Cloudopnames beheren en delen

Met opnamebeheer kunnen accounteigenaars en -beheerders de cloudopnames van hun gebruikers beheren. Dit houdt in dat ze de video-, audio-, transcript- en chatbestanden kunnen bekijken, verwijderen en delen.

Als u een gebruiker bent, biedt opnamebeheer u de mogelijkheid om uw eigen cloudopnames te bekijken, verwijderen en delen.

Opmerking: Uw beheerder kan de mogelijkheid van het bewerken of verwijderen van uw cloudopnames beperken.

Dit artikel behandelt:

Vereisten voor het beheren en delen van Zoom-cloudopnames

Naar opnamebeheer gaan in Zoom

Beheerder

1. Meld u aan bij de Zoom web portal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Account Management (Accountbeheer) en vervolgens op Recording Management (Opnamebeheer).
    U ziet een lijst met cloudopnames in uw account.
  3. Zoek opnames op door de vergadering-ID of het onderwerp in te voeren. U kunt ook trefwoorden invoeren om de tekst in audiotranscriptste doorzoeken.
    Opmerking: Er is geen limiet aan de datum die u kunt opgeven.
  4. (Optioneel) Klik op Advanced Search (Geavanceerd zoeken) om opnames te filteren op datumbereik, host of opslaglocatie.

Gebruiker

1. Meld u aan bij de Zoom web portal.
  2. Klik in het navigatiemenu op Recordings (Opnames).
    U ziet een lijst met cloudopnames die u hebt gestart en waarvan de verwerking is afgerond.
  3. Pas het datumbereik en de status aan en zoek vervolgens op host, vergadering-ID, onderwerp of trefwoord.
    Opmerking: Er is geen limiet aan de datum die u kunt opgeven.

Cloudopnames delen, downloaden en verwijderen

1. Ga naar uw cloudopnames.
  2. Zoek de cloudopname die u wilt delen, downloaden of verwijderen.
    • Om te delen:
      1. Klik op de pagina van de opname op Share (Delen).
      2. Pas in het pop-upvenster Share this cloud recording (Deze cloudopname delen) uw instellingen voor delen naar wens aan.
      3. Klik op Copy Sharing Information (Informatie over delen kopiëren). Ga vervolgens naar uw e-mail of de plaats waar u uw cloudopname wilt delen en plak de informatie over het delen.
    • Om te downloaden:
      1. Klik op de pagina van de opname op de knop Download.
        Opmerking: Als u als beheerder bent aangemeld, staat het downloaden van cloudopnames niet als optie vermeld.
    • Om te verwijderen:
      1. Klik op de pagina van de opname op het verwijderpictogram.
      2. Klik in het pop-upvenster Confirmation (Bevestiging) op Move to Trash (Naar prullenbak verplaatsen).
        Meer informatie over het verwijderen van cloudopnames.

Opmerking: Als u als gebruiker bent aangemeld en automatisch verwijderen is ingeschakeld, kunt u automatisch verwijderen uitschakelen als deze optie niet door uw beheerder is vergrendeld.

Instellingen voor het delen van cloudopnames

Klik op Share (Delen) om de informatie van de opnamelink en deelinstellingen weer te geven, zoals het uitschakelen van downloads door kijkers en het invoeren van een wachtwoord om opnames te kunnen bekijken. Deze instellingen gelden voor alle video's van de oorspronkelijk opgenomen vergadering.

Opmerking: U kunt ook de opname-instellingen op gebruikersniveau wijzigen.

Cloudopnames bekijken

1. Ga naar uw cloudopnames.
  2. Afhankelijk van de gekozen instellingen voor cloudopname ziet u verschillende opnameweergaven.
    Opmerkingen
    • U kunt op een van deze weergaven klikken om de opname te bekijken of naar de audio te luisteren.
    • Wanneer u een weergave markeert, kunt u op de downloadknop klikken om de opname te downloaden, op het linkpictogram om de opnamelink te delen of op het verwijderpictogram  om de opname te verwijderen.
    • Meer informatie over opnamelay-outs.
  3. Zoek de opname die u wilt bekijken op en klik op het onderwerp.
    Opmerking: Als het converteren van uw vergadering nog niet klaar is, staat de opname in de lijst met het label Processing Recording (Opname wordt verwerkt). Zodra de opname is geconverteerd, kunt u deze bekijken, delen, downloaden of verwijderen.
  4. Klik op het afspeelpictogram play-button-with-circle-border.png om de video af te spelen.

Het onderwerp en de weergavenaam van de opname wijzigen

Het is mogelijk om het onderwerp en de weergavenaam van uw cloudopname te wijzigen. Ook kunt u analysegegevens, zoals paginaweergaven en downloads, bekijken voor cloudopnames die u intern of extern hebt gedeeld.

Analyse van cloudopnames weergeven

Er zijn analysegegevens (paginaweergaven en downloads) beschikbaar voor cloudopnames die u intern of extern hebt gedeeld.

1. Ga naar opnamebeheer.
  2. Zoek de opname die u wilt bekijken op en klik op het onderwerp.
  3. Klik op Recording Analytics (Opnameanalyse).
  4. Gebruik de vervolgkeuzemenu's bovenaan om een datumbereik op te geven en klik vervolgens op Search (Zoeken).
  5. Klik op een van de tabbladen om een overzicht weer te geven of gegevens te filteren op weergave/downloads.
    U ziet de volgende opnamestatistieken:
    • Summary (Overzicht): een beknopt overzicht van weergaven en downloads op datum.
    • By View (Op weergave): het aantal keer dat iemand de opnamepagina heeft bekeken en hoelang deze persoon de opname heeft bekeken. Deze statistiek houdt niet bij hoe vaak de opname is afgespeeld. Unieke paginaweergaven worden ook niet bijgehouden, dus als iemand de pagina opnieuw laadt, telt dit als een nieuwe weergave.
    • By Download (Op download): het aantal keer dat iemand op de cloudopnamepagina op Download heeft geklikt. Deze statistiek houdt niet bij hoe vaak de download is voltooid. Dus als een gebruiker op Download heeft geklikt, maar de download niet heeft voltooid, wordt deze downloadpoging ook meegeteld.

U kunt ook op Export as CSV file (Exporteren als CSV-bestand) klikken. De gegevens in het huidige tabblad worden dan geëxporteerd als CSV-bestand.