De instelling Weergeven van een 'Deelnemen vanuit je browser'-link in- of uitschakelen

Accounteigenaren en -beheerders kunnen de instelling Weergeven van een 'Deelnemen vanuit je browser'-link in- of uitschakelen in het Zoom-webportal. Indien ingeschakeld, kunnen deelnemers die liever via een browser deelnemen of de Zoom Workplace-app niet op hun apparaat kunnen installeren, deelnemen aan een vergadering of webinar via de Zoom-webapp. De link 'Deelnemen vanuit je browser' verschijnt nadat de gebruiker op de link voor deelname aan de vergadering of het webinar heeft geklikt. Nadat de deelnemer op 'Deelnemen vanuit je browser' heeft geklikt, krijgt die deelnemer de vraag om zijn of haar naam in te geven. Vervolgens kan de deelnemer de vergadering of het webinar bijwonen via de Zoom-webapp.

De instelling Weergeven van een 'Deelnemen vanuit je browser'-link is standaard ingeschakeld.

notitiepictogram

Sinds 22 juli 2026 zijn we gestart met de gefaseerde inschakeling van de instelling Het oplossen van een CAPTCHA vereisen voor gastgebruikers (niet-aangemelde gebruikers) voor alle accounts. Die uitrolfase zal enkele maanden in beslag nemen. Zodra de instelling is ingeschakeld, verschijnt ze niet langer in het webportal. Gebruikers die als gast deelnemen, worden gecontroleerd met behulp van een onzichtbare CAPTCHA; er is geen puzzel of handmatige verificatie nodig. Gemarkeerde gebruikers krijgen de vraag om zich aan te melden om deel te nemen.

Vereisten voor het in- of uitschakelen van de instelling Weergeven van een 'Deelnemen vanuit je browser'-link

Beperkingen van de link Deelnemen via je browser

Inhoud

Het weergeven van een 'Deelnemen vanuit uw browser'-link in- of uitschakelen

De instelling Weergeven van een 'Deelnemen vanuit je browser'-link in- of uitschakelen voor het volledige account

Met deze instelling kunnen accounteigenaren of -beheerders de 'Deelnemen vanuit je browser'-link voor alle gebruikers in het account in- of uitschakelen.

  1. Meld je aan bij het Zoom-webportal als beheerder met de bevoegdheid om accountinstellingen te bewerken.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op je profielfoto of initialen en vervolgens op Beheercentrum.
  3. Klik in het zijmenu op Instellingen .
  4. Klik op Vergaderingen.
  5. Klik onder In vergadering (geavanceerd) op de schakelaar Een link "deelnemen vanuit je browser" weergeven) om deze in of uit te schakelen.
  6. Als er een verificatievenster verschijnt, klik dan op Inschakelen of Uitschakelen om de wijziging te verifiëren.
  7. Vink de volgende selectievakjes aan of uit om sub-instellingen in of uit te schakelen, en klik vervolgens op Opslaan (optioneel).
  8. (Optioneel) Om te voorkomen dat alle gebruikers in je account deze instelling kunnen wijzigen, klik je op het slotpictogram , en vervolgens op Vergrendelen om de instelling te bevestigen.

De instelling Weergeven van een 'Deelnemen vanuit je browser'-link in- of uitschakelen voor een groep gebruikers

Met deze instelling kunnen accounteigenaren of -beheerders de 'Deelnemen vanuit je browser'-link in- of uitschakelen voor een specifieke groep gebruikers. Wijzigingen gelden alleen voor gebruikers in de geselecteerde groep.

  1. Meld je als beheerder aan bij het Zoom-webportal  met de bevoegdheid om groepen te bewerken.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op je profielafbeelding of initialen en vervolgens op Beheercentrum.
  3. Klik in het zijmenu op Gebruikers .
  4. Klik op Groepen.
  5. Klik op de betreffende groepsnaam in de lijst.
  6. Klik in het gedeelte Algemene configuratie op  Productinstellingen bewerken.
  7. Klik op het tabblad Vergadering.
  8. Klik onder In vergadering (geavanceerd) op de schakelaar Een link "deelnemen vanuit je browser" weergeven) om deze in of uit te schakelen.
  9. Als er een verificatievenster verschijnt, klik dan op Inschakelen of Uitschakelen om de wijziging te bevestigen.
    Let op: Als de optie grijs is, is deze vergrendeld op accountniveau en moet deze op dat niveau worden gewijzigd.
  10. Vink de volgende selectievakjes aan of uit om sub-instellingen in of uit te schakelen, en klik vervolgens op Opslaan (optioneel).
  11. (Optioneel) Als je wilt voorkomen dat alle gebruikers in de groep deze instelling kunnen wijzigen, klik je op het slotpictogram en vervolgens op Vergrendelen om de instelling te bevestigen.

De instelling Weergeven van een 'Deelnemen vanuit je browser'-link in- of uitschakelen voor je persoonlijke account

Met deze instelling kunnen individuele gebruikers de optie 'Deelnemen vanuit je browser'-link in- of uitschakelen voor hun persoonlijke account. Je hebt geen beheerdersrechten nodig om de instelling te wijzigen, tenzij deze door een beheerder is vergrendeld voor het hele account of een groep gebruikers.

  1. Meld je aan bij het Zoom-webportal.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op je profielafbeelding of initialen en vervolgens op Mijn account.
  3. Klik in het zijmenu op Instellingen .
  4. Klik op Vergadering.
  5. Klik onder In vergadering (geavanceerd) op de schakelaar (Een 'deelnemen vanuit je browser'-link weergeven  om deze in of uit te schakelen.
  6. Als er een verificatievenster wordt weergegeven, klik je op Inschakelen of Uitschakelen om de wijziging te bevestigen.
    Let op: Als de optie grijs is, is deze vergrendeld op groeps- of accountniveau. Je kunt dit niet zelf wijzigen; je moet hiervoor contact opnemen met je Zoom-beheerder.
  7. Vink de volgende selectievakjes aan of uit om sub-instellingen in of uit te schakelen, en klik vervolgens op Opslaan (optioneel).