Wyciszanie lub wyłączanie wyciszenia uczestników w spotkaniu
Jako prowadzący lub współprowadzący spotkanie, możesz zarządzać swoimi uczestnikami, w tym wyciszać i wyłączać wyciszenie uczestników, aby ograniczyć hałas w tle i rozpraszanie uwagi. Wszyscy uczestnicy mogą także sami się wyciszać i wyłączać wyciszenie, chyba że prowadzący uniemożliwił im wyłączenie wyciszenia.
Ze względu na prywatność i zabezpieczenia prowadzący nie może wyciszać innych uczestników bez ich zgody. Prowadzący może użyć opcji Poproś wszystkich o wyłączenie wyciszenia, co spowoduje wyświetlenie prośby do każdego użytkownika o wyłączenie wyciszenia, lub zaplanować spotkanie z włączoną opcją Żądaj pozwolenia na wyłączenie wyciszenia uczestników, co spowoduje wyświetlenie uczestnikom monitu o wstępną zgodę na wyłączenie wyciszenia przez prowadzącego.
Wymagania dotyczące Wycisz lub wyłączania wyciszenia uczestników w spotkaniu
Jak włączyć lub wyłączyć „Zatwierdź wstępnie” zgodę na wyłączenie wyciszenia
Możesz włączyć lub wyłączyć opcję Żądaj uprawnienia na wyłączanie wyciszenia uczestników, która jest wyświetlana podczas Zaplanuj spotkanie. Wybranie tej opcji spowoduje wyświetlenie monitu, gdy uczestnicy dołączą do spotkania. Prompt poprosi o uprawnienie do zezwolenia prowadzącemu na Wycisz lub wyłączenie ich wyciszenia. Uprawnienia, raz przyznane, będą miały zastosowanie we wszystkich spotkaniach zaplanowanych przez tego samego prowadzącego.
Włącz lub wyłącz opcję Żądaj zgody na wyłączenie wyciszenia dla całego konta
Ustawienie to pozwala właścicielom konta lub adminom włączyć lub wyłączyć Funkcje zatwierdzonej wstępnie zgody na wyłączenie wyciszenia dla wszystkich użytkowników na koncie.
W prawym górnym rogu kliknij swoje zdjęcie profilowe lub inicjały, a następnie kliknij Centrum admin.
W menu bocznym kliknij opcję Ustawienia .
Click spotkanie.
W sekcji Podczas spotkania (zaawansowane) kliknij przełącznik Żądaj uprawnienia do wyłączenia wyciszenia, aby go włączyć lub wyłączyć.
Jeśli zostanie wyświetlone okno dialogowe weryfikacji, kliknij przycisk Włącz lub Wyłącz, aby zweryfikować zmianę.
(Opcjonalnie) Aby powstrzymać wszystkich użytkowników na Twoim koncie przed zmianą tego ustawienia, kliknij ikonę blokady , a następnie kliknij Zablokuj, aby potwierdzić ustawienie.
Włącz lub wyłącz prośbę o uprawnienie do wyłączenia wyciszenia dla grupy użytkowników.
To ustawienie pozwala właścicielom konta lub administratorom włączyć lub wyłączyć funkcję wstępnie zatwierdzonej zgody na wyłączenie wyciszenia dla określonej grupy użytkowników. Zmiany dotyczą tylko użytkowników w wybranej grupie.
W prawym górnym rogu kliknij swoje zdjęcie profilowe lub inicjały, a następnie kliknij Centrum admin.
W menu nawigacyjnym kliknij opcję Użytkownicy.
Kliknij Grupy.
Kliknij odpowiednią nazwę grupy na liście.
Kliknij zakładkę **Spotkanie**.
W sekcji Podczas spotkania (zaawansowane) kliknij przełącznik Żądaj uprawnienia do wyłączenia wyciszenia, aby go włączyć lub wyłączyć.
Jeśli wyświetli się okno dialogowe weryfikacji, kliknij przycisk Włącz lub Wyłącz, aby zweryfikować zmianę. Uwaga: jeśli ta opcja jest przyciemniona, została zablokowana na poziomie konta i należy ją zmienić na tym poziomie.
(Opcjonalnie) Aby uniemożliwić wszystkim użytkownikom w grupie zmianę tego ustawienia, kliknij ikonę blokady , a następnie kliknij przycisk Zablokuj, aby potwierdzić ustawienie.
Włącz lub wyłącz opcję Żądaj zgody na wyłączenie wyciszenia dla swojego konta osobistego
Te ustawienia pozwalają poszczególnym użytkownikom włączać lub wyłączać funkcje zatwierdzonej wstępnie zgody na wyłączenie wyciszenia dla ich osobistego konta.
W prawym górnym rogu kliknij swoje zdjęcie profilowe lub inicjały, a następnie kliknij Moje konto.
W menu nawigacyjnym kliknij Ustawienia .
Click spotkanie.
W sekcji Podczas spotkania (zaawansowane) kliknij przełącznik Żądaj uprawnienia do wyłączenia wyciszenia, aby go włączyć lub wyłączyć.
Jeśli wyświetli się okno dialogowe weryfikacji, kliknij przycisk Włącz lub Wyłącz, aby zweryfikować zmianę. Uwaga: Jeśli opcja jest wyszarzona, została zablokowana na poziomie grupy lub konta. Nie możesz zmienić tego samodzielnie i musisz skontaktować się ze swoim adminem Zoom.
Jak używać Zatwierdź wstępnie zgody na wyłączenie wyciszenia
W prawym górnym rogu kliknij ikonę Produkty Zoom .
W menu produktów Zoom kliknij opcję **Zoom Meetings**.
Zoom Meetings otworzy się w nowej karcie przeglądarki.
W menu bocznym kliknij Nadchodzące.
W prawym górnym rogu kliknij opcję Zaplanuj spotkanie.
Zoom Meetings otworzy się w nowej karcie przeglądarki.
Zastosuj szczegóły spotkania wedle potrzeb, takie jak temat, data i godzina.
Obok opcji Opcje kliknij Pokaż.
Zaznacz pole wyboru, aby włączyć opcję **Żądaj uprawnienie Uczestnicy na wyłączenie wyciszenia**. **Uwaga:**Gdy spotkanie się rozpocznie, uczestnicy otrzymają prompt o wyrażenie zgody na wyłączanie wyciszenia przez prowadzącego. Jeśli uczestnik wyrazi zgodę na wyłączanie wyciszenia, będziesz mieć możliwość wyłączenia wyciszenia każdej osobie z listy Uczestnicy, zgodnie z potrzebami. Po udzieleniu zgody prowadzącemu, każde przyszłe spotkanie z tym prowadzącym i z włączonymi Ustawienia będzie miało tę samą zgodę, którą należy Zatwierdź wstępnie. Zoom Meetings bez tego Ustawienia będą wymagały, aby prowadzący poprosił wszystkich Uczestników o wyłączenie wyciszenia. Jeśli uczestnicy nie wyrażą takiej zgody, widoczne będą standardoweopcjeZapytaj o możliwość wyłączenia wyciszenia / Wycisz na liście uczestników.
Odwołanie zgody na wyłączenie wyciszenia (uczestnicy)