Persoonlijke contactpersonen importeren

Gebruikers kunnen persoonlijke contactpersonen opslaan in Zoom, bestaande uit o.a. namen, e-mailadressen, telefoonnummers en nog veel meer door een csv-bestand te uploaden. Contactpersonen die u hebt opgeslagen in uw account en worden gesynchroniseerd met uw Zoom-desktopclient en mobiele app onder tabblad Contactpersonen > Mijn contactpersonen. Als u een Zoom Phone-licentie hebt, kunt u uw contactpersonen bellen via Zoom Phone.

Deze functie is handig als uw organisatie geen Outlook of Google gebruikt voor het beheer van contactpersonen of als uw Zoom-beheerder uw mogelijkheid heeft beperkt om een integratie voor agenda/contactpersonen te gebruiken om uw contactpersonen te synchroniseren met Outlook of Google. Als u Zoom Phone gebruikt in de mobiele app van Zoom dan kunt u ook de contactpersonen van uw telefoon in de mobiele app bekijken.

Dit artikel behandelt:

Randvoorwaarden voor het importeren van persoonlijke contactpersonen

Beperkingen van het importeren van persoonlijke contactpersonen

Contactpersonen importeren d.m.v. een csv-bestand

Om persoonlijke contactpersonen te gaan gebruiken, kunt u een csv-voorbeeldbestand downloaden vanuit de Zoom-webportaal en dit bewerken met uw contactpersonen.

1. Meld u aan bij de Zoom-webportaal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Persoonlijke contactpersonen.
  3. Klik op Importeren.
  4. Klik op CSV voorbeeld downloaden.
  5. Open het CSV voorbeeld met spreadsheetsoftware zoals Microsoft Excel.
  6. Specificeer de volgende informatie voor elke contactpersoon:
    Opmerking: alle telefoonnummers moeten in het E.164-formaat zijn. U kunt slechts één telefoonnummer in elk van de 5 relevante velden specificeren.
    • Naam (verplicht): de weergavenaam van de contactpersoon.
    • E-mailadres: het e-mailadres van de contactpersoon.
    • Zakelijk: het zakelijke telefoonnummer van de contactpersoon.
    • Privé: het privételefoonnummer van de contactpersoon.
    • Mobiel: het mobiele telefoonnummer van de contactpersoon.
    • Fax: het faxnummer van de contactpersoon.
    • Telefoon: het hoofdtelefoonnummer van de contactpersoon.
    • Bedrijf: het bedrijf van de contactpersoon
  7. Sla het bestand op.
  8. Ga terug naar de Zoom-webportaal.
  9. Klik in het navigatiemenu op Persoonlijke contactpersonen.
  10. Klik op Importeren.
  11. Voer een weergavenaam in voor deze groep contactpersonen.
    Opmerking: deze weergavenaam verschijnt in de client en app in het tabblad Contactpersonen > Mijn contactpersonen.
  12. Klik op CSV-bestand selecteren en upload het CSV-bestand dat u wilt importeren.
  13. Klik op Uploaden.
    Als het CSV-bestand is geïmporteerd, ziet u een lijst met uw persoonlijke contactpersonen.

Formaat telefoonnummer

Alle telefoonnummers in het CSV-bestand moeten het volgende bevatten (bekend als het E 164 formaat):

Opmerkingen:

Huidige persoonlijke contactpersonen vervangen

Nadat u uw persoonlijke contactpersonen hebt geïmporteerd, kunt u een nieuw CSV-bestand uploaden om de bestaande contactpersonen te vervangen.

Opmerking: door deze stappen te volgen, worden alle bestaande persoonlijke contactpersonen vervangen. Bestaande persoonlijke contactpersonen kunnen niet worden bewerkt.

1. Meld u aan bij de Zoom-webportaal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Persoonlijke contactpersonen.
  3. Klik bovenaan de pagina op Vervangen door nieuw CSV-bestand.
  4. Voer een naam in voor deze groep contactpersonen.
  5. Klik op CSV-bestand selecteren en upload het CSV-bestand dat u wilt importeren.
  6. Klik op Uploaden.
    Als de CSV is geïmporteerd, zult u een lijst met telefonische contactpersonen zien. De eerdere persoonlijke contactpersonen worden overschreven.

Huidige persoonlijke contactpersonen verwijderen

Als u de persoonlijke contactpersonen niet langer gebruikt, kunt u alle persoonlijke contactpersonen tegelijkertijd verwijderen.

1. Meld u aan bij de Zoom-webportaal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Persoonlijke contactpersonen.
  3. Klik bovenaan de pagina op Verwijderen
    Alle bestaande persoonlijke contactpersonen worden verwijderd.