Włączanie lub wyłączanie funkcji AI.

Właściciele konta i admini mogą kontrolować użycie sztucznej inteligencji w Zoom Sheets do generowania, podsumowywania, kategoryzowania i analizowania danych arkusza kalkulacyjnego. Ta funkcja wykorzystuje technologię sztucznej inteligencji, która może obejmować modele innych firm, i umożliwia użytkownikom wykorzystanie funkcji =AI() do inteligentnego przetwarzania i analizy danych. Tę funkcję można włączyć na poziomie konta i grupy, a w celu ograniczenia dostępu można ją ukryć i zablokować na poziomie konta.

Dowiedz się więcej o korzystaniu z funkcji AI z AI i sposobie przetwarzania Twoich danych przez funkcje Zoom AI.

Aby sprawdzić dostępność języka, zapoznaj się z obsługiwanymi językami funkcji Zoom AI.

Wymagania dotyczące włączania lub wyłączania funkcji AI

**Uwaga**: Funkcje AI mogą nie być dostępne dla wybranych branż i wybranych klientów regionalnych.

Tabela treści

Jak włączyć lub wyłączyć funkcję AI

Włącz lub wyłącz funkcję sztucznej inteligencji dla całego konta

Te ustawienia pozwalają właścicielom konta lub adminom włączyć lub wyłączyć Funkcje AI Function dla wszystkich użytkowników na koncie:

  1. Zaloguj się do portalu internetowego Zoom jako admin z uprawnieniem do edytowania ustawień konta.
  2. W prawym górnym rogu kliknij swoje zdjęcie profilowe lub inicjały, a następnie kliknij Centrum admin.
  3. W menu nawigacyjnym kliknij Ustawienia  .
  4. Kliknij Zoom AI.
  5. W sekcji Zoom Sheets kliknij przełącznik Funkcja AI, aby włączyć lub wyłączyć tę opcję.
  6. Jeśli zostanie wyświetlone okno dialogowe weryfikacji, kliknij przycisk Włącz lub Wyłącz, aby zweryfikować zmianę.
  7. (Opcjonalnie) Aby uniemożliwić wszystkim użytkownikom na koncie zmianę tych ustawień, kliknij ikonę blokady , a następnie kliknij przycisk  Zablokuj w celu potwierdzenia ustawienia.

Włącz lub wyłącz funkcję AI dla grupy użytkowników.

To ustawienie pozwala właścicielom konta lub administratorom włączyć lub wyłączyć Funkcję AI dla konkretnej grupy użytkowników. Zmiany dotyczą tylko użytkowników w wybranej grupie.

  1. Zaloguj się do portalu internetowego Zoom jako admin z Uprawnieniem do edycji grup.
  2. W prawym górnym rogu kliknij swoje zdjęcie profilowe lub inicjały, a następnie kliknij Centrum admin.
  3. W bocznym menu  kliknij  **Użytkownicy **  .
  4. Kliknij  Grupy.
  5. Kliknij odpowiednią nazwę grupy na liście.
  6. W sekcji konfiguracji ogólnej kliknij Edytuj ustawienia produktu.
  7. Kliknij zakładkę Zoom AI.
  8. W sekcji Zoom Sheets kliknij przełącznik funkcji AI, aby włączyć lub wyłączyć tę opcję.
  9. Jeśli pojawi się okno dialogowe weryfikacji, kliknij przycisk Włącz lub Wyłącz, aby zweryfikować zmianę.
    Uwaga : Opcja wyszarzona oznacza, że została zablokowana na poziomie konta i musi zostać zmieniona na tym poziomie.
  10. (Opcjonalnie) Aby uniemożliwić wszystkim użytkownikom w grupie zmianę tych ustawień, kliknij ikonę blokady, a następnie kliknij przycisk Zablokuj, aby potwierdzić  ustawienie.