Zoom-foutcode 1009

Als u foutcode 1009 ontvangt, dan betekent dit dat u hebt geprobeerd een uitnodiging te accepteren om onderdeel te worden van een account terwijl u reeds actieve gebruikers of Zoom Rooms in uw Zoom-account hebt.

Een account met invoegtoepassingen of andere gebruikers in het originele account wordt niet geaccepteerd; deze moeten alleen zijn in hun account en daarom ontvangen deze foutcode 1009.

De oplossing

Om deze fout op te lossen, moet u gebruikers verwijderen of ontkoppelen van uw account of eventuele bestaande Zoom Rooms verwijderen. Deze verhinderen mogelijk dat u de uitnodiging kunt accepteren.

Gebruikers verwijderen uit uw account

Accounteigenaars en -beheerders kunnen kiezen om automatisch inactieve gebruikers te verwijderen en het aantal dagen opgeven dat het duurt voordat inactieve gebruikers automatisch worden verwijderd uit het account. Dit komt van pas als u licenties opnieuw wilt toewijzen aan andere gebruikers en wilt voorkomen dat het account opnieuw geactiveerd wordt.

1. Meld u aan bij de Zoom web portal als accounteigenaar of beheerder.
  2. Klik in het navigatiemenu op Gebruikersbeheer en vervolgens op Gebruikers.
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd.
  4. Onder Inactieve gebruikers verwijderen klikt u op Inactieve gebruikers verwijderen na specifiek aantal dagen om dit in te schakelen.
  5. Selecteer het aantal dagen waarna u wilt dat inactieve gebruikers automatisch worden verwijderd.
  6. (Optioneel) Selecteer het vakje om een e-mail te sturen naar beheerders met toegang tot deze instelling om hen 7 dagen voordat gebruikers permanent worden verwijderd hierover in te lichten.
  7. Klik op Opslaan.

Gebruikers ontkoppelen van uw account

Door een gebruiker te ontkoppelen van uw account, kunnen zij hun Zoom-account houden, waaronder bestaande instellingen, vergaderingen, webinars en cloudopnames, als deze niet naar een andere gebruiker zijn verplaatst en de nodige licenties zijn toegepast na het ontkoppelen. Nadat gebruikers van uw account zijn ontkoppeld, moeten zij de nodige licenties aanschaffen voor hun nieuwe account.

Opmerking: als u beheerde domeinen hebt in uw account, kunt u een gebruiker met een e-mailadres van een van de beheerde domeinen niet ontkoppelen.

Eén enkele gebruiker verwijderen

1. Meld u aan bij de Zoom web portal als accounteigenaar of beheerder.
  2. Klik in het navigatiemenu op Gebruikersbeheer en vervolgens op Gebruikers.
  3. Zoek naar de gebruiker die u wilt verwijderen.
  4. Klik rechtsbovenin op het pictogram Meer (...).
  5. Klik op Ontkoppelen van uw account.
  6. (Optioneel) Selecteer de vakjes als u vergaderingen, webinars en cloudopnames wilt overdragen aan een andere gebruiker. Het andere e-mailadres moet van een gebruiker met licentie zijn om cloudopnames over te dragen en moet een webinarlicentie hebben om webinars over te dragen.
  7. Klik op Gegevens overdragen en dan ontkoppelen of Ontkoppelen zonder gegevensoverdracht.

De gebruiker heeft nu een eigen Zoom-account. Diegene kan, indien nodig, eigen licenties kopen.

Meerdere gebruikers ontkoppelen door ze te selecteren

1. Meld u aan bij het Zoom-webportaal als accounteigenaar of beheerder.
  2. Klik in het navigatiemenu op Gebruikersbeheer en vervolgens op Gebruikers.
  3. Selecteer de gebruikers die u wilt deactiveren door de selectievakjes in de eerste kolom te selecteren.
  4. Klik bovenaan de tabel op Ontkoppelen.
  5. (Optioneel) Selecteer de selectievakjes als u vergaderingen, webinars en cloudopnames wilt overdragen aan een andere gebruiker. Het andere e-mailadres moet een gebruiker met licentie zijn om cloudopnames over te dragen en moet een webinarlicentie hebben om webinars over te dragen.
  6. Klik op Gegevens overdragen en dan ontkoppelen of Ontkoppelen zonder gegevensoverdracht.

Deze gebruiker heeft nu een eigen Zoom-account. Diegene kan, indien nodig, zelf eigen licenties kopen.