Een PowerPoint-presentatie op het scherm delen

Er zijn drie manieren waarop u een PowerPoint-presentatie op uw scherm kunt delen tijdens een Zoom-vergadering. Als u twee beeldschermen hebt, kunt u een diavoorstelling delen terwijl u de notities van de presentator op een ander beeldscherm weergeeft. Als u één beeldscherm hebt, kunt u de diavoorstelling ook in een venster starten, zodat u toegang tot andere vergaderfuncties hebt terwijl u uw presentatie deelt.

Als er andere deelnemers zijn die gedeeltes van de PowerPoint presenteren, kunt u hen diacontrole geven in Zoom, zodat ze de diavoorstelling zelf kunnen bedienen zonder u steeds te hoeven vragen naar de volgende dia te gaan.

Dit artikel behandelt:

Twee beeldschermen met diavoorstelling en weergave van de presentator

Volg deze stappen als u meerdere beeldschermen gebruikt en uw PowerPoint op één beeldscherm wilt presenteren terwijl u de notities van de presentator op een ander beeldscherm weergeeft.

1. Open het PowerPoint-bestand dat u wilt presenteren.
  2. Start een Zoom-vergadering of neem eraan deel.
  3. Klik op Share Screen  (Scherm delen) in de besturingselementen voor vergaderingen.
  4. Selecteer uw primaire beeldscherm en klik op Share (Delen). Als u niet zeker weet welk beeldscherm uw primaire beeldscherm is, selecteert u het beeldscherm waarop PowerPoint wordt geopend.
  5. Schakel terug naar PowerPoint en klik op het tabblad Diavoorstelling
  6. Start de presentatie door de optie Starten vanaf begin of Beginnen bij deze dia te selecteren.
    Als u uw primaire beeldscherm op de juiste manier hebt gedeeld, zien deelnemers de PowerPoint in de diavoorstellingsweergave. De groene rand geeft het beeldscherm aan dat u momenteel deelt.

De weergave van de presentator verschijnt op uw secundaire beeldscherm. Gebruik dit om uw dianotities weer te geven en de presentatie te bedienen.
  7. Deelt u niet het juiste beeldscherm, klik dan op Swap Displays (Beeldschermen verwisselen). PowerPoint schakelt dan over naar het beeldscherm dat wordt gebruikt voor de diavoorstellingsweergave.
    Of klik op New Share (Nieuw delen) in de besturingselementen voor het delen van schermen en selecteer het scherm waarop de PowerPoint in diavoorstellingsweergave zichtbaar is.

Eén beeldscherm met diavoorstelling in een venster

Volg deze stappen als u één beeldscherm hebt en uw PowerPoint-presentatie wilt delen in een diavoorstellingsweergave, maar deze in een venster wilt tonen in plaats van op volledig scherm. Dit is nuttig als u toegang wilt tot vergaderfuncties, zoals chatten tijdens de vergadering of het beheren van deelnemers, terwijl u uw PowerPoint-presentatie deelt.

1. Open het PowerPoint-bestand dat u wilt presenteren.
  2. Klik op het tabblad Diavoorstelling en selecteer vervolgens Diavoorstelling instellen.
  3. Selecteer onder Type voorstelling de optie Bekeken door één persoon (venster) en klik vervolgens op OK.
  4. Schakel terug naar PowerPoint en klik op het tabblad Diavoorstelling
  5. Start de presentatie door de optie Starten vanaf begin of Beginnen bij deze dia te selecteren.
    PowerPoint toont de diavoorstelling in een venster.
  6. Start een vergadering of neem deel aan een vergadering in Zoom.
  7. Klik op Share Screen  (Scherm delen) in de besturingselementen voor vergaderingen.
  8. Selecteer het PowerPoint-venster en klik op Share (Delen).

Opmerking: Zorg ervoor dat u het PowerPoint-venster selecteert, niet het hele scherm. Als u alleen het PowerPoint-venster deelt, kunt u andere functies gebruiken zonder de weergave van de presentatie te onderbreken.

Eén beeldscherm met diavoorstelling op volledig scherm

1. Open het PowerPoint-bestand dat u wilt presenteren.
  2. Start een Zoom-vergadering of neem eraan deel.
  3. Klik op Share Screen  (Scherm delen) in de besturingselementen voor vergaderingen.
  4. Selecteer uw beeldscherm en klik op Share (Delen).
  5. Schakel terug naar PowerPoint en klik op het tabblad Diavoorstelling
  6. Start de presentatie door de optie Starten vanaf begin of Beginnen bij deze dia te selecteren.
    De groene rand geeft het beeldscherm aan dat u momenteel deelt.