Gelijktijdig aan verschillende vergaderingen deelnemen

De functie om vanuit de desktopclient van Zoom gelijktijdig aan verschillende vergaderingen of webinars deel te nemen, stelt deelnemers in staat om aan meerdere vergaderingen of webinars tegelijk deel te nemen of deze te volgen. Dit is ideaal voor ondersteunend personeel dat meerdere sessies tegelijk moet monitoren.

Zodra de instelling is ingeschakeld, kunt u aan meerdere vergaderingen deelnemen door de URL voor deelnemen te gebruiken of door naar https://zoom.us/join te gaan en de ID van de vergadering in te voeren. De knop Deelnemen in de Zoom-client werkt alleen voor de eerste vergadering waaraan u deelneemt.

Opmerking: met deze functie kunt u niet meerdere vergaderingen tegelijk hosten.

Dit artikel behandelt:

Vereisten voor gelijktijdige deelname aan verschillende vergaderingen op een desktop

Opmerking: neem contact op met Zoom Support om deze functie in te schakelen.Nadat u contact hebt opgenomen met support, kan het tot 3 werkdagen duren voordat de functie wordt ingeschakeld.

Gelijktijdig aan verschillende vergaderingen deelnemen mogelijk maken

Account

Om deze functie voor alle leden van uw organisatie in te schakelen:

1. Meld u als beheerder aan bij het Zoom-webportaal met de rechten om accountinstellingen te bewerken.
  2. Klik in het navigatiedeelvenster op  Accountbeheer en vervolgens op Accountinstellingen.
  3. Klik op het tabblad Vergadering.
  4. Controleer in de sectie In vergadering (Basic) of Gelijktijdig deelnemen aan verschillende vergaderingen in de desktop is ingeschakeld.
  5. Als de instelling is uitgeschakeld, klikt u op de schakelaar om deze in te schakelen. Als een verificatiedialoog verschijnt, klikt u op Aanzetten om de wijziging te verifiëren.
  6. (Optioneel) Als u deze instelling verplicht wilt maken voor alle gebruikers in uw account, klikt u op het slotpictogram , en vervolgens op Vergrendelen om de instelling te bevestigen.

Groep

Om deze functie voor een specifieke groep in te schakelen:

1. Meld u aan bij het Zoom-webportaal als beheerder met de bevoegdheid om groepen te bewerken.
  2. Klik in het navigatiepaneel opGebruikersbeheeren vervolgens opGroepen.
  3. Klik op de naam van de betreffende groep in de lijst en klik vervolgens op het tabbladVergadering.
  4. Controleer in de sectie In vergadering (Basic) of Gelijktijdig deelnemen aan verschillende vergaderingen in de desktop is ingeschakeld.
  5. Als de instelling is uitgeschakeld, klikt u op de schakelaar om deze in te schakelen. Als er een verificatiedialoogvenster verschijnt, klikt u op Aanzetten om de wijziging te verifiëren.
    Opmerking: als de optie grijs wordt weergegeven, is deze vergrendeld op accountniveau en moet deze op dat niveau worden gewijzigd.
  6. (Optioneel) Als u deze instelling verplicht wilt stellen voor alle gebruikers in de groep, klikt u op het slotpictogram en vervolgens op Vergrendelen om de instelling te bevestigen.

Gebruiker

Om deze functie voor uw eigen gebruik in te schakelen:

1. Meld u aan bij het Zoom-webportaal.
  2. Klik in het navigatiedeelvenster op Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Vergadering.
  4. Controleer in de sectie In vergadering (Basic) of Gelijktijdig deelnemen aan verschillende vergaderingen in de desktop is ingeschakeld.
  5. Als de instelling is uitgeschakeld, klikt u op de schakelaar om deze in te schakelen. Als er een verificatiedialoogvenster verschijnt, klikt u op Aanzetten om de wijziging te verifiëren.
    Opmerking: Als de instelling grijs wordt weergegeven, dan is deze vergrendeld op groeps- of accountniveau en moet u contact opnemen met uw Zoom-beheerder.

Gelijktijdig aan verschillende vergaderingen deelnemen

Om aan meerdere vergaderingen tegelijk deel te nemen, kunt u aan de eerste vergadering deelnemen door een van de volgende handelingen te verrichten:

Voor elke extra vergadering waaraan u wilt deelnemen, moet u de URL voor deelname in uw browser gebruiken of de ID van de vergadering of het webinar handmatig invoeren op https://zoom.us/join. De Zoom-client start dan automatisch de extra vergadering of het webinar.