Virtuele achtergrond gebruiken in Zoom Room

Met de functie Virtuele achtergrond kunt u een afbeelding of video als achtergrond weergeven tijdens een vergadering in een Zoom Room. Deze functie vereist een green-screen zodat Zoom het verschil tussen u en uw achtergrond kan detecteren.

Dit artikel behandelt:

Voorwaarden voor het gebruik van Virtuele achtergrond in een Zoom Room

Virtuele achtergrond inschakelen voor Zoom Rooms

Ga als volgt te werk om Virtuele achtergrond in te schakelen voor Zoom Rooms:

1. Meld u aan bij de Zoom web portal als beheerder.
  2. Klik in het navigatiemenu op Room Management (Ruimtebeheer) en vervolgens op Zoom Rooms.
  3. Klik op Account Settings (Accountinstellingen).
  4. Klik op het tabblad Account Profile (Accountprofiel).
  5. Klik onder Setup (Instellen) op de schakelknop Virtual Background with Greenscreen (Virtuele achtergrond met green-screen) om deze in of uit te schakelen.
  6. Als een verificatiedialoogvenster verschijnt, klikt u op Enable (Inschakelen) of Disable (Uitschakelen) om de wijziging te bevestigen
  7. (Optioneel) Als u wilt voorkomen dat alle gebruikers in uw account deze instelling wijzigen, klikt u op het hangslotpictogram  en vervolgens op Lock (Vergrendelen) om de instelling te bevestigen.
  8. Klik op Upload Background (Achtergrond uploaden) om meer achtergrondopties toe te voegen aan de standaardbibliotheek.
    Er verschijnt een pop-upvenster Add Content (Inhoud toevoegen).
  9. Klik op Choose Files (Bestanden kiezen) om bestanden te selecteren en ze te uploaden van uw computer.
    U kunt ook afbeeldingen of video's slepen en neerzetten in het pop-upvenster.
  10. Klik op Add items (Items toevoegen).

Opmerking: U kunt location hierarchy (locatiehiërarchie) gebruiken als u deze functie alleen wilt inschakelen voor specifieke Zoom Rooms.

Virtuele achtergrond inschakelen voor Zoom Rooms tijdens een vergadering

Als Virtuele achtergrond al is ingeschakeld in de web portal, kunt u de functie inschakelen tijdens een vergadering.

1. Tik tijdens een vergadering op het tandwielpictogram van uw Zoom Room Controller.
  2. Tik op Virtual Background (Virtuele achtergrond) en vervolgens op een achtergrond naar keuze.
    Mogelijk moet u de Zoom Room-wachtwoordcode invoeren om deze instelling te wijzigen.
  3. (Optioneel) Tik op Recalibrate (Opnieuw kalibreren) om de virtuele achtergrond automatisch aan te passen.