Gesprek opslaan tijdens vergadering

U kunt chats tijdens een vergadering opslaan op uw computer of in de Zoom Cloud, handmatig of automatisch met de desktopclient van Zoom. Als u de chat lokaal op uw computer opslaat, worden alle chats opgeslagen die u kunt zien - de chats die rechtstreeks naar u zijn gestuurd en de chats die naar iedereen in de vergadering of het webinar zijn gestuurd. Als u de chat in de cloud opslaat, worden alleen chats opgeslagen die naar iedereen zijn verzonden en berichten die zijn verzonden terwijl u in de cloud aan het opnemen was.

Dit artikel behandelt:

Voorwaarden voor het opslaan van chat tijdens de vergadering

Handmatig chat opslaan tijdens vergadering

Voordat u uw chat tijdens de vergadering handmatig kunt opslaan, moet u de Chat-instelling hebben ingeschakeld met het selectievakje Gebruikers toestaan chats van de vergadering op te slaan. Wanneer u uw chat tijdens de vergadering opslaat, wordt deze lokaal op uw computer opgeslagen.

Handmatig tijdens een vergadering een chat opslaan:

1. Neem deel aan of begin een vergadering.
  2. Klik tijdens de vergadering op Chat .
  3. Klik onderaan het chatvenster op de ellipsen more-button__1_.png en klik dan op Chat opslaan.
    Hiermee wordt uw chat opgeslagen op uw lokale opnamelocatie. De standaardinstelling is uw map Documenten / Zoom / Map met vergadernaam, datum en tijd.

Opmerking: als onder de (ingeschakelde) Chat-instelling het selectievakje Gebruikers toestaan chats op te slaan van de vergadering is uitgeschakeld, voorkomt dit dat alle deelnemers aan de vergadering, inclusief de host, het chat-transcript kunnen opslaan.

Automatisch opslaan van chat tijdens vergadering

Hosts kunnen alle chats tijdens de vergadering automatisch opslaan, zodat ze de tekst van de chat niet handmatig hoeven op te slaan nadat de vergadering is begonnen. Voordat chats tijdens een vergadering automatisch worden opgeslagen, moeten hosts de instelling Chats automatisch opslaan inschakelen.

Opmerking: automatisch opslaan van chats geldt alleen voor de host; de host moet dus in de vergadering aanwezig zijn om een lokaal chattranscript te kunnen opslaan.

Chat tijdens een vergadering opslaan in de Zoom-cloud

Als u een gelicentieerde gebruiker bent met cloudsopname ingeschakeld, kunt u ervoor kiezen uw chat tijdens de vergadering op te slaan in de Zoom Cloud wanneer u een cloudopname maakt.

Chats instellen voor opslag in de cloud

1. Meld u aan bij het Zoom webportaal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Opname.
  4. Klik onder Opname op de knop Cloudopname om deze in of uit te schakelen.
  5. Als een verificatiedialoogvenster wordt weergegeven, klikt u op Inschakelen of Uitschakelen om de verandering te bevestigen.
    Opmerking: als de optie grijs is, is het vergrendeld op groeps- of accountniveau. U moet contact opnemen met uw Zoom-beheerder.
  6. Selecteer onder Cloudopname het selectievakje Chatberichten van de vergadering / het webinar opslaan.
  7. Selecteer onder Geavanceerde cloudopname-instellingen het selectievakje Chat van panelleden opslaan in de opname om meer bestanden van het webinar te kunnen opslaan.
    De berichten die panelleden tijdens een webinar naar alle panelleden of alle panelleden en aanwezigen sturen, worden in de opname opgeslagen.
  8. Klik op Save (opslaan).

Opmerking: tijdens de vergadering moet u de cloudopname starten om de chat op te slaan of automatische cloudopname inschakelen.

Toegang tot uw opgeslagen chatsessies in de cloud

U kunt de opname van uw vergadering op een van de volgende manieren bekijken:

Toegang tot uw opgeslagen chat tijdens een vergadering op de standaardopslaglocatie van de computer

De chat tijdens de vergadering wordt opgeslagen op uw lokale opnamelocatie.De standaardinstelling is uw map Documenten / Zoom / Map met vergadernaam, datum en tijd.

Bekijk het lokale opnamepad

1. Meld u aan bij de Zoom-desktopclient.
  2. Klik op uw profielfoto en vervolgens op Instellingen settings-button__1_.png.
  3. Klik op Opname.
    Bij Bewaar mijn opname op, zal dit het geselecteerde standaard opnamepad weergeven.

De standaard opslaglocatie wijzigen

1. Meld u aan bij de Zoom-desktopclient.
  2. Klik op uw profielfoto en vervolgens op Instellingen settings-button__1_.png.
  3. Klik op Opname.
  4. Klik onder Lokale opname op Wijzigen en selecteer een nieuwe bestandslocatie.

Opmerking: wij raden het gebruik van een netwerk- of clouddrivelocatie niet aan, omdat dit kan leiden tot beschadiging van bestanden als de verbinding wordt verbroken.