Back-upbetaalmethode op Beheren.
  5. Klik op Instellen als primair.
    Het verzoek wordt verwerkt en wanneer dit klaar is, zijn je primaire en back-upbetaalmethode verwisseld.
    Andere factureringsgegevens worden niet gewijzigd.

Opmerking: als je je primaire betaalmethode verwijdert, wordt je back-upbetaalmethode automatisch ingesteld als je primaire betaalmethode.