Anulowanie subskrypcji Zoom

Jeśli subskrypcja Zoom została zakupiona bezpośrednio w Zoom, zazwyczaj możesz anulować swoją subskrypcję lub rozszerzenia za pośrednictwem portalu internetowego Zoom przed datą następnego odnowienia.

Anulowanie subskrypcji zatrzymuje przyszłe odnowienia; nie kończy natychmiast bieżącej subskrypcji.

Twoje płatne usługi pozostaną dostępne do końca bieżącego okresu obowiązywania planu i nie zostaniesz obciążony(-a) opłatą za kolejne odnowienie, chyba że plan zostanie reaktywowany.

Jeśli nie widzisz opcji anulowania, Twoja subskrypcja może nie kwalifikować się do samoobsługowego anulowania. Dowiedz się więcej o tym, dlaczego opcja Anuluj plan może być niedostępna.

Uwagi:

Wymagania dotyczące anulowania subskrypcji Zoom

Aby anulować plan Zoom, musisz:

Spis treści

Jak anulować subskrypcję Zoom

Anulowanie stanie się skuteczne w następnym dniu odnowienia subskrypcji. Twoja subskrypcja i usługi pozostaną aktywne do końca bieżącego okresu rozliczeniowego. Jeśli Twoje konto zawiera aktywne rozszerzenia, musisz anulować rozszerzenia, zanim będziesz móc anulować plan podstawowy. Anulowanie planu nie powoduje automatycznego zwrotu środków. Szczegółowe informacje na temat zwrotów znajdują się w Warunkach świadczenia usług Zoom.

Uwaga: jeśli opcja anulowania jest niedostępna lub wyszarzona, samoobsługowe anulowanie nie jest obsługiwane dla Twojego konta. Skontaktuj się ze swoim specjalistą ds. klientów lub skorzystaj z czatu Zoom Virtual Agent i wpisz „cancel”.

  1. Zaloguj się do portalu internetowego Zoom jako właściciel konta, administrator lub użytkownik posiadający rolę niestandardową z uprawnieniami do rozliczeń.
  2. W prawym górnym rogu kliknij swoje zdjęcie profilowe lub inicjały, a następnie kliknij Plany i rozliczenia.
    Zobaczysz zakładkę Bieżące plany lub Zarządzanie planami. Wyświetlona zostanie lista wszystkich Twoich planów wraz z datami ich odnowienia.
  3. Znajdź plan, który chcesz anulować, a następnie kliknij Anuluj plan.
    Uwaga: jeśli Opcja Anuluj plan jest niedostępna, nie będzie można anulować planu za pośrednictwem portalu internetowego Zoom. Zobaczysz komunikat z instrukcją, jak skontaktować się z nami w celu uzyskania pomocy.
  4. Potwierdź anulowanie.
    Otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem zmiany, a status Twojej subskrypcji będzie wskazywał oczekujące anulowanie do końca okresu rozliczeniowego.
ikona ostrzeżenia
Po zakończeniu płatnej subskrypcji nagrania w chmurze pozostają dostępne przez 30 dni. Po 30 dniach zostaną one trwale usunięte i nie będzie można ich odzyskać. Pobierz wszystkie nagrania, które chcesz zachować, zanim anulowanie stanie się skuteczne. Jeśli anulowałeś(-aś) już subskrypcję, aby zachować dostęp, reaktywuj lub zasubskrybuj plan obejmujący nagrywanie w chmurze w ciągu 30 dni.
 

Jak anulować rozszerzenie Zoom

Jeśli masz wiele subskrypcji z powiązanymi rozszerzeniami, musisz anulować rozszerzenia dla każdej subskrypcji z osobna, zanim będzie można anulować samą subskrypcję.

  1. Zaloguj się do portalu internetowego Zoom jako właściciel konta, administrator lub użytkownik posiadający rolę niestandardową z uprawnieniami do rozliczeń.
  2. W prawym górnym rogu kliknij swoje zdjęcie profilowe lub inicjały, a następnie kliknij Plany i rozliczenia.
    Zobaczysz zakładkę Bieżące plany lub Zarządzanie planami. Wyświetlona zostanie lista wszystkich Twoich planów wraz z datami ich odnowienia.
  3. Znajdź rozszerzenie, które chcesz anulować, a następnie kliknij Anuluj plan.
    Uwaga: jeśli Opcja Anuluj plan jest niedostępna, nie będzie można anulować planu za pośrednictwem portalu internetowego Zoom. Zobaczysz komunikat, który pokieruje Cię, jak skontaktować się z nami w celu uzyskania pomocy.
  4. Potwierdź anulowanie.
    Otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem zmiany, a status Twojej subskrypcji będzie wskazywał oczekujące anulowanie do końca okresu rozliczeniowego.

Jak ponownie zasubskrybować lub reaktywować subskrypcję Zoom

Jeśli anulowano subskrypcję przez pomyłkę, nie musisz od razu kupować nowej. Możesz reaktywować swój istniejący plan w dowolnym momencie przed końcem okresu, w którym anulowanie stanie się skuteczne. Jeśli masz wiele subskrypcji, reaktywuj każdą z nich indywidualnie.

  1. Zaloguj się do portalu internetowego Zoom jako właściciel konta, administrator lub użytkownik posiadający rolę niestandardową z uprawnieniami do rozliczeń.
  2. W prawym górnym rogu kliknij swoje zdjęcie profilowe lub inicjały, a następnie kliknij Plany i rozliczenia.
    Zobaczysz zakładkę Bieżące plany lub Zarządzanie planami. Wyświetlona zostanie lista wszystkich Twoich planów wraz z datami ich odnowienia.
  3. Znajdź plan, który chcesz reaktywować, a następnie kliknij Reaktywuj lub Reaktywuj plan.
    Pojawi się okno Reaktywuj swój plan, informujące o warunkach Twojej subskrypcji.
  4. W oknie Reaktywuj plan kliknij przycisk Kontynuuj i reaktywuj.
ikona wskazówki przedstawiająca żarówkę
Nie wiesz, od czego zacząć? Nasz hub do zrządzania rozliczeniami i kontem został stworzony, aby pomóc Ci w wykonywaniu najczęstszych zadań związanych z rozliczeniami i zarządzaniem kontem.
Rozpocznij