Włączanie lub wyłączanie ustawienia linku Dołącz z przeglądarki

Właściciele kont i administratorzy mogą włączyć lub wyłączyć ustawienie Pokaż link „Dołącz z przeglądarki” w portalu internetowym Zoom. Po włączeniu uczestnicy, którzy preferują korzystanie z przeglądarki internetowej lub nie mogą zainstalować aplikacji Zoom Workplace na swoim urządzeniu, mogą dołączyć do spotkania lub webinaru za pomocą aplikacji internetowej Zoom. Link Dołącz z przeglądarki pojawi się po kliknięciu przez użytkownika linku w celu dołączenia do spotkania lub webinaru. Gdy uczestnik kliknie Dołącz z przeglądarki, otrzyma monit o podanie swojego imienia i nazwiska, a następnie będzie mógł dołączyć do spotkania lub webinaru w aplikacji internetowej Zoom.

Ustawienie Pokaż link „Dołącz z przeglądarki”jest domyślnie włączone.

ikona notatki

Od 22 lipca 2026 r. ustawienie Wymagaj rozwiązania CAPTCHA dla gości (użytkowników, którzy nie są zalogowani) będzie stopniowo włączane dla wszystkich kont w ramach wdrażania, które potrwa przez najbliższe miesiące. Po włączeniu nie będzie już wyświetlane w portalu internetowym Zoom. Użytkownicy dołączający jako goście będą oceniani przy użyciu niewidocznej weryfikacji CAPTCHA; nie jest wymagane rozwiązywanie zagadek ani ręczna weryfikacja. W przypadku oznaczenia użytkownicy otrzymają monit o zalogowanie się w celu dołączenia.

Wymagania wstępne dotyczące włączania lub wyłączania funkcji Pokaż link „Dołącz z przeglądarki”

Ograniczenia linku „Dołącz z przeglądarki”

Spis treści

Jak włączyć lub wyłączyć pokazywanie linku „Dołącz z przeglądarki”?

Włącz lub wyłącz funkcję Pokaż link „Dołącz z przeglądarki” dla całego konta

To ustawienie umożliwia właścicielom kont lub adminom włączenie lub wyłączenie funkcji Pokaż link „Dołącz z przeglądarki” dla wszystkich użytkowników na koncie.

  1. Zaloguj się do portalu internetowego Zoom jako admin z uprawnieniami do edycji ustawień konta.
  2. W prawym górnym rogu kliknij swoje zdjęcie profilowe lub inicjały, a następnie kliknij Centrum administratora.
  3. W menu bocznym kliknij opcję Ustawienia .
  4. Kliknij Spotkania.
  5. W obszarze Na spotkaniu (zaawansowane) kliknij przełącznik Pokaż link „Dołącz z przeglądarki”, aby włączyć lub wyłączyć tę funkcję.
  6. Jeśli zostanie wyświetlone okno dialogowe weryfikacji, kliknij przycisk Włącz lub Wyłącz w celu zweryfikowania zmiany.
  7. (Opcjonalne) Zaznacz lub usuń zaznaczenie poniższych pól wyboru, aby w razie potrzeby włączyć lub wyłączyć ustawienia podrzędne, a następnie kliknij Zapisz.
  8. (Opcjonalne) Aby uniemożliwić wszystkim użytkownikom na koncie zmianę tego ustawienia, kliknij ikonę blokady , a następnie kliknij przycisk Zablokuj, aby potwierdzić ustawienie.

Włącz lub wyłącz opcję Pokaż link „Dołącz z przeglądarki” dla grupy użytkowników

To ustawienie umożliwia właścicielom kont lub adminom włączenie lub wyłączenie funkcji Pokaż link „Dołącz z przeglądarki” dla określonej grupy użytkowników. Zmiany dotyczą tylko użytkowników w wybranej grupie.

  1. Zaloguj się do portalu internetowego Zoom jako admin z uprawnieniami do edycji grup.
  2. W prawym górnym rogu kliknij swoje zdjęcie profilowe lub inicjały, a następnie kliknij Centrum administratora.
  3. W menu bocznym kliknij Użytkownicy .
  4. Kliknij Grupy.
  5. Kliknij właściwą nazwę grupy na liście.
  6. W sekcji Konfiguracja ogólna kliknij Edytuj ustawienia produktu.
  7. Kliknij zakładkę Spotkanie.
  8. W obszarze Na spotkaniu (zaawansowane) kliknij przełącznik Pokaż link „Dołącz z przeglądarki”, aby włączyć lub wyłączyć tę funkcję.
  9. Jeśli zostanie wyświetlone okno dialogowe weryfikacji, kliknij przycisk Włącz lub Wyłącz, aby zweryfikować zmianę.
    Uwaga: Jeśli ta opcja jest wyszarzona, oznacza to, że została zablokowana na poziomie konta i musi zostać zmieniona na tym poziomie.
  10. (Opcjonalne) Zaznacz lub usuń zaznaczenie poniższych pól wyboru, aby w razie potrzeby włączyć lub wyłączyć ustawienia podrzędne, a następnie kliknij Zapisz.
  11. (Opcjonalnie) Aby uniemożliwić wszystkim użytkownikom w grupie zmianę tego ustawienia, kliknij ikonę blokady , a następnie kliknij przycisk Zablokuj, aby potwierdzić ustawienie.

Włącz lub wyłącz opcję Pokaż link „Dołącz z przeglądarki” dla swojego konta osobistego

To ustawienie umożliwia poszczególnym użytkownikom włączenie lub wyłączenie funkcji Pokaż link „Dołącz z przeglądarki”dla swojego konta osobistego. Nie potrzebujesz uprawnień admina, aby zmienić to ustawienie, chyba że zostało ono zablokowane przez admina dla całego konta lub grupy użytkowników.

  1. Zaloguj się do portalu internetowego Zoom.
  2. W prawym górnym rogu kliknij swoje zdjęcie profilowe lub inicjały, a następnie kliknij Moje konto.
  3. W menu bocznym kliknij opcję Ustawienia .
  4. Kliknij Spotkanie.
  5. W obszarze Na spotkaniu (zaawansowane) kliknij przełącznik Pokaż link „Dołącz z przeglądarki”, aby włączyć lub wyłączyć tę funkcję.
  6. Jeśli zostanie wyświetlone okno dialogowe weryfikacji, kliknij przycisk Włącz lub Wyłącz, aby zweryfikować zmianę.
    Uwaga: Jeśli ta opcja jest wyszarzona, została zablokowana na poziomie grupy lub konta. Nie możesz zmienić tego samodzielnie i musisz skontaktować się ze swoim administratorem Zoom.
  7. (Opcjonalne) Zaznacz lub usuń zaznaczenie poniższych pól wyboru, aby w razie potrzeby włączyć lub wyłączyć ustawienia podrzędne, a następnie kliknij Zapisz.